Utan missöden! Lite väl lugnt ibland, det mesta är nedstängt eller inställt när det gäller aktiviteter. Coronatider. Men man kan behöva lite tid att pilla sig i naveln och göra ingenting, som Mirabelle GS skrev i någon tråd nyss.

Tar en dryg timmes powerwalk varje dag någon timme efter lunch. När jag kommer hem är jag tvärslut och åt helsike för trött för att ha en tanke på A. Bra på så vis, men det är dåligt ställt med återhämtningen.

Jag fick hem This naked mind (vet inte riktigt vem som fått mig att beställa den?) i måndags. Måste ta mig tid att läsa den.
Btw, ännu en fördel med att vara nykter: jag förstår och kommer ihåg vad jag läser. Alkohol främjar ju inte förmågan till koncentration så att säga.

Då har du en mäktig läsupplevelse framför dig ?? Jag läste den tre gånger, hittade hela tiden nya insikter.

Hur går det med sömnen då?

Kram ?

Annie grace har jag också lyssnat på, väldigt bra tycker jag!
En månad är starkt och så bra att det funkar med en stund i taget.
Läste också Mirabelle GS inlägg och tänkte på hur viktigt det är att faktiskt låta tiden GÅ och JOBBA för oss. Att man inte måste göra allt själv utan att tiden hjälper oss på traven. Ha en fortsatt skön semester! ?

Ni är ju några som läst boken och haft behållning av den. Nya insikter och infallsvinklar är alltid bra. Men om SMHI har rätt får den nog vänta till nästa vecka. Kalasväder resten av veckan.

@Andrahalvlek, tack för omtanken. Sömnen är fortfarande en katastrof. Trots att jag är onormalt trött på kvällarna. Snart dags för ett läkarbesök och kolla så att jag inte har supit sönder något.
@Jullan65, tack för grattis. Känner mig faktiskt lite stolt (i ordets mest positiva bemärkelse).
@Se klart, en månad låter som mycket mer än fyra veckor?. Det kunde gått lättare, men jag är nöjd. Förlitar mig på att tiden jobbar för min sak.
@VJLO, det mesta blir ju lättare när a-dimman skingras, eller hur? Meningslöst att ge sig på Dostojevskij om det första man gör när man kommer hem är att tappa upp ett glas vin ur en BIB. Man blir snabbt på en Kalle Anka & CO-nivå?.

Keep up the good work!

Tillbaka till jobb och rutiner imorgon. Även om det har varit skönt med lite ledighet har det inte varit helt lätt att stå emot impulsen att handla alkohol.
Igår fick jag verkligen stålsätta mig. Timmarna fram till att bolaget stängde gick väääldigt långsamt. Fan, när skall det sluta kännas så här? Nåväl, jag är fortfarande nykter och har inga planer på något annat.

Funderar ibland på vad som händer med dem som skriver ett inlägg eller två och sedan tystnar. Jag hoppas de kämpar på efter bästa förmåga och inte bara ger upp.

Styrka till alla här, aktiva eller inte!???

Vilken seger att fixa din lediga vecka, som från början var planerad som en riktig fyllevecka. Jag är grymt imponerad av dig!

Grattis till 5 nyktra veckor!

Kram ?

I mitt tidigare liv var jag ytterst medveten om bolagets öppettider på lördagar. Planerade mina lördagar efter om jag behövde åka dit eller inte.

Någonstans på vägen försvann det tänket helt. Minst inte riktigt när, två månader kanske? Det tänket försvinner åtminstone - håll ut!

Jag bryr mig lika lite om bolaget nu som jag bryr mig om Lidl, en butik jag heller aldrig besöker. Kastar inte ens ett öga åt bolagets håll längre.

Kram ?

Fasen vad imponerad jag blir, att du gick igenom veckan vit. Stolt ska du vara. Den gröna skylten har för mig flyttat från frontalloben till bakhuvudet nånstans, den finns där, men lite vagare än förut. Så det är säkert som Andrahalvlek säger, den försvinner. Ha en toppendag och kör vidare one day at time. Jullan

Skrattade när jag läste ditt inlägg, har också läst och sett otaliga krångliga tv-serier som alltid slutat i sömn/dimma.
Annat nu, även om jag fortfarande kan somna framför tv:n.
Grattis till fem veckor, är också impad! Du känns stark och målmedveten, så bra kämpat.
Jag vet inte varför men systemet har jag inte brytt mig så mkt om, kanske för att jag bor mitt i stan, med så nära till restauranger mm.
Numera gör jag ibland sällskap med min man, går själv raka vägen till alkoholfria hyllan sen väntar jag vid kassan.. vill liksom inte befatta mig med flaskorna. Det är som om de inte hör ihop med mig längre. Avslutat kapitel. Skönt.
Hopps vardagen drog igång med lagom fart!

Ja, veckan blev ju inte riktigt som jag tänkte mig den i våras. Den blev bra mycket bättre! Jag ger mig själv en klapp på axeln för att jag klarade den vit.
Jag får sug efter alkohol ibland, men jag förstår inte riktigt varför. Åtminstone inte på fritiden. Något slags romantiserad bild av hur det känns när alkoholen börjar kicka in, antar jag.
Mina triggers är annars stress och irritation, men det hör arbetsdagen till. Det kan få mig att längta efter att få komma hem och hälla i mig vin för att kunna slappna av. Knappast unikt på det här forumet.
Det gäller att komma ihåg att jag inte behöver agera på suget, bara låta det gå över.

Arbetsveckan har börjat med en rivstart, men trots det har jag inte haft några tankar på A de här två dagarna. Ett gott tecken? Hoppas det.
Bara att fortsätta vara nykter, en dag i taget.

Jag vet inte hur du upplever sug och om alla är extremt starka. Det behöver inte vara för jag är arg, ensam, trött eller frustrerad

För mig känns det som suget/tankarna kan komma i samband med någon aktivitet där jag efter brukade åka till bolaget och köpa 6-8 "finöl" (ingen ska tro jag är alkis som köper billig burköl) som jag smugglade ner i ryggsäcken.

Och det är vid de tillfällena jag behöver titta på tanken som kommer och säga, nej jag vill inte dricka, jag behöver inte belöna mig. osv.

Självklart behöver jag när och om det kommer tankar i samband med att jag varit skitarg eller något annat också välja bort att döva känslan med öl.

Fortsätt den nyktra resan! :-)

Det har hänt 2-3 gånger senaste veckorna att jag fått kämpa emot impulsen att köpa alkohol. Annars är det , som sagt, mest irritationsmoment på jobbet som får mig att vilja koppla bort när jag kommer hem.
Jag mår bättre både fysiskt och mentalt nu och hanterar sådant "småskit" på ett bättre sätt. Den här veckan har faktiskt börjat riktigt bra.

Andrahalvlek skrev i någon tråd att man skulle försöka tänka något i stil med " Jag saknar vinet, men jag vet att det skadar mig. Därför vill jag inte dricka längre" . Där någonstans känns det som att jag är nu.

Det är klart vi fortsätter att vara nyktra!

Finns något som heter HALT alltså hungrig, arg, ledsen, trött. Triggers som är vanliga för oss problem drickare . Det är de frågor man kan ställa så sig när suget sätter in. Ibland är det faktiskt dessa som spelar in. Men jag har får även sug när jag är glad eller stressad. Så det gäller att bena ut, så kan man förhindra ett återfall och förkorta tiden för suget. Vi kör vidare som sagt. Ha det bäst

Jag tänkte jag skulle ge kroppen en välbehövlig sovmorgon, ingen väckarklocka eller något sådant. Vaknade som vanligt, låg och drog mig ett tag och gick upp tio i sex... Kommer att vara trött ikväll!

Det har tydligen regnat inatt. Det är ganska fint ute när solen börjar komma upp på allvar. Allt ser rent ut och får mustigare färger när det regnat. Eller är det bara jag som ser nu när hjärnan inte är halvt omtöcknad av alkohol?

Vecka som varit har gått över förväntan. Jag har haft tankar på A några gånger, men jag skulle inte kalla det sug. Det är mer som en betingad reflex, negativa känslor = tankar på alkohol. Jag jobbar på att få bort den kopplingen.

Jag känner mig hyfsat stabil i min nykterhet trots att det bara gått lite knappt 5 veckor sedan jag drack sist, men jag har erfarenhet av hur lätt det är att falla tillbaka i gamla beteenden:
Antabus i 6 månader från slutet av februari 2012 därefter helt nykter till midsommarafton 2014. "Kan dricka som folk". Inte! Återfall som varade i 5 år, till våren 2019.
Antabus i 6 månader igen. Noterade 200 i kalendern som antal nyktra dagar, sedan tillbaka i samma dj--la krökande igen.

Missförstå mig inte. Antabus är en fantastisk medicin som, om du vill, kan hjälpa dig att låta bli att dricka. Men det är det enda den gör. Den kan aldrig få dig att sluta. Men om du verkligen vill ha en förändring, använd den respit från alkohol medicinen ger dig till att bearbeta dina tankar och känslor runt ditt drickande.

Med mina erfarenheter kan jag aldrig säga "aldrig mer". Allt jag kan säga är att idag är jag nykter.

Hoppas ni också är det.

Så fint att läsa ditt inlägg, har stor respekt för dina erfarenheter och hjälper mig att vara försiktig och faktiskt aldrig känna mig så säker att jag blir slarvig.
Tack för att du delar med dig och ha en fin lördag!

Med den erfarenheten i bagaget kan du verkligen lägga tyngd bakom faktumet att det är en sällsynt puckad idé att tro att man kan ”dricka som folk”. Punkt.

Skönt att suget övergått i reflexer, och de lättar också med tiden. Min husgud Craig Beck brukar tjata om ”Pavlovs hundar” och deras husses matklocka.

Kram ?

Offside

Det känns som vi har lite liknande erfarenheter kring antabus och att efter att vi slutat falla tillbaka.

Med antabus tycker jag att det blir tydligt att det går att ha ett ok liv utan alkohol, men är tydligen inte stark nog utan, trots att hela kroppen inte vill dricka.

Jag undrar nu varför man ska sluta äta antabus? (Om tester på levervärden är fortsatt bra)?

Trevlig helg

The hard way, så att säga.
Det var den gode herr Pavlov och hans experiment jag hade i åtanke när jag använde begreppet betingad reflex.
Jag är lätt att känna igen ute på byn. Det är jag som är farbrorn som börjar dregla vid ljudet av vinflaskor som skramlar mot varandra i en kasse!?

Aldrig ta första glaset. Punkt.