Bättre på ett sätt men ändå sjukt

Profile picture for user mberdan

Tidigare år kunde man räkna nyktra dagar på ena handen under fyra veckors semester. Nu kan man räkna onyktra dagar på ena handen. Det låter som framsteg men det vette fan. Jag får nåt sug efter typ 5-6 dagar så jag åker in på bolaget köper fem öl som jag gömmer o trycker i mig i smyg. Inget sug dagen efter bara en ångest o massa tankar på varför blir det såhär efter en viss tid? Vet inte hur jag ska ta mig ur detta? Problemet är att jag bara gör det på instinkt och kan inte stoppa mig själv? Låter sjukt men det är sant. Vet att det är mitt ansvar dålig karaktär mm. Är det någon som upplever samma sak?

Jag drack igår, känner idag att jag inte vill men det kommer antagligen smyga på ett sug om några dagar?

Profile picture for user Jullan65

Välkommen hit, här kan du säkert läsa dig fram till olika beteenden vad gäller problem drickande. Hur det uppstår och hur man kan få ett avslut. En sak är iallafall helt glasklar... ju oftare du för glaset till munnen och dricker a, ju större risk för beroende är det. Fysiskt o psykiskt. Inte så rolig läsning kanske, men vi är många som kämpar mot adjävulens käftar och det finns verkligen hopp, så återigen välkommen. Jullan

Profile picture for user mberdan

Beroende är jag, har man sug efter något så man sviker sig själv o andra så är det ganska starkt oxå. Jag gömmer såklart för min familj som ändå ser att jag druckit och blir sur o besviken. Varför jag gör såhär skrämmer mig, jag tänker helst plötsligt kör vi. Bara känner att jag vill ha ventilen alkohol. Förr drack jag mer frekvent o saknade alkohol betydligt oftare. Nu kommer det i skov, idag kan jag inte tänka mig dricka ens. För några månader sedan drack jag gärna flera dagar i sträck. Så nåt mitt beroende är bättre, jag vill helst bli nykterist och inte få dessa starka sugkänslor.

Profile picture for user mberdan

Men är kass på att räkna, minst 5 veckor är det iaf. Går bättre med helger, får inget direkt sug på fredagar nåt mer. Däremot kan man bli lite småirriterad på restaurang och sådant. Ibland vet man inte riktigt vad man ska hitta på en lördag och då kommer tanken dricka lite öl o laga mat. Men det börjar bli lättare att hantera.

Frugan sa ska vi boka en hotellnatt, vettefan om jag vill göra det nykter tänkte jag. Är nog inte intresserad av det. Då åker jag helllre o käkar på nån restaurang och åker hem efteråt då jag ändå kan använda bilen. Risken finns ju att jag blir lite asocial märker jag.

Det jag tycker är roligt som nykter är gym, löpning, kolla film, käka ute. Umgås på en middag lr annat där folk brukar alkohol är för mig ointressant. Jag har iofs aldrig vart förtjust i sånt. Jag saknar ändå avkopplingen av alkohol ibland och då oftast i hemmiljö med matlagning öl/vin. Undrar när den känslan försvinner?

Profile picture for user Mrx

5 veckor utan alkohol är ju kanon bra! Jag förstår vad du skriver om avkoppling med öl/vin och matlagning i hemmiljö. Har inga super tips att komma med mer än att på sikt borde dessa känslor avta. En dag i taget ?

Profile picture for user Andrahalvlek

Det kommer att bli lättare och lättare för varje vecka! Snart kommer du att känna glädje och tillfredsställelse av saker som tidigare knappt betytt någonting.

En hotellnatt nykter är nog en trevlig upplevelse, men kanske lite för tidigt. Du behöver kanske bilkörning som livlina ett tag till.

Kram ?