Det är så oerhört lätt att försköna alkoholen och bara minnas de goda stunderna. Tampas själv med samma funderingar. Bara du själv kan veta om du kan hantera alkoholen eller inte... eller vet man ens själv? Det är så lätt att lura sig själv och successivt komma tillbaka till där man var- och dit vill man ju inte. Du kanske behöver försöka fylla dit liv med någon meningsfull aktivitet som kan ”ersätta” drickandet? Något som du verkligen brinner för och inte kan kombineras med fylla ?

Tror många gånger vi önskat att vi kunde få ta en öl på den där uteplatsen i solen. Vin till maten på den där bra restaurangen. Eller få hänga med vännerna och bara prata och skratta en hel kväll!
Men hur har det slutat... har vi tagit EN öl? Och hängt med vännerna en hel kväll och skrattat... nej tror snarare många slutat med att ta 4-5-6 öl och snarare fått minnesluckor den där kvällen med vännerna. Håller med om att vi gärna förskönar hur det var att dricka.
Även då förskönade och önskade hur vi hade velat dricka.
Men det gick liksom inte så bra... och därför är vi här nu. Det är det vi måste komma ihåg...

(Utan att ha läst de andra svaren du fått. Blir för ivrig att svara dig för att bry mig om att läsa dem! :)

Skulle tro att det du lider av är samma som jag: väldigt svagt belöningssystem.
Vissa har svagare belöningssystem och det räcker inte med vardagliga kickar, t ex träning, äta god mat, etc etc för att systemet ska vara nöjt, utan det behövs mer. Och överkonsumtion av alkohol eller nåt annat skit förvärrar det 100 ggr om! Kan det vara så i ditt fall?
Ganska riskabelt att bli missbrukare av vad som helst, när man nästan aldrig är glad pga att dopaminproduktionen (som ger lustkänslor) är så låg! Det låter som en tänkbar anledning till varför du upplever att det knappt "ger dig nåt" att vara nykter, att allt känns grått & trist osv! själv har jag sabbat det lilla naturliga dopamin jag ändå haft, lång historia men fy va jag ångrar mig!