Andrachansen

Hej,
Har läst inlägg här i nästan ett år men inte riktigt haft modet/viljan att våga/veta vad jag ska skriva. Men nu känner mig redo...har läst så många igenkännande inlägg att jag inte kan förneka mitt eget beroende längre och jag vill inte ha det så här längre. Som för många av er andra har vinet blivit min bästa vän. Den som får mig att slappna av och i mitt tycke blir jag mer social...trots detta drar jag mig undan socialt umgänge, och lyckas jag komma iväg så stressar jag hem för att kunna dricka i min ensamhet och slippa skämmas för mitt uppförande. Ja, jag blir som någon beskrev det tidigare, jag går från Mr Hyde till Dr Jekyll. Dricker så jag oftast får rejäla minnesluckor!

Otrevlig, aggressiv, säger elaka saker och till slut vet jag varken vad jag sagt/inte sagt och vaknar upp dagen efter med en sjuhelsikes ångest.Mina vänner/familj har dragit sig undan/sagt upp bekantskapen. Och jag vet inte hur många gånger jag bett om ursäkt och de har förlåtit mig, men ändå gör jag om samma misstag. Har misskött mitt arbete, och blev erbjuden hjälp pga mitt blodprov visade förhöjda halter av alkohol. Men förnekade att jag har problem och sa att det blivit lite väl mycket vin senaste halvåret men att jag skärpt till mig! Har kört onykter (vilket jag aldrig kommer att förlåta mig själv för), endast för att vinet tagit slut för tidigt på kvällen. Hur tänker man? Ja, inte med hjärnan iaf!

Jag är så less på att skada min kropp, och göra illa de jag älskar allra mest. Jag är inte sån som person när jag är nykter och jag vet att gör jag inget åt det nu, kommer det att sluta med att jag förlorar alla inom inte en alltför lång framtid. Kan inte styra/lita på mig själv att dricka ett glas vin till maten utan det blir minst en liter eller mer...så det enda raka är att lägga allt vad alkohol heter på hyllan och gå mot ett nyktert liv framöver och kunna be om ursäkt en gång för alla till de som fått lida pga mitt missbruk och hoppas att jag kan bli förlåten och att jag själv kan leva ett sundare liv.

Jag hoppas på stöttning och tips framöver när det kommer svåra stunder för det vet jag med all säkerhet att det kommer att bli.

Tack för mig och på återhörande! :)

Andra chansen, och vilket bra namn. Här finns till och med fler.
Så starkt och modigt av dig att skriva här. På rak arm kommer jag direkt på två personer som just upplevde ensamdrickandet som stark varningssignal, den ena är jag själv.
I någon mening tror jag alla vi som dricker eller druckit behöver förlåta oss själva, och det kommer du att kunna göra. Men försök att inte fokusera på allt du gjort fel, utan på det du gör rätt. Nu.
Ta viktiga beslut och håll fast vid dem. Hur länge ska du vara nykter/ och vilken är din strategi? Hur hantera sug och sociala sammanhang?
Förbered dig, det är ditt livs match du står inför.
Här finns massor av råd, stöd, kloka tankar och goda erfarenheter. Snälla personer, precis var och en.
Skriv och läs här, hitta några att kroka arm med, dela perioder av upp och ner. Men allt upp och allt ner, är i en ständigt uppåtgående spiral, som nykter. Jobbigt ibland- men aldrig jobbigare än att dricka, eller det scenario du beskriver.
En dag o taget har funkat för mig, nu i åtta månader. Kram ?

Här är du bland vänner. Skriv mycket i din egen tråd och hos andra, så ska vi peppa och stötta allt vad vi orkar och hinner!

Hugg tag i någon som är ungefär på samma dag som du själv så kan ni växeldra lite extra.

Dag 1 idag? Skriv varje dag här. Planera, analysera, fråga - upp med allt som skaver i ljuset!

Kram ?

Andrachansen

Tack snälla för era fina kommentarer! Ja, jag är på dag 1 nu...oroar mig för morgondagen för det är en dag då jag normalt brukar svänga förbi bolaget efter jobbet, det ligger i närheten.Tänker ta en dag i taget, kortsiktiga delmål..sen behöver jag hitta en strategi att stå emot suget när det sätter in. Ja, jag återkommer apsolut. Ha en fin kväll på er! Kram

Ps. En kanske knasig fråga, men var hittar man smileys som en del av er lägger in i era inlägg? Ds.

Åk en helt annan väg efter jobbet. Bestäm att du ska träna direkt efter jobbet. Bestäm träff med en kompis.

Lyckosam nykterhet handlar mycket om att bryta upp gamla vanor och etablera nya nyktra vanor.

Kram ?

Här är vi många på olika nivåer som har kommit olika långt! Men tror vi alla kan konstatera att det blir väldigt mycket roligare UTAN alkohol i våra liv.

Hej, jag är på dag 5, vi kan ju försöka stötta varandra lite extra så här i början om du vill.
Jag har också många fylle-synder att bearbeta, och mycket i livet som behöver förstås och bli bättre.
Terapi kommer det att bli så småningom.
Men just i dessa stapplande första steg tänker jag fokusera på nykterheten, en dag, en timme, ett ögonblick i taget.
Det får vara gott så.

Andrachansen

Blenda, ja men jättegärna! ?? Nu blir det snarkofagen...ny dag och nya tag i morgon! ?

Välkommen vad bra att du hittat hit. Kör på kortsiktiga mål, som en dag i taget, eller en timme i taget eller minut.... ren och skär jävlaranamma kommer hjälpa dig de första dagarna. Vita knogar som det kallas. Boosta med vitaminer, bra mat och lättare träning/promenader. Sakta kommer livsviljan tillbaka och här inne har du massor av fix o trix att ta del av. Kämpa på det fungerar

Jter

Hej, jag har druckit nästan varje dag i ett år, i genomsnitt 5 starköl. Finns det en risk att jag får DT om jag slutar dricka? Minskar risken om jag dricker 1 starköl om dagen i tre dagar, sedan 1 varannan och sedan en i veckan för att sedan ta en längre vit period?
Motivationen är det inget fel på men jag är rädd för DT. Jag har hållt upp i ett par dagar tidigare och fick då abstinens

Andrachansen

Precis som jag skrev igår så blev det en jobbig stund att ta sig direkt hem istället för omvägen via bolaget! Hann inte ens ut från jobbet så kände jag suget komma smygandes! Hann säkert rabbla /repetera 50 gånger tyst för mig själv: "Du (vinet) bestämmer inte över mig" och körde raka spåret hem! Jag gjorde det jag måste för att hålla mig nykter även denna kväll...en liten seger på vägen mot ett bättre liv! Ha en fortsatt bra eftermiddag/kväll! Kramen på er!?

Och helt rätt, en giftig vätska ska inte bestämma över våra liv.. Häng i, det blir lättare vartefter när du börjar märka hur bra du mår utan alkohol !

Andrachansen

Känt suget hela dagen ...och tycka synd om mig själv syndromet/ offerkoftan på, körde raka vägen till bolaget efter jobbet! Och än en gång sviker jag mig själv, min familj/ vänner!?

Eller liknande? Läs eller lyssna eller vad som helst på forskning, fakta, erfarenheter om Alkohol så du får mer kött på benen när dessa svackor sköljer över dig. Och bara upp från diket och fortsätta på rätt väg igen. Finns många som kämpar som du och du är inte ensam. Särskilt inte här inne ?

.. Är en ny dag, kämpa vidare och ge inte upp! Och tänk att varje nykter dag är en gåva till dig själv, ge dig själv så många som möjligt men haka inte upp dig på att det inte blir precis alla dagar.

Andrachansen

Har inte påbörjat något "program", har inställningen som norrlänning att jag ska klara mig själv/ fixa det själv! Vi begär inte om hjälp!

Andrachansen

hittar jag programmet? Tack för tipset! Känner mig mer än misslyckad! ?

I menyn under ”program”. Jo förstår.. man känner ju som oftast så när man är bakis... men det har vi ju alla här känt. Och det är ju därför vi är här. Liksom du nu också ?