Han ringer ...hela tiden. Det är drama, tjut och anklagelser... Han har inga pengar, hittar inga jobb, jag stöttar honom inte, ingen bryr sig, kan jag sända pengar... Jag håller på att bli galen!
Jag är tydlig, försöker sätta gränser men han vägrar!
Vägrar!!!
Han ska få hjälp in på behandlingshem och måste ha pengar till cigaretter och jag bara...vad fn!!!
Hur ska jag hantera detta, vad ska man göra???

Att sitta lugnt i båten är svårare än man kan tro. Men om du kan, så gör det.
Det klart att det blir drama, om han inte har pengar, men det är ju inte ditt problem. Han är vuxen och kan ta ansvar för sig själv.
Så kan du stå emot, för din skull, så gör det. Eller vänta någon dag, så fixar han nog pengar av någon annan.
Det blir lätt drama runt alkoholisten. Och saker och ting måste ske med en gång. Allt för att du ska reagera och sätta över pengar direkt.

Tack för svar! Ja, så är det nog. Står lite chockad och handfallen, har inte sett det hela med dessa glasögonen på. Vet inte vem denna mannen är riktigt som kräver och kräver och kväver mig. Vill ta timeout från honom men då väsnas han runt ännu mer. Kan han inte bara tyst och stilla fixa sitt liv... Tack gode gud att han fysiskt är så långt borta. Hur orkar man om de tex bor i samma stad...? Helt slut!!! Kramar

Sätt dig ner och andas lite, ta det med så mycket ro du kan.
Det är inte din sak att fixa fram pengar till honom och känner du att du vill så blocka hans nummer, en dag, en vecka eller tills du samlat dig igen. Du behöver vila från det och låta honom ta vara på sig själv.

Styrka ftån Azalea

Tack, det var vad jag behövde. Andas. Ta det lugnt. Måste blocka honom när han gör så här. Gav mig ut i skogen med hunden, kände ro, andades-och så bara tokringer han och skriker och gapar, gråter och svär. Höll på hela kvällen och ringde sen mitt i natten....Då blockade jag.

Ser på kontoutdraget vart pengarna tickar och det beviset behövde jag. Det finansierar jag ICKE en enda gång till.
Kram igen och tack!!!!

Finns inget bättre ställe att samla ny energi. Jag gör likadant och går med min hund och försöker att bara vara där och släppa alla tankar och njuta.
Blocka honom varje gång du går i skogen och ge den stunden till dig själv, det är din egna tid där som du ska njuta av uran att bli störd.

Kram och må väl?Azalea

Jobbig dag som ändå slutade bra. På något sätt... Som sagt ringer han och anklagar och har offerkofta på sig. Ringde 100 gånger fasta jag sa att jag arbetar och inte kan prata. Kompisen ringde, berättade att han dricker och ser ut som en uteliggare. De skulle åka in och skriva in honom i något system, då sa kompisen-"du åker inte i min bil sådär"...Nästa dag är han nykter, duschad och har rakat sig....
Nu har han inte druckit på två dagar för pengarna är slut, jag vägrar sända några pengar.
Han har problem med föräldrarna där han bor, tacka tusan för det.

Blockade honom hela em-var UNDERBART att gå i skogen med hunden....Det ska bli en vana, blocka och promenad. Andades....Kl 21 på kvällen tog jag bort blockeringen och då ringde han i upplösningstillstånd. Efter ett hetsigt samtal där han vill veta om det fortfarande är vi, om vi ska leva i hopa och om jag saknar honom (herregud!) kom jag på frågan: Tycker du att det är mitt fel att du sitter i den sits du gör?
Då blev det tyst.
Då sa jag att nu ska jag sova-jag vill INTE bli väckt för då blockerar jag dig. Nu tänker jag ta hand om mig , ta en kopp tee och läsa lite. Hejdå.
Varit tyst....

Ska ta ditt råd Azalea, egen tid i skogen...
Tack för kompisen informerar, han är väldigt nykter i sitt synsätt.... Har gjort samma procedur med 2 bröder och sin pappa....Fy, miljön är hemsk-får andnöd bara jag tänker på stället. Jag trodde att om man fick bättre alternativ i livet så tar man den chansen men icke...så funkar det visst inte.
Hoppas nu att han kommer in på behandlingshemmet. Hoppas, hoppas....

Han ringde. Nykter eller nästan nykter. Trevlig. Sansad. Bad om ursäkt. Har 13 kr kvar. Satte in 40 så han kan köpa ett paket cigg. Såg på kontot . Ciggen kostade 24.... Så det räckte till 2 öl med.
Så där ja. Nu vet jag vad cigg kostar.

Kan inte fatta att för 4 veckor sedan jobbade, levde vi i hopa... Det gick fort utför.
Han nekar så klart att han var full igår och i förrgår.

Kompisen ringde. Jo då-full var han. Grät gjorde han. Panik för jag blockat.
Kompisen har ringt, han är inskriven. Om 5 dagar ska han in på behandlingshem. Då ska han vara nykter. Max 0,2 promille får han ha.

5 dagar kvar.

Kompisen kör honom, släpper han av honom och sen tar han inget mer ansvar. Slut. Han får bara denna chansen. Annars får han leva på en parkbänk eller med hundarna, han är inte den enda som gör det där....

Behandlingshem...Åker in om 4 dagar. Gick fort och kostar inte en krona. "För män som mig" säger mannen... Vill ha hjälp, kan inte sluta dricka när affären ligger krypavstånd från ytterdörren. Och alla andra dricker.
Tänker att det är ett stort steg. Avgiftning, psykolog, grupp och enskild terapi-hela kittet.

Men jag vill ha distans. Litar inte på honom för 5 öre. Han frågar rakt ut: När jag kommer ut får jag komma hem?
Vill jag byta ut mitt lugn mot oro igen? Är han mitt ansvar igen då?
Krav jag vill ha:

AA
Arbete (halvtid ok)
Inte köra utan körkort
Aldrig en droppe sprit i detta hem
Delad ekonomi
Prövotid ca 6 månader? Eller?

Något mer som jag inte tänker på?
Är jag för mycket?

Dina så kallade "krav" tror jag är normaltillstånd för majoriteten! Ja, utom en droppe sprit och AA, det är ju krav som bara kommer fram då spriten är ett problem. Så nej, du är absolut inte för mycket!!!! Du är värd det där alla gånger.....

Kramar ?

Du är inte för mycket. Listan är vad du önskar ha av en relation just nu, det är din upplevelse och det kan inte vara för mycket tänker jag. ❤️

Du skriver att du inte vet vad du känner. I och med det du varit med om kan jag förstå om du känner så, du har ju haft ett totalkaos. Inte konstigt att man blir som avtrubbad gällande känslor till slut i det läget .

Kram på dig.

alltid att man får inte mer än man klarar av. Vet inte om det kan stämma men vad jag lär mig av detta. I kväll talade jag om att "nu stänger jag av telefonen för jag behöver lugn och ro"... Och så gör jag det. Har aldrig hänt förut, så skönt!!
Mannen min ligger i sängen och väntar på Tisdag. Mellan 11 och 13 ska han skriva in sig. Ibland går det ok och prata , mest på morgonen men när han låter släpigare på rösten efter lunch blir jag bara så sjukt irriterad...

Bestemor

Den listan kan nästan vilken gubbe somhelst uppfylla.
Det du har glömt, finns det någon kärlek och tillit kvar?
Lyssna på dej själv, vad känner du egentligen?
Du har bara ett ansvar - det är att vara ärlig emot dej själv.
Vad jag menar med att din kravlista kan vem som helst uppfylla, det är att dina förväntningar på en kärleksrelation är på tok för låga.
Glöm inte bort dej själv ❤

Mejlil

Du är så stark och modig som vågat och orkat ta steget till det liv du vill leva. Kram till dig och stå på dig. Jag har varit där du är just nu och det är tufft. Som många skriver så är det jätteskönt att ha någon nära att prata med och som kan finnas där och stötta och peppa när det blir jobbigt.

Skrivs min man in på behandlingshem. Kl 9... Han har varit nykter de två sista dagarna. Och såklart en annan person. Jag frågar om han inte märker skillnaden och jo, det gör han ju. Så nu...från parkbänken in i vård. Ni som följt med i svängarna vet ju att han ej är i Sverige, trodde inte det skulle vara så lätt att komma in på behandling i detta landet han är i men...kompisen verkar veta vilka trådar han ska dra i. Korruption när den är som bäst antar jag sarkastiskt! Jag själv...Andas, jobbar, går med hunden, pluggar (ska söka in till polishögskolan ) andas igen....Frid till er där ute!

Blade Runner

Ester Hanna, detta är ett fantastiskt steg i rätt riktning. Han får nu den hjälp han behöver för att bryta mönster och avgiftas. Du har gjort allt du kan och du ska vara väldigt stolt över den redan oavsett utfall.
Kram
Blade Runner

Tack! Det värmde. Googlade lite på vårdhemmet, lite andra regler än i Sverige.... Frivilligt att gå in, du skriver på ett papper och pang! Sen är du inlåst. Galler för fönstren. 24/7 med arbete med sig själv, enskilt, i grupp.
Han skrev att redan är satt på detox vad nu det betyder. Avgiftning antar jag.
10 dagar avgiftning och sen 8 veckor terapi.

Får lite "Gökboet-känsla" när jag tittar på byggnaderna på bilder på nätet...Ryser.
Kram

I går skrattade jag för första gången på ....gud, vet inte hur länge sedan. I ett samtal med mannen som befinner sig på en låst avdelning i 10 dagar. Piller, dropp och ja gud vet allt.... Inte silkesvantar direkt. Jag sa, att tyckte det kändes märkligt att han var där. Han svarade att han är precis på rätt ställe. Nu är det förändring som gäller.

Blir glad. För jag jobbar med min sida. Pratar, skriver här, läser.... Deltar i onlinemöten, har en tid hos anhörigstöd på kommunen osv osv.

Orkar inte leta, misstänka och älta det gamla, känns inte rätt heller om personen i fråga faktiskt genomgått vård och gör ett försök. Det var det som var mitt krav. Han föll och hade tur att det fanns en person som hjälpte honom på rätt sätt, dvs visade honom möjligheten och valet var hans. Denna personen var inte jag, jag hade redan släppt och städade undan honom. Det är han medveten om.
I nöd och i lust... Nja, det finns gränser där tänker jag.
Kram