Jag tycker också det är bättre att dra sig undan om ens sällskap börjar bli lite för på kanelen. Det går bra och är kul i början när personerna fortfarande kan tänka hyfsat klart, men till slut blir det bara jobbigt med allt korkat fyllesnack, upprepningar och spillda glas. Jag har dock bara behövt göra det någon enstaka gång hittills tack vare sällskap som sällan blir för onyktra. Det som är skönt nuförtiden är också att jag aldrig är det minsta avundsjuk på de som dricker. Det kunde jag få en släng av den första tiden som nykter. Frugan bad mig att köpa Sprite Zero i dag till middagen i kväll. Hon ville inte ha vin i kväll av någon anledning.?

Hemma nu efter två härliga dagar med sol, bad och fiske med händerna. Piggvaren var ljuvligt god.? Det regnar nu, så allt är som vanligt igen här.

Ha en go Söndag! Kram

Vi var ute och käkade tapas på en mysig restaurang i går. Jag kom att tänka på hur mycket jag uppskattar
god mat numera, förr i tiden var det viktigaste alltid att det först och främst fanns fullständiga rättigheter
på stället och sedan synades dryckeslistan noggrant innan jag kollade vad restaurangen hade för mat
att erbjuda. I går tänkte jag inte ens på vad alla runtomkring mig hade i sina glas, men antar att det mest innehöll alkohol. Riktigt god mat var det, helt klart har maten mest varit ett tilltugg till drycken för mig förut.

Dock kom jag på mig själv att jag noterade hur många vackra och välklädda personer av det kvinnliga könet
som satt på restaurangen. Och kunde inte låta bli att snegla lite extra. Vad fan, jag har ju min fru och underbara barn, inte ska jag väl bete mig som en singel.? Nåja ingen fara antar jag, har inga planer på att återvända till singellivet, man måste väl få kunna njuta av vacker utsikt någon gång ibland. Eller är jag ute på hal is? Förr i tiden stirrade jag bara ner i glaset, och det gör jag tack och lov aldrig numera.

Ha en bra dag alla som jobbar, kämpar eller njuter!

Tänker att det är hälsosamt att titta på allt vackert som finns både människor, djur och natur❤️?
Att inte vara singel innebär ju inte att man inte får titta på någon annan ...det skulle ju vara rent förfärligt i så fall?

Ha det gott?

Jag älskar mat numera! Jag har alltid lagat mkt mat och det har på sätt och vis varit en hobby, men nu för tiden kan jag verkligen njuta av smaken på helt nytt sätt. Jag var rädd att det skulle bli tvärtom, att maten skulle förlora sitt värde. Vad mycket knäppt man målar upp i det nyktra livet från andra sidan...
Kan inte säga att det drällt av manlig fägring här i mina trädgårdsland i sommar, men tycker inte det är det minsta konstigt att få en ny blick på sin omgivning inklusive män/kvinnor.
Jag kan ärligt sakna att få vara på min stora arbetsplats med mycket roliga och spännande personer, inte för att jag tänkt ingå kärleksaffärer men för att det gör livet intressant och spännande. Och att man också kan möta sin omvärld med rak rygg.
Så tänker jag! ??

Att titta på vackra människor är något man kan göra både som singel och gift! Tänker som Varafrisk, att det är hälsosamt. Om min man tittade på vackra kvinnor skulle det inte göra ett dugg (jag gör ju det själv...), det är om man hittar dig på dejtingsidor som det är big no no ?

Ni har rätt så klart, det är ingen fara på taket. Kom att tänka på det bara när frugan sa åt mig att jag inte skulle glo så ögonen poppade ut. Min dotter frågade förskräckt, kan dom verkligen göra det??

Kram

Jag tror det viktiga är känslan man har om man tittar på någon. Att bara se och uppskatta men inte fundera på hur man skulle kunna agera tror jag inte är någon fara, men man får passa sig lite så inte beroendehjärnan hittar på något nytt jävelskap när den insett att det är kört med alkohol..

Det är sant Kennie, det gäller att passa sig nu så man inte fastnar i något annat beroende som inte är bra.
Jag har mitt snusberoende som hänger kvar sedan gammalt. Vore ju jättebra att bli av med det också, men
känner att det inte är läge för det ännu. Får vänta ett år eller så tills nykterheten satt sig riktigt rejält.
Mat och godis är det ingen fara med ännu så länge i alla fall. Käkar dock mer godsaker numera än när jag drack, så där får jag passa mig.
Att jag skulle bli beroende av sex/dejting ser jag som ytterst otroligt. Jag har två barn och har haft ett långt förhållande tidigare + diverse kortare förhållanden innan dess. Det är "been there, done that" för min del
på den fronten. När jag var alkoholberoende så var jag även beroende av att spela dataspel på ett osunt sätt.
Kunde sitta i timtal och spela diverse äventyrsspel på datorn samtidigt som jag drack öl. Det lustiga är att det beroendet försvann helt samtidigt med alkoholen. Har inte spelat en sekund sedan jag tog min sista öl,det lockar mig inte för fem öre numera. Tror att det är verklighetsflykten som inte lockar mig alls mer.

Vanligt spelberoende då? hästar, casino mm. Det tänker jag passa mig för väldigt noga, kan säkert vara lätt
att trilla dit om man väl börjar.
Jag har dock ett beroende, och det tänker jag fortsätta med. Mitt stora intresse för sportfiske, det ger både spänning och avkoppling och chans att uppnå olika mål. Tex många olika arter, eller stora exemplar av olika arter, slå personbästan osv. Hade jag inte haft mitt fiske, då vet i sjutton om jag inte hade supit fortfarande.?
För jag var väldigt nära att supa bort det helt.

Tack för att du fick mig att tänka till Kennie!? Kram

Underbar natur, mycket frisk luft, spänning och bekräftelse när du lyckas få upp rariteter - perfekt och hälsosamt beroende!

Bra att du slutat med datorspelen, det kan skada oerhört mycket. Det var en av många orsaker till att jag ville separera från barnens pappa, som spelade WOW typ dygnets alla vakna och lediga timmar.

Jag är hellre själv i självsamhet än ensam i tvåsamhet.

Kram ?

Verkar vara vanligt..Jag fattade inte det i början av min nykterhet..Träffade en man som gick på AA, han kunde en massa om alkoholberoende, även om droger..Jag var med honom på något AA- möte..Efterhand förstod jag att han var sex- och relationsberoende, även spelmissbrukare..Då fattade jag mer och mer..Det finns folk som sitter på möten och bedyrar sin nykterhet, samtidigt som dom håller på med andra beroenden..?..Har även lite egna teorier om tex unga kvinnor och män som har sex- och bekräftelsebehovs beroende. Som äldre är det inte lika lätt att få ragg längre och då går man över till alkohol..Stämmer iaf bra på vissa av mina äldre släktingar..Angående att sitta och titta på vackra människor av motsatt kön..Tycker du det är ok att din kvinna tittar och beundrar vackra män lika mycket, utan att du känner dig åtsidosatt, så varför inte..?..

Det ligger nog mycket i din teori miss lyckad, när folk blir äldre blir det lättare att ta till flaskan när raggningsförsöken misslyckas. Jag tycker det är helt ok om/när min fru kikar på snygga karlar. Hon gör det ju varje dag när hon kollar på Netflix serier, så varför inte live.?

Gött väder ska det bli i dag, dags att fixa med båten och planera för kommande fiske till helgen.?

Ha en härlig dag! Kram

Som två ståtliga fyrtorn står ni där i det okända mörkret och vägleder mig vidare på den nyktra resan. Alltid steget före mig, så jag vet litegrann vad som komma skall. Alltid ett glatt hejarop och mycket omtanke - så hjärtinnerligt tryggt på alla sätt. Nu kör vi vidare!

Kram ?

Tack Andrahalvlek, jag glömmer ofta av att du ligger en månad efter mig och Se klart. Känns som vi
är ett litet team på något sätt, där du drar det tyngsta lasset vad gäller kommenterar hos andra här,
och är en grym faktaspridare som får nybörjarna att få skrämselhicka och bli livrädda för alkohol.?
Av ren omtanke så klart!
De tre musketörerna som inte har druckit en droppe alkohol under hela den här resan!
Härligt är det.? Kram

Ja, grattis Torn, tycker också vi är samma lika nu, Ah har forum-jobbat in en månad ?
Tack för att du är min kompis här, och för att du är så självklar och icke- babblig, min motsats. ?Tänker att olika behövs. Så glad för det känns som du fångade upp mig där i början och sen har jag följt dig som denna valp vi lånar nu. Lite stökigt ibland men himla säkert känns det. Att vi är ett team.
Önskar dig en fin dag. Jag ska ut och plocka kantareller till min potatis, zucchini, broccoli och sockerärtor. Undrar varför det aldrig blev något med de där pallkragarna förr om åren. ??
Njut av kvällen! Största kramen ?

Både Se klart och Torn..Så bra jobbat av er..Såklart övriga också som håller sig nyktra, eller i alla fall försöker..Ha en fin kväll, bland kantarellgrytor och annat gott..???

Läste precis din lista från i våras (#21) på alla sköna fördelar du märkte då du hållit dig från alkoholen ett antal veckor.?
Wow, så inspirerande läsning och vad härligt att du trivs i dina nya vita skor som nu måste sitta perfekt vid det här laget...?
(Varför måste min hjärna alltid hitta på massa tramsiga metaforer!??)
Ha en fin helg med alla firrarna!☀️
??????

Kram ?

Den listan ja, den skulle jag ju fylla på med saker kom jag på nu! Det kommer ta sin stund, har en massa mer fördelar att lägga till där.? Dina metaforer är bara roliga FinaLisa, mer sånt.? Och trevligt att du hälsar på här i min tråd! Tack för grattis också, Se klart och miss lyckad.?

Kräftskivan i går var bra, jag älskar skaldjur så det var gott att verkligen frossa loss. Varför finns det en konstig tradition att bedöva smaken och sinnet med nubbar på kräftskivor slog det mig? Helt idiotiskt.? En person ( som jag inte känner) blev tidigt riktigt full och fick ledas iväg av sin fru. Min blick mötte hennes, och den blicken var fylld av skam, hat, förtvivlan, ursäktande och uppgivenhet. Annars så höll sig övriga hyfsat normala. Kvinnan som ledde hem fyllot, var helt normal då hon körde bil och var nykter. Men det är garanterat inte så många som är så pigga, glada och fräscha som jag är nu.?

Snart drar jag i väg på artsatsning, kommer hem i morgon någon gång. Behöver jag sova så får det ske i båten eller på en klippa under bar himmel.

Ha en härlig dag! Kram

Tänk om det fanns någon person med som aldrig stött på alkohol på er fest..?..Och hen undrar vad som hände med den berusade mannen? Blev han sjuk? Har han någon sjukdom som gör hans tal sluddrande, gången vinglig, fylleröd i ansiktet, tappar hörseln? Så frun får avbryta festandet och leda hem sin sjuka man..Nejdå han har blivit förgiftad..”Av vem då?”säger hen som aldrig sett alkoholens effekter..Av sig själv..Vi sitter alla här och förgiftar oss..Men vi försöker få i oss i lagom mängd!!....Ha en härlig dag på sjön, Torn..?⚓️???..Och alla andra med..??

Den blicken... Har jag nog aldrig sett hos någon, eftersom jag själv nog varit för full då. Dock utan att ledas hem, även om det hade behövts ibland ?

En gång cyklade jag ner i diket på hemvägen från en grillfest. Två meter sluttande dike. Där de hade kapat sly och jag kunde skadat mig rejält, blivit spetsad på en sådan trädstam. Inte en skråma fick jag.

Båda barnen och deras pappa var med, det var då vi fortfarande vi var ihop. De blev förstås helt förfärade. Hade jag sett blicken på min exex-sambo då så hade den nog varit snarlik med kvinnan på din fest.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset.

Lycka till med fiskandet! Sova utomhus låter supernajs ? Har du myggnät med dig att vira in dig i?

Kram ?