Pocahontas

Varje morgon när jag vaknar tänker jag aldrig mer. Sen framåt em kommer suget igen. Tyvärr är min sambo och jag likadana. Jag vill bara vara normal. Kunna ta 1-2 glas vin på helgen istället för en hel box. Har tappat all livslust. Vill inte hitta på något förutom att sitta i soffan och dricka vin. Jag har blivit en patetisk misslyckad idiot. Hatar mig själv. Känner mig bara värdelös. ?

Been there Done that. Men du är varken patetisk, misslyckad el idiot el värdelös, men kan verkligen förstå att du känner så. Du har just nu tagit de första svåraste steget och de är att inse att man dricker för mycket och vill göra något åt det. Om du känner du inte klarar av dricka mindre själv finns de hjälp att få man kan vända sig till sin kommun brukar stå på kommunens hemsida vart man kan vända sig. Eller gå via sjukvården el sin vårdcentral.
Sen finns ju AA anonyma alkolist finns nästan överallt i hela Sverige bor du i en större stad brukar de finnas gott om AA möten lite överallt både dagtid och kvällstid och på helgerna. Hur ställer sig din man till på dra ner på drickandet? Kan ni stöta varann?

Pocahontas

Han stöttar mig fast vi är ju lika dåliga båda två. Men nu har vi bestämt att det får vara nog. Kroppen tar stryk och även ekonomin. Vi får ta en dag i taget. Det värsta är de första dagarna men sen blir man glad över hur bra man mår. Jag har ingen livsglädje nu. Tycker inget är kul. Vill börja leva. På riktigt. ?

Pocahontas

Gårdagen slutade som vanligt med massa rödvin ? Är så trött på mig själv. Ska jobba natt inatt så då kan jag inte dricka. Skönt. Jag har antabus hemma men hittar alltid en anledning att inte ta det. Ifall jag vill dricka imorgon.... Men jag vill inte mer. Jag orkar inte. Min kropp orkar inte. Jag mår skit. Jag måste ta mig ur skiten ?

Jag brukar inte tycka synd om nån särskilt ofta men tycker faktiskt synd om dig nu.
Den STORA trösten i det hela är ju att lösning finns- inom räckhåll.
Sök hjälp, stöd, samtalskontakt, AA.
Du sitter i en båt som läcker vatten, då hissar man nödflagg.
Gör det! Läs och skriv här, ta ett litet steg i taget. Kram ?

Pocahontas

Tack Se klart. Här kan man va sig själv utan att bli dömd. Det är så skönt.
Jag ska verkligen läsa här varje dag. Få råd, bli peppad. Jag är så tacksam för detta forum.
Det ger mig hopp om morgondagen. ?

Pocahontas

Nu är det fredag och jag är inne på dag 2. Känner inget sug än så länge. Fast klockan är ju bara 11 iochförsig. Hoppas den bra känslan håller i sig.
Trevlig fredag till alla där ute som kämpar. ?

Hoppas du haft en bra helg. Och som Se klart skrev, var inte rädd att söka hjälp för att ta dig igenom första nyktra tiden!

Alex77

Hej,
Känner igen min man o mig i din historia. Vi båda har under många år bestämt oss att nu får det vara nog... Men sen tar något över och man finner tusen anledningar att det inte spelar någon roll att vi dricker "lite" (läs delar en box rödvin).
För 3 veckor sen ringde vi beroendecentret. Det var skämmigt och tufft men för oss nödvändigt. Vi var på djupt inne i vår onda spiral att det var svårt att bryta.
Har inte druckit på över 3 veckor nu... Jag vet att faran inte är över men en dag i taget.
Vill nog egentligen bara säga att jag tror på er... Kan vi så kan ni.
Kram Alex