Hej på er alla kämpar!
Jag har läst här i forumet till och från i ca 5 år skulle jag tro, så nu tycker jag det är dags att gå med och skriva något själv. Jag hoppas att det blir en bra morot för att hålla mig nyckter. Jag har igentligen aldrig kunnat hantera alkohol bra sedan jag började i 13-14 års åldern men kunde ändå hålla det under kontroll. Jag hade tur och gjorde en tuff värnplikt så då blev man nykter i ett år, och sen tar det ju lite tid innan man trappar upp igen. Sedan hade jag en spiknykter period mellan 25-30 års ålder, men sen började det braka iväg med fester varje ledig stund. Det har resulterat i att jag har i minst 15 år har druckit alkohol 3-4 dagar i veckan och ännu mer på semestrar mm. Jag har under några år levt under en stor psykisk stress och drack då ganska destruktivt, det hade sin kulmen för drygt 1 år sedan då jag började få nog och började mer fundera över mitt drickande. Det har varit något lugnare med krökat sedan dess även om med samma frekvens. För ett par månader sedan höll jag mig nykter i 28 dagar innan man som vanligt intalade sig att det här är ju lugnt jag kan dricka lite i helgen, ja hur det går vet vi ju alla! Sedan höll jag upp i 12 dagar innan det gick åt helvete igen och avslutade med en 5 dagars rotblöta som varade över förra helgen. Jag är nu på dag 5 igen och kropp och hjärna har tjatat hela dagen efter alkohol men fick inget. Jag hoppas att läsa, skriva här och räkna dagar här kommer att hjälpa mig att klara mig länge denna gång.

Det är otroligt bra att skriva ner både positivt och negativt. Man behöver påminna sig ibland. Och våra resor hjälper och inspirerar andra också ?

Keep up the good work!

Hej på er!
Då var det dags för Flyktsoda att försöka hålla sig nykter igen.
Jag dricker inte i alls lika mycket nuförtiden som för några år sedan, så jag har kommit en bit på vägen.
Men det blir fortfarande för mycket ibland.
Jag läste nyss mina tidiga inlägg här på AH och minns hur det var då, och dit vill jag aldrig tillbaka.
Jag har som många andra här ett
mycket krävande jobb, och vet hur skönt det är att som chef kunna stå rakryggad och utan ångest på måndagarna, och direkt kunna kasta dig in i jobbet med att lösa problem, möten mm.
Jag har börjat bli nyfiken på vem jag är efter en lång nykterhet, kanske får jag tillbaka det där drivet och intresset som jag en gång hade och som jag nu saknar.
Det är det som är min morot nu.
Vem är jag som nykter?
Och om jag lyckas så kommer jag knappast sakna helg fyllor.
Nykter lördag och dag 7 i dag.

Mvh Flyktsoda

Jag har läst din tråd och följt din berg och dalbana. Var stolt att du inte ger upp utan fortsätter kämpa! Jag tycker det är superstrongt att inte ge upp efter att ha trillat dit några gånger. Känns som att du kommer mer och mer till insikt över att det är helnyktert som gäller. Ungefär som jag, även om jag tänker börja med tre månaders nykterhet för att verkligen jobba med mig själv för att sedan ta ett beslut om hur jag ska göra framöver. Har precis börjat programmet här på AH, har du gjort det? Ha en fin nykter helg!

Nä jag har nog aldrig gett upp, det har bara varit en väldigt lång resa. Det blir lite en del av problemet efter ett tag när man har många nycktra perioder, så är det lätt att glömma, fötränga att man har ett alkoholproblem.
Jag har också påbörjat programmet men har inte engagerat mig så mycket i det ännu, bara fyllt i loggen och där vill man ju att det ska stå noll A varje dag så bara det gör ju faktiskt nytta.
Lycka till med dina 3 månader, jag ska hålla tummarna för dig.

Förra helgen påbörjade jag ett litet projekt här hemma, då tyckte jag att det var en lysande ide att dricka vin och öl till arbetet.
Idag på förmiddagen har jag gjort färdigt och jag kan konstatera att jag har hunnit mer på denna förmiddag, än vad jag hann på hela förra helgen.
Så nu kan jag unna mig att ta det lugnt om jag vill, och så blir det nog också för regnet öser ner här.

Jag är nedstämd, trött och arg på allt möjligt.
Men det är ju dag 9 och dom sista spåren av alkohol är på väg ut ur kroppen, så nu har A-demonen panik och skriker drick!
Drick så slipper du känna dig så här.
Varför ska du behöva vara arg, drick och släpp det bara, slappna av och må bra.
Men jag kan det här spelet, så just nu är det ingen risk att jag dricker.
Dessutom så ligger jag borta på jobb denna vecka och när jag ligger borta på jobb, då jobbar jag och dricker inte.

Det kan nog vara en fördel att kunna spelets regler. Och din arbetsdisciplin är också en stor fördel.

Vad stupar det på? Att du tror att du tillfrisknat och kan dricka som ”vanligt folk”?

Superbra kämpat, snart dag 10!

Kram ?

Ja det är nog lite så att jag tror att jag kan dricka normalt.
Eller det är kanske snarare
A- demonen i mig som lurar mig.
Jag har ju kommit en bit när det gäller att förändra mitt drickande och för det mesta tycker (tror) jag att det går någorlunda även om jag helst kulle vilja sluta helt.
Jag dricker bara på helger, det brukar bli 3-4 helger i rad och sedan ett uppehåll på 2-3 veckor.
Men så plötsligt övergår det till masstodont fyllor och då är det dags att ta sig i kragen igen.
Eller som för något år sedan när jag fick för mig att jag skulle kunna ha ett barskåp igen och köpte hem whisky och konjak. Efter en stressig söndag så tog jag mig en liten wirre och den satt så fint så jag tog en till, sedan vaknade jag av att chefen ringde och frågade om jag inte skulle jobba i dag, plötsligt var det måndag morgon och jag fattade ingenting men på soffbordet stog det 2 tomma helrör.
Det här är så tröttsamt så jag hoppas att jag kommer att bli hel vit så småningom, eller kanske från och med NU!

Den chocken alltså. Att supa bort hela helgen och inte minnas ett skit. Och vakna så ?

Ett tips vill jag skicka med dig. Om du lyckas förflytta ditt mindset från ”fan vad synd det är om mig som inte får dricka” till ”jag vill inte dricka för det skadar min kropp och hjärna” så kommer den nyktra resan förhoppningsvis att bestå.

Det är en sorg att man inte kan ”dricka lite”, men det är fan ingen mänsklig rättighet att dricka alkohol ? Efter snart 7 månader nykter har jag faktiskt slutat sörja.

Kram ?

Dag 12 och A- demonen har panik nu, men här får den ingen näring.
Jag ska torka ut den jäveln tills den lämnar min kropp!

Någon sa att man kan tänka på alkoholdjävulen som ett skadedjur som man stänger in i en låda. Inte ens vatten och bröd får hen. Till slut skrumpnar hen bort.

Kram ?

Dag 14 och den "stora tröttheten" håller i sig.
I går kväll gick tankarna till alkohol
för att slippa trötthet och tristess
men jag lät bli.
Om jag hade druckit så skulle det bara varit en flykt ifrån mina känslor och inget annat, och jag hade varit full och gjort ingenting.
Så det var lika bra att ta det lugnt i känslan och sedan gå och lägga sig i tid.
Idag ska jag försöka komma igång och bryta tröttheten, jag kommer åtminstone att ta mig ut i spåret och gå milen för det är redan inplanerat.

göra milen idag!
Heja heja

Har hittat en app som visar vad som händer i kroppen när man slut är dricka. Det är rätt gött att se hur kroppen långsamt blir starkare.
Hoppas du håller ut!

Surkärring: Är intresserad av din app - kan du dela med dig?
Flyktsoda: Bra jobbat och grattis till två veckor nykterhet! Vi är grymma! Nu kör vi ytterligare en vecka :)
Ha en god natt med fina drömmar <3

Är det samma som jag har?
Easy quit drinking. Nyfikenhet-sluta dricka alkohol
Har çirklar som visar hur hälsan blir bättre.
Är på svenska.

Kikar in och undrar hur det hår för dig. Ser fram emot en uppdatering - oavsett A-status - om du orkar och vill. ?

Kram