Hoppie

Imorse vaknade jag, hyfsat pigg, men med en begynnande huvudvärk och ett lätt illamående som fick mig att kräkas upp frukosten. Jag förstår förstås varför!
Igår var jag på rådgivningen för första gången för att prata om mitt alkoholproblem ( jag har fortfarande svårt att vänja mig vid epitetet alkoholist). Igår hade jag varit nykter i 12 dagar och det har kännts bra om än lite tråkigt. Sakant mitt kvällsvin. Samtalet var bra och vi sska ses på onsdag igen.
Sedan till jobbet och efter jobbet en skön promenad med hunden vid en sjö. Efter det undrar jag vad fan som flög i mig. Jag tyckte att jag skulle unna mig en flaska vitt vin! Gick till systemet, köpte en flaska vitt plus en flaska alkoholfritt. Drack upp flaskan på kvällen och idag mår jag skit., riktigt skit. Inte bara ett grymt självförakt utan illamående och huvudvärk. Det var nog välbehövligt för att få mig att fatta att alkohol är ett gift för mig och att jag faktiskt inte tål det. Det märkliga är att en sådan här baksmälla har jag inte haft på mycket länge och att dricka en flaska vin själv har liksom inte varit ett problem tidigare. Kan det vara så att kroppen redan reagerar starkare efter ett kortare uppehåll?
Men nu kan det bara bli bättre! Så här vill jag inte må igen och jag tänker tala om för terapeuten på rådgivningen om mitt bakslag. Lyft skammen till ytan och syna den. Inse fakta att alkohol inte är bra för mig.

Att ljuga och dölja tillhör drickandet. Att vara ärlig tillhör nykterheten.

Mot slutet tålde jag mycket men baksmällan blev värre och värre. Det var som om min kropp på allvar fick nog: ”Sluta att förgifta mig!!!!”

Jag valde att tolka det så, och du kan välja att tolka det likadant.

Om du skriver i en och samma tråd hela tiden så blir det mycket lättare att följa dina framsteg med nykterheten ?

Kram ?

Jepp. Man tål mindre när man inte druckit på ett tag... men exakt hur snabbt det kickar in vet jag inte.

Baksmälla vill vi inte ha?

Nu drar du slutsatser, och är på rätt väg. Heja dig!??

Hoppie

Ja, nu får jag hålla mig till en tråd och inte vela runt och starta upp nya hela tiden ?. Det blir bra att ha den här tråden som en dagbok och plats för reflektioner, frågor, svar och tankar.
Tack för pepp! Nu har jag gått två timmar med hunden och mår bättre i själ och kropp.

Hoppie

Imorse var det skönt att vakna! Vaknade tidigt och år frukost i sängen med kaffe och tidning. Kvart över åtta gick jag ut för en tvåtimmarspromenad med hunden. Kan jag skönja en vag känsla av lycka och harmoni? Ja, faktiskt! Mår riktigt bra! Även om jag inte drack alkohol på 14 dagar så föll jag ju för vinets krafter i fredags så nu får jag börja räkna om igen. Min startdag är härmed lördagen 15 augusti! Basta!

Hoppie

Jobbar och dagarna går fort. Tänker förvånansvärt lite på vin, men är lite bekymrad för två veckors semester som är på ingång. Men det gäller bara (?) att påmjnna sig själv och kämpa!

Det är nog klokt att planera in aktiviteter som inte är förknippade med alkohol. Plocka svamp, cykla, vara aktiv ?

Bra jobbat - fortsätt så!

Kram ?

Eyal

Prova ett helt alkoholfritt öl, det är gott när det är iskallt. Jag var helnykter 7 månader och trillade dit för drygt 2 veckor sedan. Kör antabus igen

Hoppie

.. och det känns bra. Jag är lite förvånad över att jag inte alls varit sugen på alkohol under veckorna, eftersom jag tidigare gärna druckit minst ett glas varje dag. Att avstå från alkohol är verkligen bara positivt! Jag känner mig piggare, lite gladare och mer aktiv. Visst kan jag känna en liten anspänning över att jag nu ska ha 2 veckor semester, men det gäller att ta en dag i taget. Precis som många vittnar om, så gäller det nog att vara lite aktiv, speciellt när suget kommer (för det lär det göra).
Idag ska jag ämta min bror och vi ska äta ihop här hemma och sedan ska jag köra hem honom. Jag menar... hur ofta har jag velat köra bil en fredagkväll? Förut, under de vanliga fredagkvällarna hällde jag upp första glaset vin i köket när jag lagade mat och sedan fortsatte det.
Är väldigt nöjd med mig själv och mitt beslut!

Du gör helt rätt som fokuserar på fördelarna med nykterheten, och som ser till att sysselsätta dig.

Att kunna köra bil när som helst på dygnet är verkligen en frihetskänsla! Jag kör bil ibland sent fredag och lördag bara för att jag kan göra det ?

Kram ?

Hoppie

Rastlösheten tar lite kål på mig. Gick 8 km med hund och kompis. sedan en sväng till biblioteket där jag reserverade "tack, det är bra" av Cecilia Svensson och "vi har ju hemligheter i den här familjen" av Therése Eriksson. Hoppas att det är bra böcker. En långsväng till med hunden under eftermiddagen, där hon fick vittring på något och satte av i 190 knyck, men kom snabbt tillbaka tack o lov. På kvällen undrade son om han kunde få låna bilen tidigt imorgon, men då erbjöd jag mig att köra dit bilen nu på kvällen istället. Det kändes väldigt bra att inte behöva säga " Jag har druckit vin, så jag kan inte köra...".
Men rastlös är jag! Har läst ut en bok och påbörjat en annan. Drack alkoholfritt vin, vilket faktiskt var riktigt gott, men är jäkligt rastlös och inte på så himla bra humör. Känner mig låg!

Hoppie

Ni är många som skriver så bra, så klokt, så sårbart och ärligt. Tyvärr kommenterar jag för lite och för sällan era inlägg, men gör det här istället med ett stort TACK och en ambition att bli bättre på att bekräfta och kommentera.
Helgen gick oväntat bra. Ingen alkohol och det kändes helt ok. Var fysiskt aktiv och gick långt och länge. I lördags hade jag en släng av sorgsenhet och kröp in lite i mitt skal. Sådana stunder behöver vi också tror jag- en stunds reflektion över sig själv och sitt mående. Har börjat läsa/ lyssna på Torbjörn Åbergs " skål ta mig fan" och den är bra. Nu är det ny vecka och jag hoppas på mycket kraft och att all energi inte går åt för att sörja det forlorade vinet, utan uppskatta nykterheten ❤

Hoppie

Det flyter på rätt bra tycker jag. Har semester och är fysiskt alktiv. Läser på kvällarna, enda skillnaden är att jag inte har det vanliga vinet i glaset, utan alkoholfritt och det går det med. Läst ännu en bok om ämnet "Tack det är bra" av Cecilia Svensson. Helt ok bok. En anhörig sade igår att jag kunde väl unna mig nåt glas på semestern. "Så mycket dricker du ju inte!". Jag orkade inte gå in i diskussion. Visst dricker/ drack jag inte besinningslöst, MEN oj vad mycket tid och tankekraft jag lagt på alkohol. Vad betydelaefullt det blev i itt liv, så länge. Detär det jag vill få bukt med. Pragrammera om hjärnan. Som jag känner just nu vill jag inte börja dricka igen, någonsin.

Hoppie

Det flyter på rätt bra tycker jag. Har semester och är fysiskt alktiv. Läser på kvällarna, enda skillnaden är att jag inte har det vanliga vinet i glaset, utan alkoholfritt och det går det med. Läst ännu en bok om ämnet "Tack det är bra" av Cecilia Svensson. Helt ok bok. En anhörig sade igår att jag kunde väl unna mig nåt glas på semestern. "Så mycket dricker du ju inte!". Jag orkade inte gå in i diskussion. Visst dricker/ drack jag inte besinningslöst, MEN oj vad mycket tid och tankekraft jag lagt på alkohol. Vad betydelaefullt det blev i itt liv, så länge. Detär det jag vill få bukt med. Pragrammera om hjärnan. Som jag känner just nu vill jag inte börja dricka igen, någonsin.

Du gör helt rätt. Matar hjärnan med nyktra fakta. ”Skål ta mig fan” av Torbjörn Åberg kan jag rekommendera, liksom ”Tänka klart” av Annie Grace.

Annie Grace och Craig Beck är mina husgudar ? De förespråkar det jag kallar faktametoden. Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera.

Din kompis kommentar var så onödig ? Föreslår att du har ett standardsvar på sådana kommentarer. Typ ”Du dricker vad du vill dricka, och det gör jag också. Okej?” Det är nog lätt hänt att man faller till föga och låter sig övertalas annars om man har en svagare dag. Men kommer svaret med automatik kan det rädda dig.

Kram ?

Hoppie

Ingen bra dag idag, eller eftermiddag och kväll. Känner mig olycklig och ensam idag, och dessutom fattig efter att ha betalat alla räkningarna.
Var så sugen på att dricka vin idag, men köpte is istället för att hotta upp det kolsyrade vattnet något. Ursch, det är tungt när ångesten och sorgen bara drabbar och väller över en.