Det går som på räls! Jag drack tom en alkoholfri öl i söndags i solen till lite grillat, känner verkligen att det räckte bra så. Skön känsla! Ska spinna vidare på detta!

Idag är en sådan där konstig dag, när jag känner att varför dricker jag inte? Jag har inga problem? Det är väl inget farligt? Vad är det värsta som kan hända? Jag har ju vart så duktig nu o hållet upp i 28dagar, så nån öl är jag väl värd??

Påminner mig om bakisångesten, hälsan och allt det andra som jag värdesätter mer än just tillbringa hela morgondagen i soffan/sängen med djup ångest och nån sladdrig pizza o äta....NEJ tack!

Denna vecka (helg) har det varit 2st sociala tillställningar. I fredags så kom såklart frågan, som det känndes, 10000ggr ang varför jag inte drack. Svaret i fredags blev ”jag blir så himla lätt bakis och ska iväg tidigt Imorn” detta var iofs sant. Men men

Igår kom aldrig frågan, vilket var skönt!!

Men känns bra att ha klarat denna helg oxå utan en droppe! 36dagar nu!!

Vad skönt att det går så lätt för det mesta! Och bra att påminna sig om sina skäl när de där förrädiska tankarna kommer. Nu har jag inte druckit på fem månader, och kan numera nästan gilla när nån frågar varför jag inte dricker och jag får svara att jag kände att jag ofta drack mer än jag tänkt, och inte mådde bra av det. Och hur bra jag mår utan alkohol. Det är nästan alltid någon som säger att de känner igen sig, och jag hoppas att man kanske väcker tanken att alkohol inte är obligatoriskt..

Känner igen mig lite grann i det, för det är rätt skönt o kunna svara och inte vika ner sig o ta ett glas bara för att slippa svara :)

Fast ibland vill man egentligen svara:"Eftersom alkohol är giftigt och förstör livet för många människor och jag inte vill få in skiten i mitt system eller medverka till att företag som tjänar pengar på alkohol kan fortsätta gå med vinst medan en stor del av deras kunder förstör sitt eget och sina närståendes liv, det är därför jag inte dricker. " Men det skulle bli lite dålig stämning på festen eller middagen då kanske... ?

Idag har det gått bra, i helgen var det lite annorlunda kan man väl säga. Hade gäster och egentligen hela gänget jag firat nyår med. De är några av mina närmsta och de vet att Jag inte dricker. Så ist för vin/öl/sprit så hade de med sig must från systemet...det var riktigt gott måste jag säga! Allt gick bra men det var lite ”annorlunda” som sagt o inte dricka just öl/vin framförallt!

Men JÄVLIGT skön söndag sedan...ingen bakfylla och ändå bara ligga på soffan, te en lång söndagspromenad och sedan tillbaka till soffan igen...utan bakfyllan!! Så jävla skönt!

Hejja dig! Jag är på dag 36. Underbart att ha ”extra” dagar nu i veckorna och göra annat på än att ligga och vara bakis :)

@kennie ja jag hoppas det blir mer ok i framtiden att lägga fram mer negativa aspekter om alkohol till folk runt bordet ?

Vad bra att kvällen funkade och att dagen efter gav ordentlig belöning.! Det är så skönt att inte vara bakis längre, jag blir lycklig varje gång jag tänker på att jag slipper det..

Wow! Jag vet att det ”bara” är 50dagar...men ändå! Firade med att dricka en BIB, fast denna gång med äpplemust :)

Är tacksam för att allt går så bra! Samtidigt livrädd för att sumpa allt! Väldigt ofta mardrömmar om att jag super o alltifrån att jag gör bort mig till att jag kör rattfull, det är fanemej jobbigt! Även om det bara är drömmar....men i dager mår jag på topp! Hoppas sömnen blir trevligare snart bara :) nu kör vi minst 50 dagar till!

Bra jobbat! Och jag tror det är bra att fortsätta vara på sin vakt. Så skönt att vara nykter, vi kör vidare på det!

Det viktigaste nu är att inte glömma. Inte släppa fram tankar som ”det här gick ju lätt, så farligt var det nog inte.”

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Tack för all pepp! Och precis som ni säger ”never forget”!! Jag väljer nyktert! Nu väntar fler nyktra dagar :)

Det går alldeles för enkelt detta! Är lite rädd för att det går FÖR enkelt?
Men jag mår VÄLDIGT bra, tränar hårt och ofta, mkt ork osv osv. Känns fantastiskt!!