Patrik Roy olsson

Jag drack i tre dagar och fick ett pethvärde på 08,,,läkaren envisandes med att jag hade druckit minst i tre veckor och det hade jag inte.
Jag drack 4 st 70cl 40% vodka på tre dagar, men läkaren menar att det blir inga sådana värde av det, men det blev det och jag har ingen anledning att ljuga,,,så det här pethprovet visar inte rätt, för jag drack bara 3 dagar,,,jag har sajt att jag kan göra det under kontrollerad former, för att visa att det inte visar hur länge eller hur många dagar man druckit ,det bir utslaget på tre veckor och så kommer ett världe på det, trots att jag bara drack 3 dagar, så peth är långt ifrån en 100% markör, visar inte hur ofta man dricker utan bara hur mycket man drack vid ett vist tillfälle,

DetGårBättre

Jag har haft 3.7 vet jag och senaste testet visade 2.8. Han jag pratade med när jag var på BCM senast sade att han hade haft 4.8 nu senast. Allt beror på vem du frågar vad som är högt eller inte. En nitisk läkare tycker ju 0.4 är svinhögt så!

Chicca

Ny här och har gått kontrollerat drickande stöd i Mörby och går nu på efterkoller. Haft en tuff vår med corona-stress då egen butik. Druckit mer än måttligt och nu testat april 0,56
Och idag fick svar senaste test 0,53. Läkaren tycker det är skyhögt och inne
På att jag kanske inte klarar kontrollerat driclande utan ska sätta nykterhet som mål.... vill så gärna ha kontroll men blir lätt 2-3dgr i veckan varav kanske en dag 1.5-2 flaskor vin. Svårt sluta då börjat?

Hilde

Hej
Fick av min läkare idag veta att jag hade ett Pethvärde på 0,53, fick veta att gränsen för överkonsumtion ligger på 0,30. Är 0,53 ett väldigt högt värde? Hur lång tid tar det innan det går ner till normalvärde?
Känner mig orolig och rädd, trodde nog inte att jag hade ett sådant riskdrickande.

Hej! Jag bokade läkarbesök och provtagning efter semestern för tre år sen eftersom jag var orolig över min alkoholkonsumtion. Jag hade druckit nästan dagligen under lång tid, allt från två flaskor vin till ett glas. Mitt Peth-värde var då 0,60 vilket läkaren kommenterade som överkonsumtion. Det visste jag ju men jag trodde att jag skulle få ett mycket högre värde eftersom jag hade druckit så mycket så länge.

Klot

Har lämnat peth prov igår
Väntar svar
Helt nykter 6 veckor
Orolig Då jag hör olika tidspann på hur långt bak provet kan påvisa alkoholen i blodet
Hoppas på 0
Vad tror ni?

Mary-lou

Jag har fört lite statistik som jag vill dela med mig av till er.
Efter att ha druckit mycket vin varje dag i 20 år så fick jag efter 32 dagar i nykterhet ett peth värde på 0,12.
Efter det fick jag en svacka och drack ca 10 liter på 14 dagar, var sedan nykter i 30 dagar och fick då ett peth värde på 0,11. Drack sedan 7 liter vin på 5 dagar och var efter det utan alkohol i 29 dagar. Då blev mitt peth värde 0,09. Det senaste provet tog jag den 14/7 och har sedan dess druckit 2 liter vin, ska ta nytt prov i morgon. Ska bli intressant att se hur mycket värdet har gått upp ifrån 0,09
2 liter vin och sex dagar senare..
VH Mary-lou

Kalle65

Hej !
Hur många dags för att jag bli godkänd i provet .
Jag har slutat dricka i lördags .
Mvh
Kalle

Kallepandersson

Jag hade druckit mellan 0.5 och 1 liter 40% om dagen i flera veckor och jag fick ett peth på 1.7 har jag för mig nu efter cirka 4-5 veckor är jag nere på 0.05 detta trots att jag hade tre fyra dagar där jag söp mitt i denna period.

Så jag tycker era värden låter skyhöga ni som påstår er ha en normal konsumtion med ett peth över 2.0.

Anledningen till att jag sökte upp info om peth var för att ta reda på hur det fungerar. Som jag har förstått det så lagras det lite för varje dag du dricker och sedan försvinner det successivt efter detta.

Så min fråga är om man dricker konstant i 4 veckor tar det cirka 4 veckor att få ut det ur blodet som jag fattat det. Är det då så om jag dricker konstant i 1 vecka tar det då en vecka att få ut det ur blodet eller är det fortfarande 4 veckor att få ut det?

Patrick72

Hej. Har varit nykter för 9 månader innan jag drack 6 veckor sen. Drack en kväll men har inte drickat mera. Har haft Peth prov Onsdag 12/8 och jag är så rädd att det bli inte godkänd. Jag får inte överstiga 0.05 %. Va tror ni? Kommer det bli negative?
Tack för hjälpen.

Kallepandersson

Vore väldigt intressant och höra hur det gick för dig och vilket resultat du fick.

Dock tror jag 6 veckor är tillräckligt för att få ner de flesta värden jag gick från 1.6 till 0.05 på några veckor (4-5).

Välkommen till forumet. Det verkar som att du har smärtsamma erfarenheter i barndomen, som påverkar dig än idag. Kanske är det också sammankopplat med alkohol på något sätt för dig.

Klokt av dig att skriva här, det finns mycket stöd och värme att få här på forumet. Vill tipsa dig om att starta en egen tråd och beskriva lite mer om hur det är för dig just nu, och vad det är för hjälp du tror att du behöver. På så sätt ökar chansen att du får relevanta svar!

Återigen, välkommen, och fortsätt gärna skriv och berätta om hur du har det.

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Cgd

Hej forumet!
Skulle vara glad att få höra vad ni säger... Var på läkarbesök pga blodtrycksmedicinering sen ca 10 år. Läkaren tyckte att något levervärde var för högt och ville ta PEth (vilket jag aldrig hört talas om). Det visade 0,79 och nu slås det på stora trumman, jag måste avstå allt vad alkohol heter... Visst, periodvis kan jag dricka för mycket, men anser mig absolut inte vara alkoholist. Har ni några bra råd? Kan tillägga att provet tog dagen efter fem veckors semester, då jag drack vin de flesta dagar...

Har inget direkt råd med skulle säga att det är tydliga varningssignaler du fått från provtagningsresultaten. Föreslår helt klart att du börjar fundera över din alkoholkonsumtion. Om du är alkoholist eller inte har ju egentligen ingen som helst betydelse i sammanhanget. Det viktiga är att du behåller din hälsa. Eller hur?Jag hade ett B-peth på 0,4 förra våren. Det gav mig en tankeställare. Nu helt nykter sedan 8 månader tillbaka. Det bästa jag gjort för mig själv!