Du måste skriva varje dag nu när det känns motigt, så vi kan peppa och stötta och skälla och locka och pocka - och gud vet allt vad du behöver nu för att nita alkoholdjävulen.

Kram ?

Det är lite guppigare och skakigare än jag vill att det skall vara, men jag är fortfarande på rätt väg. Jag har lyckats knyta ihop säcken om dag 49, 7 veckor nykter. Det har inte alltid gått lätt, men vem har sagt att livet skall vara enkelt?
Det är bra att man kan vända sig till forumet och få "moralisk uppbackning" när det tar emot.

Jag börjar tro att det är trötthet som ställer till det med suget. Tänkte ta en tupplur i eftermiddags. Vaknade efter nästan 2 timmar och var fortfarande trött. Samma sak igår. Måste kolla upp vad det beror på. Kroppen borde ha vant sig vid att vara utan A.
Gubbe, 60+ och väger 10-11 kilo för mycket, kanske blodsockernivåerna inte är vad de borde? Skall till läkaren för min årliga kontroll om en vecka, får se vad han har att säga.

Gamla gubbar tenderar att bli envisa. Jag har fortfarande som målsättning att inte dricka alkohol inom överskådlig framtid.

Kan absolut trigga suget! Hur har du det med sömnen annars nu? Sover du äntligen? Du hade ju svåra problem i början.

För mig kommer tröttheten och går i skov. Hade en megatrött vecka för en tid sedan, då jag inte orkade någonting. Förstod sen att det berodde på PMS, men det kan ju knappast du skylla på ?

En hälsokoll är nog bra, kolla b-värdet och järn tex. Och sen ska du tillåta dig att vara trött när du är trött. Lyssna på kroppens signaler, det finns alltid en orsak.

När vi drack dränkte vi i mångt och mycket kroppens små hintar, om vila tex. Vi köttade på. Vi är ovana vid att lyssna på kroppens signaler.

Någon har tidigare skrivit om postakut abstinens här på forumet. Finns både artiklar och youtube-klipp om det. Har för mig att just trötthet var ett uttalat symtom.

Men du är nykter idag också - hurra! Det är faktiskt allra viktigast.

Kram ?

När jag ser mig i profil i spegeln gör mina extrakilon att jag har vissa likheter med en havande pingvin! Kortare ben och en maskeraddräkt så hade jag lurat vem som helst?.

Sover bättre, trots mina "små" tupplurar (heter det så?). Vaknar ett par gånger per natt, men somnar om ganska fort.
Att vara så här trött kan inte vara normalt. Jag har en del konstigheter i kroppen som behöver kollas upp med jämna mellanrum. Skulle kunna vara något där som spökar. Får se vad provsvaren och doktorn säger.
Att låta bli alkohol är nog en förutsättning för att få ordning på kroppen?.

I snart sju månader närmare bestämt. Tv:n är mest en ljudkuliss om kvällarna. Ensam är jag alltid i tv-soffan, ingen pockar på min uppmärksamhet. (Dottern sitter på sitt rum kvällstid.)

Jag är fortfarande en all in-personlighet - kan inte göra något halvdant. Ska jag bli nykter ska jag fan bli hobbyexpert på området ?

Kram ?

Bra att du kollar upp kroppen med ett läkarbesök. Känner igen det där med trötthet, verkligen jobbigt. det kan vara så att kroppen inte hunnit ifatt rent fysiskt. Skulle tro att det tar ganska lång tid innan det lättar. Sköt om dig och förbli nykter en dag i taget.

Lite grand så känns det. Ena veckan på gränsen till återfall, den här veckan har börjat hur lugnt som helst. Någon känsla av sug, men det har räckt att tänka Sluta upp med det där, det blir ändå ingenting av! Fortfarande nykter m a o.

Fortfarande trött också, men idag har jag inte ens tagit en ynka liten kycklingpaus?. Däremot har jag tagit min powerwalk och det känns i kroppen. Sängen känns väldigt lockande just nu.
Det får bli nya, nyktra tag imorgon.

Se klart skrev en sådan fin liknelse. Att bemöta suget som ett trotsigt barn. ”Jag hör vad du säger, men nu gör vi ändå som jag har bestämt.”

Känns lite ofarligt att tänka på suget som en trotsig 3-åring faktiskt.

Kram ?

Du måste skriva varje dag så jag slipper bli orolig! Du har kommit så jävla långt och får inte ge upp nu.

Kram ?

Så här långt i alla fall. Det vore skönt om det vore så här lätt hela tiden. Om nykterhet var självklart och tankar på alkohol bara fanns lite vagt någonstans i bakgrunden.
Tyvärr är det nog en bit kvar innan jag kommer dit, men det är bara att gneta på och låta det ta den tid det tar.
Fram till dess kommer jag inte tillåta mig hitta på några ursäkter för att motivera ett återfall. Varken knoppen eller kroppen skulle klara av ett sådant.

Suget kommer att fortsätta komma då och då. Men allt mer sällan och mindre överväldigande med tiden.

Jag tänker ibland på suget som en tjurig granne som ringer på då och då. ”Ja ja, du tänker så. Hej då.”

Jag har en sådan granne ovanpå. När min alkoholiserade ex-sambo rökte på balkongen så hällde grannen vatten på honom. Att min hund skällde dagtid blev jag utskälld för massvis av gånger.

Nu är det grannen mitt emot mig som får ta alla duster, eftersom hon ställer ut sin soppåse i trappuppgången. Enligt grannen ovanpå är det en krigsförklaring.

Alla har vi sådana grannar. Bemöt suget på samma sätt som du bemöter dem ?

Kram ?

Där sa du det, ett förlösande ord som vi bara måste acceptera för att fixa nykterheten.
Gneta på och då ibland titta upp och som Andra halvlek så bra beskriver den jobbiga grannen.
Ju fler smarta bilder och tänk vi samlar på oss desto bättre rustade.
Och har man inget att hålla sig i, så funkar Gneta på- alltid!
Önskar dig en fin fredag! ?