Här är delar av inlägget jag skrev om just kundaliniyoga:

”Jag tänker också komplettera med kundaliniyoga, som jag historiskt har haft enorm nytta av. Efter min första sjukskrivning 2007 utövade jag kundaliniyoga regelbundet i flera år.

Jag slutade tyvärr med yogan när jag blev sambo med hunden i oktober 2014. Då kunde jag inte ha schemalagda kvällsaktiviteter längre eftersom jag inte ville lämna honom ensam kvällstid. Då fick det bli hundpromenader istället.

Kundaliniyoga är en så kallad medicinsk yoga som fokuserar mer på andning, stretchning och avslappning än prestation i form av avancerade yogaställningar. Man blundar dessutom samtidigt, vilket gör att man aktiverar sina andra sinnen bättre.

Yogaövningarna man gör är jobbiga eftersom de bygger på uthållighet, men de är inte omöjliga att genomföra. Man kan dessutom förenkla alla övningarna.

Jag föredrar övningar för överkroppen eftersom det är stelheten efter allt kontorsarbete som jag i första hand behöver få bukt med. Plus att stress sätter sig i nacke och axlar på mig, och ger mig huvudvärk och tinnitus.

Hittade idag ett bra 20 min-pass på youtube med BrettLarkin Yoga som heter ”Immune boosting”. Imorgon ska jag testa ett av hennes andra kundaliniyoga-program.”

Kram ?

Uj vad trött jag är idag. Tror det är mental trötthet så här första veckan efter semestern. Ska bli skönt när rutinerna börjar rulla av sig själv igen. Idag blir rutinen däremot lite annorlunda än tidigare fredagar, istället för systemet efter jobbet så blir det gymmet och fredagsbastu tänkte jag.

Ha en fin dag ❤️

Tillåt dig vara trött - det kan mycket väl bero just på att du är tillbaka i jobbet. Det kan också finnas tillnyktringströtthet; jag har märkt att några perioder hittills har jag haft dagar jag varit grymt slut o trött och bara velat sova o göra lite. Ibland har jag bara gjort just det, o ibland aktiverat mig.

Hur som helst - bra med gym o bastu istället för pimpla i flaskan

Gick en promenad efter jobbet istället eftersom träningskläderna låg i tvättkorgen. Det var härligt att komma ut i skogen en sväng. Har haft sug efter alkohol för första gången i min nykterhet. Fredag efter jobbet, min vanliga dryckesdag. Det blir nog toppen om jag får in en rutin att träna då istället.

Trots tröttheten i morse så blev dagen bra. Har inte varit så energisk, men har ju sovit illa några nätter. Det brukar jag iofs göra några veckor efter semestern är över så det är bara att gilla läget.

Önskar er en god natt ?

Glömde bort att det var veckofirande igår. Det ska jag också lägga på minnet när jag får fredagssug.

Skönt med helg nu, får se var dagen tar mig. En dag i taget.

Ha en fin dag ❤️

Fem veckor, otroligt bra, inte minst under alkoholens högsäsong- semester. Har njutit mer av denna sommar än jag gjort på många år.
Kram och lycka till framåt ??

Jag tänkte räkna dagar fram tills det gått 6 veckor. Sen får det bli att räkna veckor tänker jag mig. Börjar bli lite tjatigt känner jag. Bra påminnelse för fredagarna också som ju är min fd dryckesdag och min nykterhetsdag.

Ha en fin dag allesammans ❤️

Sov riktigt illa i natt men känner mig ändå helt okej idag. På fredag morgon har jag varit nykter i 6 veckor. Det har inte hänt på flera år, så härligt!

Ha en bra dag ❤️

Tack andrahalvlek för pepp ❤️

Har kommit in i jobblunken här efter semestern och det känns bra. Har börjat röra på mig/ träna efter jobbet och jag mår så mycket bättre.

Ha en fin dag ❤️