Jag dricker och kan inte sluta när jag borde.

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Rosa67
Jag dricker och kan inte sluta när jag borde.
Jullan65
Välkommen, det är vi många

Välkommen, det är vi många som känner igen härinne. Jullan

Peter på landet
Goddag!

Välkommen i gänget!
Det känner jag igen. Ibland funkar det, för det mesta spårar det ur. Det är en mödosam väg att bena ut vilken riktning man vill ta. Det enda som är säkert är att stort stöd o tröst finns att finna på forumet här!

Rosa67
Tack så mycket. Jag har haft

Tack så mycket. Jag har haft den här problematiken i många år, ofta går det bra men så blir det alldeles för mycket. Det händer ofta vid fel tillfällen och det händer även när jag är ensam. Hur gör ni andra? Sluta dricka helt? Helst vill jag kunna ta ett glas på middagar eller med vänner.

Se klart
Sluta en period

Det är mitt tips. Då klarnar huvud och tankar. Många säger att tre månader är bra för att återställa kroppen. Jag vet inte hur det låter för dig, men huvudsaken är att ta ett ordentligt uppehåll, sedan planera för framtida drickande.
En sak i taget, liksom.
En dag i taget!

VillJuLevaOckså
Hej,

Hej,
En icke-expert här, jag själv valde att avstå helt o hållet... för jag såg var jag barkade hän, och det kändes inte värt riskera halka ner i flaskan igen.

Men... du bör kanske göra ett uppehåll - om tre månader känns enormt långt, så en vecka, eller åtminstone ett par dagar där du normalt skulle druckit? gå på någon middag och undvik dricka, se till att köra bil så du har ett enkelt skäl, eller något annat, och fundera över hur du förhåller dig till alkoholen.

Sedan, själva beteendet, när det går överstyr, om det bara händer av sig själv, eller om det finns ”skäl” till det, mer stress, nått du varit irriterad över, trött, osv... kan ju också ha betydelse för hur du skall agera för att kunna dricka bara ett glas.

Till sist att du bara vill kunna ta ett glas - kanske begränsa dig till just ett enda glas? Kanske sluta dricka själv? bara när du är på middagar?

Möjligheterna är många att nysta och komma tillrätta med beteendet :-)