Nu besökt mottagning med sonen. Det finns en tydlig struktur för detta. Skönt att slippa skapa den själv (som jag ofta får göra de förvisso helt annorlunda frågor som rör flickan). Samtal, övervakat urinprov (jäkligt tufft för honom) och en orosanmälan till socialtjänsten. Inget fokus på mig men jag passade på när nu proffs satt med att (återigen) prata med sonen om min oro för att min beroende-gen är överförd på honom. Att han måste iaktta största försiktighet helt enkelt! Läkaren bidrog en hel del till del i den dialogen. Tack för det. Trots allt så har jag en känsla av att han faktiskt inte riktigt tar detta på så stort allvar som det är. Tog i med brösttoner efter besöket när vi satt tillsammans med exmaken och han började tjafsa emot i oändlighet. Ömsom kärlek ömsom mycket stort allvar från min sida. Balansgång på slak lina.

Att socialtjänsten nu får information om att jag har ett alkoholberoende rör mig faktiskt inte i ryggen. Tvärtom är jag oändligt tacksam att samhället har en struktur för att skapa trygghet för alla individer. Det viktigaste för mig nu är att jag med öppet sinne gentemot sonen kan använda mina erfarenheter för att förhoppningsvis ge honom en väl grundad och betydligt mer upplyst språngbräda mot vuxenlivet än jag hade.

Kram!

Att sätta tydliga gränser för våra barn, för deras eget bästa, är den finaste kärlekshandlingen vi kan ge våra barn.

Sonen visar kanske nonchalant mask utåt men mår dåligt inombords, så reaktionen kan komma senare. Du får försöka ”fiska” lite.

Det är ju så med barn och ungdomar att man kan behöva prata om ditt och datt i timmar - och plötsligt kommer det riktigt viktiga upp på bordet. Ställa öppna frågor och föregå med gott exempel är enda sättet.

Svinbra jobbat med sonen! Också. Du är verkligen en ledstjärna ⭐️

Kram ?

Wow så otroligt bra du är nykter. Nu kan du hjälpa o stötta på ett helt annat sätt ju. En helt annan tyngd och respekt!
Kram?

Själv stoppade jag huvudet i sanden för ca 25 år sedan.
Trodde inte det var så farligt att sonen rökte lite cannabis...?
Hade ju själv gjort det som tonåring, det var så vanligt då och inte olagligt för eget bruk.
Men tiderna förändras, cannabis är på senare år mycket starkare och mer beroendeframkallande.
Så har man börjat med en drog är steget inte långt till nästa.
Trodde att sonen skulle välja bort droger som jag själv gjorde när jag var ung men så blev det tyvärr inte.

Så med detta sagt Charlie, stå på dig och var som en hök på din son! Håll koll på vilka vänner han har och om det dyker upp nya.
Man ska inte snoka men gäller det droger och minderåriga så är allt tillåtet. Kolla kläder och hans telefon, dator om du kan, ofta sänder langare ut sms om nya droger och när det är rea!! Det är en sjuk värld som man inte vet existerar om man inte har erfarenhet.
Jag vet och med mig många föräldrar i mitt nätverk...

Så jag håller alla tummar och tår för att allt ska gå bra med din son och att det varit en "pröva på grej"

Kram ???

Haft sista samtalet med beroendemottagningen! Kändes som om jag tagit examen ?‍? Stolt, glad, nöjd, harmonisk. Det är bara några ord av de som beskriver mina känslor just nu. Fan vad jag är bra! Passerat 8 månader och så härska det fortsätta.

Tyvärr hällde jag en stor kopp kaffe i tangentbordet på min nästan nya dator i går. Kan inte använda tangenterna längre. Ogillar att skriva på telefonen men gör det nu eftersom jag känner för att basunera ut min glädje här.

Tack alla ni för kommentarer kring min son. Positivt i sammanhanget är att exmaken vill kommunicera Med mig helt plötsligt. Har inte hänt sedan skilsmässan. Vi är överens om att vi är på bollen gemensamt. Har bl.a. diskuterat sonens pengar och försäkrat oss via banken om att vi har tillgång till dem. I fall vi hamnar i ett läge där vi inte tycker han bör Ha tillgång till mer än en 50-lapp eller så.

Hurra för mig och kram till oss alla som kämpar!

Jag har spärrat journalen från beroendenottagningen. Det är alltså ingen annan vårdgivare som kan se att jag varit där. Kan vara bra att veta om en sådan fråga gör att någon tvekar att ta kontakt.

Till dig Charlie, dock inte för kaffet I tangentbordet men allt annat!
Så glad att det går så bra för dig och att du mår så bra. Vilken seger, grattiskram till dig! ?

Tittar in och säger grattis till dig! Vad starkt jobbat ? själv är jag på 4 veckor. Men lär av er andra :) tack för att ni finns och skriver.

Är fortsatt datorlös efter kaffeincidenteten häromdagen. Har dock grävt ett djupt hål i ekonomin och beställt en ny. Gillar inte att skriva Och läsa på forumet Genom mobilen. Men till helgen kommer jag förhoppningsvis igen!
Nykter i dag! Njuter av den fina höstsolen som kommit efter regnet!
Kram!

Jag skriver alla mina ösregnslånga inlägg på mobilen. Enbart med pekfingret ? Och det går undan! Autocorrect är oftast min vän.

Kram ?

Imponerad av er som använder mobilen som om det vore en dator. Jag ser sämre och sämre. Bara under sommaren har jag behövt öka styrka på läsglasögonen två gånger. Snart dags för progressiva känner jag. Och ännu än utgift som jag bävar för. Nya datorn har nu anlänt! Nu ser jag vad jag skriver igen :D

Livet rullar på i sakta mak. Känslan av harmoni består. Helt fantastisk känsla som jag inte levt med på mååååånga år. Övertygad om att det är frånvaron av alkohol som ger mig detta. Önskar så att alla som är här kommer att få uppleva samma.

Märker att tålamodet med flickan är så mycket större även om jag i stunden kan bli väldigt stressad när det blir problem på olika sätt. Återhämtar mig snabbare efter en dust.

Träningen fungerar också. Väldigt skönt. Har haft så många bakslag med den, men nu verkar det hålla. Viktigt för att få tillbaka mina hjärnceller men inte minst för att jag behöver den i förebyggande syfte mot drickande i framtiden.

Lyssnandet på böcker fortsätter. Nu senast har det varit Cecilia Svenssons bok "Tack det är bra.." och Kjell Olof Feldts bok om kontrollerat drickande. Båda bra böcker men när det gäller Kjell Olof Feldts erfarenheter kunde jag inte bli annat än matt. Jobbet att kontrollera sitt drickande känns så oerhört mycket större än att sluta helt. Och att sluta helt är verkligen INTE ett litet jobb. Självklart kommer jobbet att minska med tiden, även för de som dricker kontrollerat och jag vill verkligen inte tala emot den möjligheten. För den finns och den fungerar för vissa, det vet jag!

Återkommer säker under dagen. Känner en längtan efter större närvaro här.

Kram så länge!

Charlie, ditt inlägg andas verkligen lugn och förnöjsamhet.
Härligt att du kommit så långt på den vita vägen?
Hur går det med bäckenet?
Såg att du hade haft en incident med Bounce...(en av mina favorit dansgrupper) vad hände i vintras?
Undrar en nyfiken...?

Kram ???

Bounce är (eller var, har gått i konkurs) dessutom ett namn på ett ställe fullt av studsmattor av olika valörer. Mycket poppis hos barnen. Flickan älskar det! Under sportlovet slog vi till på var sin 2-timmarsbiljett. Inget hände direkt utan det är bara att konstatera att två timmars idogt studsande sätter sina spår hos en otränad 50-åring :D. Det går tyvärr sådär med bäckenet. Efter två besök hos kiropraktorn är skillnaden endast marginell. Ont när jag står, sitter, går t.o.m. när jag ska sova om jag tränat innan. Ska dit nästa vecka igen. Om inte bättre efter det får jag leta efter en ny kiropraktor. Har hittat ett yoga-program för höfter också som jag ska börja testa i morgon. Skam den som ger sig!