AmandaL

Grattis inne p! Fördelarna blir bara fler och fler med varje dag du är nykter! Jag har 66 dagar som hel nykter idag och jag njuter av ångestfritt; det är en befrielse att veta vad man gör, säger och beter sig. Att vakna utan ångesten är för mig absolut den största vinsten, livet kom tillbaka till mig när jag började säga nej till alkohol! Mycket bra jobbat ??

Inne P

Fick ett meddelande från en bekant som ville ses över ”ett glas vin” om ett par helger. Vi känner inte varandra jätteväl, men började nästan gråta när jag tackade nej och hittade på nån ursäkt om att jag ”har mycket nu”. Inser hur alla sociala kontakter jag knutit de senaste två åren varit förknippade med alkohol. Mitt drickande eskalerade för ganska exakt två år sedan i samband med en jobbfest och efter det har jag tappat kontrollen varje fest. Innan dess vad jag duktig på att veta min gräns och slutade när det blev för mycket. Efter den festen var det som att vrida på en kran.

Jag arbetar inte längre kvar där, men jag mådde dåligt på den arbetsplatsen. Jag undrar om det var något där som ledde till mina problem. Min man tycker inte att jag har alkoholproblem, men han vet inte heller hur full jag blir.
Nu blev det rörigt, men fick sån sorg i magen när jag insåg hur mycket jag måste ändra mig. Inte bara alkohol, utan hela sammanhang. Tack för att ni lyssnar ☀️

Hej! Känner samma.. sorgen kommer och går. Men tror den hör till processen.
Du är inte ensam.
Och det är snarare sjukt hur vårt samhälle är uppbyggt. Att man är en outsider för att man inte dricker. Hoppas det ändras... styrkekram ❤️

Inne P

Helg igen. Blir lockad av att följa med ut, men håller hårt fast i tanken på vad som hände sist jag drack. I natt drömde jag att jag var ute på krogen och att jag skulle beställa alkoholfritt, men bartendern frågade mig inte ens utan hällde upp en öl ändå. Jag drack och hade dåligt samvete hela tiden. Vet inte vad det betyder, men något håller på att förändras inom mig. Jag vet bara inte vad.

Jag drömde att jag drack 2 glas vin utan att tänka på det och förstörde min räkning. Och blev så irriterad ?

Drömde också alkoholdrömmar i början. Bland annat att jag drack och kaskadkräktes mitt bland massa människor ?

Det är nog hjärnan som behöver processa helt enkelt.

Kram ?

Inne P

Hurra så SKÖNT det känns att vakna utan att vara bakfull. Känner mig helt lugn, men också rädd inför framtiden. Jag är säker idag, men jag undviker också alla kontakter som kan få mig ner i träsket igen. Trodde inte det skulle vara så här läskigt att vara nykter. Tänker på boken ”Jag som var så rolig att dricka vin med” och tänker att många vänner tycker exakt så om mig. Vem är jag utan den egenskapen?

Ha en underbar dag! Jag är så glad att ni finns ❤️

Jag drömde en hel serie av drömmar där alkohol var inblandat under några veckor i början. Jag tyckte det var intressant och spännande att analysera drömmarna. De följde ett mönster och i den sista drömmen tackade jag nej till en stor iskall starköl som en kompis erbjöd mig. Sedan hade jag helt oväntat en dröm bara för någon månad sedan där jag drack hej vilt och hade jättekul. Det fick bli en djupanalys av den drömmen.? Men kom aldrig fram till varför jag drömde den. Drömmar är ju helt ofarliga, liksom tankar på att dricka. De är inget som gör så att man dricker på riktigt.

Bra jobbat!?

Inne P

Längesedan jag skrev, men här är jag nu. Nykter sedan snart en månad. Känner mig äcklad av tanken på att vara full, äcklad över att tänka på smaken av vin, mår illa när jag tänker på krogen. Men jag vet också att minsta lilla frestelse kommer leda mig tillbaka till ruta ett. Så en dag i taget ❤️

Bra kämpat! Och klokt att vara på sin vakt och ha sina strategier klara för när suget dyker upp. Eller känslan, eller vad man ska kalla det. Hur som, du är på god väg!

Jag är ungefär på samma som du. Har klarat 4 veckor nu! Grattis till oss. Jag försöker gå in här så ofta jag kan för att skriva och för att rusta för jobbigare perioder eller sug. Men senaste 4 veckorna har jag mestadels mått bra.
Men inte lika lätt att hinna reflektera och ta hand om sig själv när man börjat jobba igen efter semester och hinna med barn och hem också. Men denna morgon stängde jag in mig med frukost i sovrummet för o hinna läsa här :)
Ha en fin söndag!

Inne P

@akillesU Va roligt att vi slutade ungefär samtidigt! Jag mår också bra, men ska till en kompis på onsdag. Ska ta med mig alkoholfritt och hoppas att kunna stå emot. Mår så mycket bättre nykter!

Låter som att du är på god väg med nykterheten, men jag blir lite orolig när du säger "hoppas jag klarar det" om kommande onsdag, jag tror att man mentalt ställer in sig på att kanske ge efter för suget då. Jag upplever att det är viktigt att tänka att huruvida man kommer dricka eller inte faktiskt är något man själv har makten över, och ibland kan det innebära att välja bort situationer man inte är redo för ännu. Så om du vet att du inte vill dricka men situationen känns osäker så kanske du kan ta till någon strategi för att minska risken att dricka, om kompisen vet att du väljer alkoholfritt för att du mår dåligt av alkohol får du kanske lite hjälp på traven genom att hen låter bli att fråga om du inte ska ta ett glas ändå.. Eller kanske ni kan ses på ett annat sätt än ni brukar?

Hur går det för dig? Hösten är här och nya utmaningar väntar. Mörker och vara inne mer. Dricker mer rödvin på vintern... (och mer rose och öl på sommaren). Hur är det för dig? Men känns bra att va nykter och ja mer energi till annat nu. Typ orka och ha energi till att vara ute när det är ljust på helgen. :) ha en fin söndag

Inne P

Jag har druckit alkohol två gånger sedan den 1/8. Ena gången var det ett glas vin med en kompis. Jag blev stolt över att jag lyckades sluta i tid. Andra gången var igår. Det gick inte lika bra. Så nu är det dags igen. Min kropp protesterar verkligen, den säger att den inte mår bra av det så jag får acceptera att jag inte bara måste förändra mitt drickande - jag måste sluta helt. Jag trodde nånstans att jag bara behövde tänka om, att jag bara behövde hitta strategier för att undvika fyllan, men ändå njuta av ett glas rött till en råbiff. Det kan jag inte. Det gör mig mer sorgsen än vad jag trodde.

precis som du, Inne P, att man måste hålla upp helt.
Skrev ett inlägg i min tråd i morse bla om detta. Lärt mig det den hårda vägen.
Man måste få sörja lite att man inte klarar av att njuta av ett glas rött till god mat, kan man sen acceptera att det är som det är så känns det lite lättare. För mig i alla fall.

Fortsätt kämpa mot alkohol???????
Kram?