Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Har jag som kommer från en storfamilj, som även själv ”gjorde” (lite med pappans hjälp) en 4-barnsfamilj, blivit en ensamvarg? Ja, lite så känns det idag..På förmiddagen klättrade jag i äppelträn och sågade jättegrenar?..Sonen blev lite imponerad när morsan klättrade i träd.Senare lyssnade jag på alkispodden i bilen..(lite långsamt avsnitt) ska kolla om det finns andra intressanta..Nu halvligger jag på soffan, käkar körsbär jag plockade nyss i mitt träd..Till kvällen blir det film och något gott att äta..Kantarellmacka kanske..?..Jag och exmannen har letat överallt i alla år efter kantareller..Så flyttade jag hit, och har mängder runtom i skogen här..Jackpott på det..?..Sonen var med ute och grejade idag..Han slängde lite äpplen och berättade att han och hans pappa alltid hade Äppelkrig, när äpplena var lagom små?..Tur att hans pappa var lekfull..Dom hade mycket skoj när han var nykter..Kram?

Kräftröd här med, men din lördag låter ju helt underbar miss lyckad! Kantareller är ju så himla gott, och klättra i träd låter kul. ?

Ha en fortsatt härlig kväll!

Kram

Vill säga att det känns så skönt att ha dig här.
Det betyder lite extra att du fanns här när jag började läsa här på forumet för snart tre år sedan, (hjälp! vad tiden gått fort?)
Och på något vis är det en trygghet som uppstår med en förebild som bekräftar och uppmuntrar en till att inse fördelarna med att inte dricka.
Även om man vet det redan så är det skönt att läsa om andras vardagsliv då och nu.
Bra med jämförelser ?!
Tack fina miss lyckad ??
Kram ?

Fina Lisa..?..Visst går tiden fort..Det gäller att ta tillvara på dagarna för att det är det som är livet..??..Och kul Torn att du också fått färg, precis som Andrahalvlek..??..Jag har lyssnat på Alkispodden en del, och känner igen mig litegrann..Men jag tycker att det oftast är skillnad på mäns och kvinnors drickande .I allafall om det finns barn med i bilden..Oftast är det fortfarande kvinnan trots drickande som försöker hålla ställningarna..Om det inte finns en ickesupande pappa med .Då ser det förstås annorlunda ut..Tittade även på en dokumentär om George Best igår..Väldigt bra om en av världens bästa fotbollsspelare.Utåt sett hade han allt..Snygg, charmig, massor med pengar, fantastisk fotbollsspelare, fin fru och barn..Började supa tidigt och slarvade bort allt..Dog till följd av sitt leverne 59 år gammal.Tragiskt att se..Men en bra dokumentär i SVT Play..Kram..??

För dina rader i min tråd.Jag blir glad.
Ser att det är full fart här.Va bra!
Ska se på dokumentären,George Best
Må så gott⚘
Kram Pilla

Och jag känner mig rastlös..Har än så länge jobbat ett jobbpass..Tonårssonen sover..Han har suttit uppe hela natten och ”snackat” via datorn med sina kompisar..Det är för långt att åka till min kärlek❤️..Även om jag skulle vilja..Nu har jag en man vid min sida igen..Detta är det längsta förhållandet jag haft med någon (känt varandra 6 mån) förutom ex-mannen..Vi har planer..?..Hörde att äkta kärlek är när den tilltänkta blir snyggare och snyggare..?..Antingen så vänjer man sig vid den andra, eller så blir man snyggare av kärlek..??..Eller kanske både och..Sonen och en väninna sa till mig för 3 år sen att jag passar med en man som kan ta någon öl i bland, men även kan låta bli..Jag trodde inte på det..Sån är han, denne man..❤️..Inte skynda..(svårt med 30 mils avstånd?) lära känna varandra..(vi gör så gott vi kan..?..)..Lära känna varandras släkt och vänner..(det är på gång)..O.s.v..Det finns historier med lyckligt slut..Det önskar jag mig nu..???❤️❤️???

...att din kärlekshistoria med denna man ska sluta riktigt lyckligt???
Det är du så värd miss lyckad ?
Så som du har kämpat är du värd en stilig och stabil prins??

Kram ?

Är såklart glad för denna man.?.Och tycker att det känns rätt för mig att vara i tvåsamhet..Det tar ju längre tid att lära känna varandra med långt avstånd..Men allt har sin tid..Kram???

Har lyssnat på några avsnitt..Jättebra..Det bästa med poddar är ju att man kan avbryta när som helst, strunta i hela avsnittet om det är dåligt, och så finns det massor att välja på..Har märkt på mig själv att det mest intressanta är när jag kan relatera till mig själv, eller någon i min omgivning. Finns mycket spännande både om missbruk, beroende och helt andra saker..Kram..??

Fibblan

önskar jag också dig på denna historia ???!
Tar ju längre tid oftast med avstånd att ta de där olika stegen, samtidigt lär man kanske känna varandra djupare på kortare tid på ett annat plan när man inte kan ses så ofta ..?. Antar att ni ägnat mkt tid åt kommunikation☺️..

Tack för påhälsning i min tråd❣️
Har varken hållit i eller hållit ut vad gäller alkoholen, men nu är det andra bullar. Skönt att komma in i en strukturerad vardag igen och slippa det där j-la alkoholfokuset.. Denna semestern har verkligen inneburit många lärdomar. Varit mkt nykter, gjort många bra val men också en del mindre bra val.. Jag tar erfarenheterna med mig och trampar vidare på nyktra stigen????!
Önskar dig en fin dag❣️
Kramar!
/Fibblan ?.

Ja du har rätt om kommunikationen..Vi har smsat eller ringt varje dag sen vi fick kontakt i februari! Inte klokt egentligen, men mysigt och kul..Ibland skriver man bara om vardagliga saker, andra gånger kan man peppa varandra när det behövs..?...Att Hålla sig nykter och att Leva nykter, kan nog betyda olika saker..Numera lever jag nykter, men i början höll jag mig nykter..Vet inte exakt när man går över till den mer livsstilsförändrade gränsen? Fibblan, du har skrivit och stöttat många här på ett mycket positivt och fint sätt..Tack för det??..Nu hämtar du stöd här på Forumet, och det viktigaste är nog att lära oss av våra egna och andras misstag..Stor varm kram till dig..???

Sonen har flyttat, när skolan började..Känner mig lite” busig” Äter lite vad jag vill..Bär, frukt, räkor..Maratontittar på en tv-serie..?..Nästan så jag blir lite stel i ryggen av det..Men det är väldigt tyst..Ingen att ta hänsyn till..?..Det känns som jag är en sån, som vill ta hänsyn..Har bott med någon eller många nästan hela livet..Jag gillar att diskutera vad som ska handlas, ätas, tittas på, göras och delas upp så det blir rättvist..Nu har jag bara hundarna att prata med..?..Vi får se hur det blir i framtiden..Den som lever får se?..Och när jag inte förgiftar min kropp, så borde jag leva länge..?❤️?

Godmorgon miss lyckad☀️

Jag kan tänka mig att det blir helt annorlunda att bo själv. Ingen annan att ta hänsyn till eller dela tillvaron med. Ja, förutom hundarna då såklart ???
Det blir en omställning för dig och kanske är det bra att ha fasta rutiner så du inte blir "försoffad"? kan tänka mig att det är lätt att skjuta upp saker om ingen ställer krav på en...

Har du kontakt med någon varje dag så man vet att du mår bra?
Jag har en vän som lever ensam med en katt och hon smsar mig varje morgon så att jag vet att allt är ok.
Det är bra och då slipper jag undra om det hänt något ....(kontrollneurotisk som jag är?)

Men du har väl förhoppningsvis din kärlek? på distans och ni har väl koll på varandra ??
Ha det så gott miss lyckad!

Kram ???

Mina grannar som bor några hundra meter från mig har koll..Sen jobbar jag ju också, så kommer jag inte till jobbet, då blir jag nog eftersökt..Detta ensamboende hade jag ju innan Corona också, och hade vant mig..Men sen flyttade sonen hem igen för att det var praktiskt enklast med hemstudier härifrån..Det finns ju positivt och negativt med det mesta..Jag behöver bara vänja mig igen..Han är dessutom yngst av 4 barn, så den sista som lämnar ”boet” Jag har flera fina väninnor också, och en massa syskon..Så umgänge finns när jag vill..Men det är som att Corona gör det svårt att träffas..Mig gör det inte så mycket..Men i längden kanske det blir trist..Beror på om det tar 1 år till, eller flera..Hörde att en pandemi brukar ta mellan 2-4 år att försvinna..Detta är ju siffror från förr..?..Ibland om jag känner lite hosta eller ont i halsen, då tänker jag på Corona , och vid symtom så måste jag ringa min chef, så får hon avgöra vad jag ska göra..Det är ju den sämsta biten att bo själv, om man blir väldigt sjuk..Men jag får börja vitaminbomba mig med nyttig mat, frukt och bär..Sedan lite bra kosttillskott också..Motionen kommer snart automatiskt när jag börjar med vedeldningen igen..?..Har även ett nytt jobb, där jag har möjlighet att yoga..Tack för att du bryr dig Fina Lisa, och ha en fin dag..?

Fick sms av barnens pappa, med frågan om jag på något sätt, med mina förmågor, kunde hjälpa hans nuvarande som dricker för mycket..Jag svarade att man måste vilja själv, att det inte går att minska om hjärnan är beroende utan att man måste sluta helt med alkoholen....Detta visste han redan skrev han..Okey, skrev jag..Det går inte att trolla..Att VILJA förändra sitt liv och sluta är det första..Sen skrev jag att om han mår dåligt av hennes drickande, får han göra som jag gjorde mot honom..Sätta gränser, och sätta ner foten..Då blev exmannen sur..Han ville inte ha massa idiotiska förståsigpå råd..Okey..Om ens hjärna är alkoholberoende och man förlorar allt som har ett värde för en i livet, och man trots det låter den alkoholberoende hjärnan styra genom att dricka..Då går det inte att göra något åt det...Men det finns hopp för alla skrev jag..Ta hand om varandra.....Orkade inte ta upp hans eget drickande också...Blev lite irriterad..Först fråga om råd, sen bli sur när man försöker hjälpa..?..När jag tänker på deras situation, så blir jag tacksam över mitt eget liv..????..Sån himla tur att min dotter mailade min chef om problemet, så jag kunde ta mig själv i nackskinnet och bli nykter..Än en gång ett stort TACK ❤️ till Forumet och alla som skriver och läser här..?✨?✨?✨?✨?✨?✨

Hur jobbigt det än var där och då, så måste du vara oerhört tacksam för att din dotter tog det modiga beslutet att kontakta din arbetsgivare.

Såg ett inslag på youtube igår där Gudrun och Anna Schyman gästade Malou. Deras relation har tagit många vändor genom Gudruns missbruk.

Det är ändå så skönt att de båda lugnt lyssnar på varandra, säger med ett skratt ”där är vi inte överens” - och så tydligt accepterar att de sitter på varsin sanning. Ingen av dem har tolkningsföreträde.

De har pratat och bråkat och fortsatt prata, och tagit sig ut på andra sidan.

Typiskt karlar att be om hjälp och råd och sen inte uppskatta de råd de får. (Nu generaliserar jag! ”Inte alla män”).

Lite karma också faktiskt att din ex-man hamnat i den sitsen nu. Kaka söker maka liksom.

Kram ?

Skummade igenom några av dina allra första inlägg från 2015-16?
Vilken fantastisk resa du gjort!!
????

Det är så underbart att få ta del av och glädjas åt dina och andras framgångar och det sporrar en till att själv få uppleva detsamma ?

Min resa har ju gått lite krokigt med en del omvägar men så är ju mitt lokalsinne helt obefintlig också ? Kan det bero på det??

Men hursomhelst så vet jag ju vart jag ska gå och var mitt mål är. ?
Jag är på rätt väg sedan 18 dagar och nu måste jag följa kartan.
Inte slarva utan titta ordentligt var jag sätter fötterna. ?

Önskar dig en fin dag miss lyckad!
???????????

Kram ???

Det är nog ingens väg till nykterheten som är spikrak..Jag prövade massor av gånger att minska, göra uppehåll mm. Hade aldrig funderat på att sluta. Det lät för drastiskt. Men när jag väl tänkte hålla mig nykter några månader, upptäckte jag till min glädje att det gick väldigt lätt..Jag tänkte på olika sätt..Fördelarna med nykterhet, på dom släktingar som dött till följd av alkohol, på mina och andras barn, på hur solkigt supandet är egentligen. Osv. Osv. Ett steg i taget..Man måste bestämma sig..Och hålla i..Både i med och motvind. Du klarar det Fina Lisa..Om du vill..Kram..??