Trebarnsmamma

Startade en tråd här för 5 år sedan ( som jag ej var aktiv i) känns så sorgligt att situationen är lika om inte värre. Dricker vid färre tillfällen nu 1-2 ggr i veckan, men då bara häller jag i mig vinet. Måste få ett slut på den destruktiva vägen jag följer.

Trebarnsmamma

Tack, ja nu måste det gå och det är ju fantastiskt att man kan få stöd här. Men läskigt känns det att man inte har tröstlådan att ta till när ngt känns jobbigt.

Vi här är ju precis som du, såna som känt att det blir för mycket, sedan om det är två dagar i veckan eller varje dag spelar ju mindre roll.
Du skriver att du startade en tråd för flera år sedan, så insikten har du ju redan. Då är det liksom bara att sätta igång med en nykter period till att börja med. Och läsa här- har hjälpt mig mycket!

Kanske blir det så att saker känns mindre jobbiga när tröstlådan inte skapat kemisk ångest, dålig sömn osv? Jag är på dag 7 nu och dimman lättar ska jag säga. Dag för dag. Tvåbarnsmamma här som också pimplat vin som om det var en hastighetstävling...

Trebarnsmamma

Ja idag har det gått bra, har varit på långpromenad, men tankarna att hälla upp ett glas finns, men tanken ska inte få vinna.

Trebarnsmamma

Ja idag har det gått bra, har varit på långpromenad, men tankarna att hälla upp ett glas finns, men tanken ska inte få vinna.

En dag i taget.
Något som brukar stilla mitt värsta sug är kolsyrat vatten, jätte konstigt :)
Men man får hitta det där lilla, och tro på det!
Idag har jag inte lämnat lägenheten, har söndagsångest... känns tungt med en ny vecka och nya utmaningar.
Jag är på dag 63 nykter. Kämpar.
Har tidigare trillat dit ett par gånger.

Trebarnsmamma

Skrollande, ser framemot att jag har så många dgr, Ngt jag tänkt mkt på är att min man inte verkar fatta hur mkt jag har druckit. Eller så är han väldigt medberoende. De tre sista helgen har varit kaos. Har varit på dunken och säkert druckit 3 glas innan middagen, sen 1 till maten och sen säkert 3 i smyg. På lördagen mår jag såklart skit men drar i mig 3 snabba för att fixa dagen.Sen är jag nykter till nästa fredag men då gör jag det igen.

Det låter lite som att din man inte vill inse att det finns ett problem.. tror du inte han känner dig bättre än så? Värt att prata om kanske. Det kanske är enklare när man är två som kan prata om det..?

Min man stöttar mig, det känns väldigt bra. Vet inte hur jag skulle orka med allt själv ?

Trebarnsmamma

Ja jag och min man måste nog försöka prata om eländet. De sista 2-3 månader har jag inte tyckt att vin smakar bra( ett tecken kanske), men jag har såklart fortsatt och dricka ändå.

Jag har en pojkvän som dricker väldigt mycket tycker jag.
Jag förstår hur mycket han dricker.
I ditt inlägg skriver du att "... min man inte verkar fatta hur mycket jag druckit ... " Kanske han mycket väl förstår, men liksom jag är väldigt medberoende?

Nånstans i mig finns en spärr att med min pojkvän ta upp drickande och situationer som uppstått. Situationer som inträffat och saker som sagts sopas under mattan, som om de dagen efter inte ens existerat i föregående dags fylla. Jag har svurit många gånger över mig själv varför jag inte tar upp det med honom. Men får liksom närapå panik.. Måste försöka klura ut vad som gör denna spärr. ?

Kanske är din man likadan, att han tänker att han borde diskutera drickande med dig men att det finns något där som stoppar? Jag vet inte. En tanke bara.

Sköt om dig och kämpa på. ?

I en familj med missbruk är det väldigt vanligt att man inte pratar om det som hänt. Pratar man inte om det har det knappt hänt.

Det mönstret har jag med mig från min barndom, och det är ursvårt att komma ur. Det är en del av medberoendet.

Kram ?

Trebarnsmamma

Jag så tänker jag också han måste ju förstå, som tex för ngt år sedan då han gjorde ren bakom diskbänken och plockade upp rätt många bubbelflaskor, men han sa inget. Är väl ngn spärr precis som skrivs. Är nykter än men suget finns. Kram till Er ❤️

Trebarnsmamma

Värsta suget brukar börja vid 16 för att sen lugna ner ungefär vid 20. Jag är nykter fortfarande ? men den där tiden är så tuff. Varje ny dag vid 16 tänker jag att ett litet glas skadar ju inte. Hittills har jag stått emot.

Ett glas skadar.
Som andra halvlek brukar säga, det första glaset tar du, sedan tar alkoholen över.
Ta djupa andetag. Läs och lär om andningsövningar (har jag gjort många i stressiga lägen)
Läs din tråd från början.
Kram!

Skriv ner en topp 5-lista över riktigt hemska fyllesynder. Läs den högt för dig själv varje gång du blir sugen.

Börja inte förhandla med alkoholdjävulen! Säg ifrån direkt på skarpen: ”Nej, jag ska inte dricka!”

Kram ?

Trebarnsmamma

Tack för era tips försöker andas och inte förhandla ( fast det gör jag hela tiden ändå) Nu är kl 20:40 och jag är nykter, alltså klarar jag denna kväll också. Imorgon är det fredag, den allra heligaste vindagen. Jag bävar men ska klara det. Topp 5 listan har jag tänkt mkt på och kommit fram till att en topp 50 blir nog mer passande för mig, från minnen då jag var ung och gjort enormt märkliga saker på fyllan, kissat på konstiga platser och vaknat lite här och där. Tills på senare år mest bestått i att jag inte har riktigt koll vad jag sagt kvällen innan, fylleshoppat, ramlat, gjort inlägg på sociala medier osv. Lägg där till det alla de gånger jag garanterat skulle åkt dit för rattfylla om det varit kontroll ( har ej kört på kvällen men dagen efter)

Trebarnsmamma

Fredagen gick åt helsicke, bilen satte på autopilot och transporterade mig till bolaget där jag köpte 2 flaskor bubbel.Jag stod emot till kl 18 dvs när jag började med middagen. Den första slank lätt ner och gömdes i återvinningen. Halva andra försvann också ?. Resten av halvan tog jag i morse kombinerat med de sista 2 glasen i dunken när mannen var ute med hunden. Väntar nu på att nyktra till och ska fasiken fixa det nästa fredag.