Fialotta88

Jag tänkte på det du skrev om att dina svärföräldrar kommer på besök om ett par veckor och att de uppskattar fina viner osv. Jag förstår att det blir svårt att hålla dig borta från att dricka då men tänk på varför du gör detta och hur stolt du kommer vara om du står emot fina viner. Att stå emot ett glas pissljummen rosé är en sak, men att stå emot fina exklusiva viner i kombination med bra mat är inte lätt. Så tänk hur bra du kommer må och hur stark du kommer känna dig när du lyckas stå emot vid ett sådant tillfälle! Heja dig!

Avseende den biten att dina svärföräldrar kommer ställa sig frågande till varför du inte dricker, säg att du verkligen vill komma i form igen efter graviditeterna och försöker dra ner på kalorier och att du därför väljer att inte dricka. Alkohol innehåller ju väldigt mycket kalorier så de borde ju förstå att det är en bra sak att utesluta om man vill gå ner i vikt.

På tal om alkohol och träning så kan jag kraftigt rekommendera träning för att stå emot suget på alkohol. När jag tränar får jag sån endorfinkick och har noll sug på alkohol. Så om du har möjlighet att börja träna och om du själv vill börja träna så är det ett jättebra sätt att bli av med alkoholsuget ?

Har också haft bättre tålamod med barnen senaste veckorna så håller verkligen med. Och förstår hur du känner.. har också haft svårt att bli förälder och tycka om det. (Även om jag älskar mina barn). Kram o trevlig kväll ?

Tack för bra tips!
Ja träning är verkligen nåt som fattas i mitt liv sedan allt för länge. Känns som om jag borde kunna trappa ner eller sluta med min SSRI med hjälp av träning och nykterhet. SSRI började jag med ett halvår efter att mitt första barn föddes (inte renodlad förlossningsdepression utan massa annat strul) och den har hjälpt mig stå ut med att leva. Fyllt på marginalerna. Men samma effekt får jag ju av träning och att leva väl. Så varför gör jag inte det...

Nu är jag såpass överviktig att jag blivit lite rädd för att röra på mig. Rädd för skador, rädd för att vara ”en flåsande tjockis” som folk ser ner på. Det har liksom låst sig lite.

Gruvar mig för att gå tillbaka till jobbet imorgon (var ledig idag) efter fredagens möte. Fick sms från kollega (som inte ens var där i fredags) som hade hört att jag var ledsen så ryktet har visst gått. Yay...
Klump i magen av oro och besvikelse. Saknar min gamla arbetsplats som var kanon men låg för långt bort. Men måste jobba mig igenom detta, this too shall pass, och inte skulle det bli lättare av alkohol.

Lite stolt över att jag avvärjt ett par vansinnesutbrott från 6-åringen utan att själv dras med i stormen. Och 15:e nyktra dagen är jag också stolt över såklart.

Att det spridit sig att du har varit ledsen kan vara positivt. Det kan väcka sympatier, det kan få andra att få nog ”nu räcker det”, och det kan ha fått dina chefer att rannsaka sig själva.

Ta inte ut något i förskott. Utgå från att det känns bra imorgon!

Kram ?

Fialotta88

15 nyktra dagar är jättebra jobbat. Du ska vara stolt över dig själv.

Jag går själv på SSRI och har gjort av och till senaste 10 åren. Träning hjälper absolut och min plan är att trappa ut dem och hålla kvar vid träningen.

Du ska absolut inte tänka att folk ser dig som en ”flåsande tjockis”. Det finns inget mer imponerande än en person som är överviktig som tar sig till ett gym. Det visar på ett driv och en vilja att förändra. Om någon skulle tänka en elak tanke om en överviktig person på gymmet så ligger felet hos den personen. Då är det en osäker människa som har ett behov av att se ner på och döma andra. Fullkomligt vidrig egenskap. Men självklart är det viktigt att du inte skadar dig eller tar i för hårt om det gått ett tag sedan du tränade. Så om du börjar träna är det jätteviktigt att ta det försiktigt i början så du inte skadar dig eller så. Men du kanske kan börja med något lugnt som långpromenader tills du gått ner tillräckligt mycket för att kunna börja träna försiktigt och så du inte känner dig obekväm på ett gym.

Känner igen mig i det du skriver på jobbet. Även det andra halvlek skriver. Inte roligt! Vi har fått ny chef. En sådan som är tillsatt för att styra upp. Inte kul och har med haft samtal ! Men har bestämt mig att jag ska vara som jag alltid varit. Positiv, stå över hela situationen och rida ut. Håll huvudet högt! Kram?

Eyal

Jag har varit nykter 1 månad efter ett återfall. Då hade jag klarat 7 månader. Min sambo har inte alkoholproblem och dricker då och då. Jag tänker ofta att jag skulle vilja dricka, men jag går på Antabus så det går inte. För mig fungerar antabus bra. Jag tar det måndag och fredag och det har inga svåra biverkningar, om man inte dricker.

Det rullar på, men känner mig låg och trött. Funderar inte så mycket över alkoholen men känner mig tråkig. Meh, liksom. Men såna dagar kan man ju också ha, och säkert fler, med hjälp av alkohol.
I helgen får vi besök, och alkoholen kommer finnas överallt. Måste hitta fokus inför detta.

Svärföräldrarna var här, med klirrande kassar. Jag drack inte en droppe. Men kände emellanåt att det hade behövts... gubbsplaining på hög nivå från svärfar hela kvällen. De hade med sig en flaska bubbel i present...

Det var inte särskilt svårt att avstå igår. Men känner mig vilsen när jag tänker på framtiden. Kommer jag kunna dricka normalt eller måste jag avstå helt för alltid? Vet att man inte tjänar på att försöka tänka så långt fram. Här och nu känns det väldigt skönt att inte vara bakis idag, och att nu ha klarat 3 veckor nykter.

Vad bra att du klarade helgen, trots påfrestningar. Undrade inte svärföräldrarna varför du inte drack? Jag vet precis hur det känns att känna sig vilsen i tanken på att aldrig mer dricka. Man både vill vara nykter hela livet, men samtidigt så vill man ha den där gemenskapen med vänner som alkoholen (i en begränsad mängd) kan ge...Vi får nog helt enkelt bara fortsätta på den inslagna vägen och se vart det leder.
Grattis också till tre veckors nykterhet!

Hejsan! Så bra att du klarade helgens utmaning så fint. Det kommer säkert kännas ganska jobbigt och framförallt ovant de första gångerna att inte dricka i sociala sammanhang, men det går lättare och lättare för varje gång. Man behöver öva. Helt rätt att inte fundera på framtiden nu. Du har inte en aning om hur du tänker eller känner längre fram. Det är nästan magiskt hur annorlunda man ser på saker och ting ju längre tiden går.
Grattis till tre veckor! ?

Nej de ifrågasatte inte så mycket. Jag sa att jag hade en paus för att jag tyckte det blivit för ofta under sommaren och jag orkar inte med det med tanke på barnen och vardagen. Helt sant ju.

Hade ingen lust att dricka med dem och blev lite lätt irriterad ett tag när de började bli märkbart berusade men det gick över.

Idag har jag tänkt en del på hur jag ska göra till helgen. Jag fyller år nämligen. Ska jag tillåta mig ett undantag eller köra på som nu? Det hade känts festligt med bubbel, men ofestligt att vara påverkad och bakis. För nån vecka sen tänkte jag inte alls att jag skulle kunna dricka på födelsedagen men idag har jag velat och vacklat.

Jag tycker att du absolut inte ska förstöra det här med ett undantag. Det är en klassisk fallgrop att tro att man minsann klarar att ta ”ett” glas.

Ge dig själv den finaste presenten i födelsedagspresent - fortsatt nykterhet. Köp Oddbird Spumante på bolaget - god, festlig, alkoholfri.

Så tänker jag, men du gör förstås precis som du vill.

Tänk dock på att varje återfall börjar med ett glas. Du har ett val: Första glaset. Sen bestämmer alkoholdjävulen.

Kram ?

Suget kommer och går! Har du bestämt dig ännu för hur länge du försöker vara nykter?

Ah såg där nu att du skrivit 3 månader i din rubrik. Känns det för jobbigt kanske du ska börja med en månad? För o se hur bra du mår. Och samtidigt ge dig själv chans att göra ”programmet” här inne på sidan. Logga dina olika nivåer av ”sug” på alkohol i kalendern. Och läsa eller lyssna på litteratur om alkohol. (Tex annie grace). Det har hjälp mig mycket att hålla mig nykter och fortsätta resan! Är på dag 36 nu. Lycka till ?

Men drack det inte.

Dagen igår började på sämsta tänkbara sätt, med storbråk med maken. Gammalt tjafs som kommer upp med jämna mellanrum. Grundar sig i ekonomiska problem som inte direkt blir bättre av att vi vabbar mer än vi jobbar ?

Så på väg hem från jobbet kände jag - idag skulle vi behöva ta ett glas vin tillsammans och bonda lite igen. Så jag köpte en flaska rött.

Men när nattning och annat väl vad avklarat var klockan mycket och vi var trötta båda två. Så flaskan förblev oöppnad. Så det blev både ett misslyckande och en seger på samma gång, kan man säga.

För någon månad sen hade det nog inte spelat roll om klockan var mycket, om jag var inställd på att dricka vin så hade jag gjort det. Förmodligen redan innan nattningen. Så det är ju alltid nåt.

Men jag är medveten om att jag är väldigt nära gränsen och tassar nu. Jag vet inte riktigt vad jag vill.

Eller, jag vill väl kunna dricka måttligt, normalt. Frågan är om jag kan det.

Tack för att ni läser och svarar ?

Det kan du inte. Dricka måttligt alltså. Inte i längden, möjligen en kortare tid. Har personligen inte hört talas om någon som har klarat av det. Inte här på forumet. Inte i verkligheten heller.

Dricka kontrollerat gör en del till och från, men det kräver sjukt mycket planering och passande på sig själv. MYCKET tankar på alkohol blir det. Var/när/hur ska jag dricka eller inte?

Väldigt många tror dock att de klarar av det. I bästa fall kommer de tillbaka hit efter ett tag. Själv bryr jag mig inte om att försöka ens. Jag lär mig av andras misstag istället.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Livet är inte lätt. Har också haft ett par pissdagar....
men tänker inte dricka. För orkar inte komma till ruta noll igen o fortsätta räkna... är på dag 37. Känner igen det där med nattning.... efter en sjukt lång (och kanske pissig dag) dag ska man påbörja nattningen med barnen som här hemma kan ta allt upp emot 2-3 timmar... med vilken energi då? Gärna ett glas vin i timmen om man ska orka liksom....

Men har inte gjort det senaste veckorna. Utan gått ut o sprungit för o få bort irritation, ångest och sug. Ibland bara gått o lagt mig o somnat bums om jag varit för trött för det.

Druckit så många gånger tidigare pga. dom där känslorna. Jätteskönt första timmen eller 2. Sen minns jag inget mer och så mår jag skit i 2 dar till.... been there done that. om du orkar, läs mina senaste dagar i min tråd. Skitdagar kommer och går. Vi får bara andas bort dom... (och jag shoppar bort dem ibland, äter bort dem, osv). I början av nykterheten kan det va ok Med substitut.

Lycka till ?