Man sitter runt ett bord el i en stor ring beroende på lokalens utformning och hur många man är. En som varit med ett tag typ öppnar mötet och hälsar alla välkomna och kommer fråga om de finns någon ny med om ja så hälsas den personen extra välkommen sen går man i den tur ordning man sitter. Säg då jag tex sitter bredvid den som har öppnat mötet då säger jag hej jag heter Marie och är alkolist (du behöver inte säga alkolist om du har svårt för det då räcker de säga ditt namn bara. Sen kommer alla säga hej Marie. Sen kan du välja prata om vad du nu vill prata om el om du inte vill prata alls så säger du bara att jag väljer att lyssna bara. Så går turen över till den som sitter bredvid dig osv tills alla fått sin chans att tala el bara lyssna.

Man får inte avbryta den som talar som typ ja men så känner jag ochså el du skulle gjort så här. Utan man är tyst och lyssnar el tänker på annat om man nu inte tycker de andra säger är intressant. Brukar va en kaffepaus mitt i, inan el efteråt beror helt på som sagt hur många man är finns AA möten där man bara är 4-7 st till de som kan va upp till 30 pers.

Om du är ny så kan de hända de lite mer erfarna som varit med ett tag kommer fråga om du har en sponsor dvs en som du kan träffa/ringa mellan mötena tex när du känner sug mm. Hjälpa dig jobba med stegen.

AA har 12 steg man ska jobba sig igenom. Och oftast är de man ochså gör med sin sponsor. NA fungerar på samma sätt.

Är du kvinna så finns de AA möten som bara kvinnor får gå på, och möten bara för männ. Men de allra flesta möten är de blandade kvinnor/män och olika åldrar. Finns även AA för lite yngre om man tex är 22 så är de kanske inte så kul gå på möte där majoriteten är 45 plus el ännu äldre. Vet dock inte vad gränsen går för räknas som ung

Sen finns öppna AA möten och slutna AA möte. Slutna möten är till för de som har en önskan om att sluta dricka och som har bestämt sig för ge de en chans. Öppna möten är för alla men även de som kanske inte vet så mycket om AA och vill testa på ett möte och se om de ev kan vara något.

Mötena kostar inget. Men efter mötet brukar en hat el burk gå runt där om man vill och kan kan lägga en liten slant för att gruppen ska ha råd köpa in kaffe, socker mm. Men de är helt frivilligt