Ragnar

Tre dagar. Jag klarade tre dagar utan problem men fjärde kvällen hittade jag en anledning att fira med lite vin. Idag, dagen efter har jag så ont från jobbet att jag letar alkohol som sambon inte känner till. Hittar en flaska Pastis! Blä! Tre glas senare (eller, jag hämtade inte glas) börjar värken släppa. Alkoholist? Troligen. Nu kommer jag sova utan djupsömn för andra natten i rad och nedstämdheten kommer som ett brev på posten gjorde när postgången fungerade. ?. Pust! Och jag som ska spendera tre miljoner imorgon om jag vinner auktionen. Och tre miljoner är jättemycket pengar för mig, men jag riskerar mitt omdöme!

Är vi många med värkrelaterad alkoholanvändning?

Gissar att det är så. Vad har ni andra gjort för att komma ur det? Är det samma lösning för alla. 12 steg! Jag vet inte ens vad dom 12 stegen är. Steg 1. Sluta drick! Steg 2. Drick aldrig igen! ?

Jag tror verkligen att det är värken som får mig att falla dit igen. Jag tror inte att det är en ursäkt. Jag har en vinkällare med ca 100 viner men det är inte njutningen jag är ute efter. Jag hatar att bli påverkad! Jag vill bara inte må dåligt här och nu.

Någon med magiska ord?

Hej o välkommen, vad bra att du hittat hit. Läs andras trådar så finner du säkert nåt som passar dig. Angående värk o a finns det en del att läsa. Bla att värk blir värre av a. Kanske inte i direkta läget, utan det kommer efteråt. Hela kroppen blir ju påverkad i negativ riktning, muskler, leder, blodet osv. Kanske det kan få dig att ta en dag i taget och ta hand om dig utan a. Då kan du jämföra oxå, hur det känns i kroppen en tid utan a. Är helt säker på att du känner mindre värk över tid utan a. Som förstör kroppen. Jullan