Grattis till ännu en månad! Känner mig också mer fridfull... sån lyx. Det är verkligen ett uppvaknande detta!

Bra tankeställare med det sociala. Jag är likadan! Jag är duktig på att vara social men jag gillar det egentligen inte. Tycker om att vara hemma med familjen. Och behöver mycket tid för mig själv och gillar ”egentid”....

Härligt att du mår så bra i nykterheten ?

Igår kväll hemma hos dottern kände jag lite likadant. Vi hade hängt hela dagen, och jag orkade bara inte sitta kvar och lyssna på snack om olika ölsorter. Jag ville bara åka tillbaka till hotellet och sova!

Stannade ungefär en timme ”för länge” enligt min mening. Nästa gång åker jag direkt när jag får nog.

Livet är för kort för att göra saker ”bara för att” eller av artighet. Heja oss!

Kram ?

Tack för grattis, och intressant att det är fler än jag som varit översociala med hjälp av alkohol. Man är så rädd att såra andra genom att gå tidigt eller tacka nej, men kanske är man inte den enda som egentligen vill hem tidigare. Rätt ofta är det andra som passar på att gå när man väl tagit första steget...

Har aldrig fått stämpeln tråkmåns! Men hellre en lycklig och glad och energifylld tråkmåns! Än en alkis-mamma.... :/

Så sant som du skriver tidigare om alkoholindustrin. Så sorgligt hur det är uppbyggt. Och ju mer jag lyssnar på Annie Grace ju ledsnare blir jag. Känner mig lurad på konfekten. Eller vad man ska kalla det :)
Alkohol gör verkligen skada i mångas liv! Men det är det knappt nån som pratar om....

Känns som en stor mörkläggning där de som vaknat och ser problemen helst ska hålla det för sig själva för att inte förstöra stämningen... Men som Annie Grace också säger, det bästa man kan göra är inte att predika, utan vara ett nyktert föredöme och visa att man mår bra och lever ett rikare liv utan alkohol, så kommer en del hänga på vartefter..

Den heter Tänka klart på svenska och This naked mind på engelska. Hon har en massa Youtube klipp också.

En vecka till har tickat på. Jag är inte sugen på alkohol alls. Upplevde en ganska komisk grej igår när jag av misstag tog en klunk ur fel glas (hade några vänner på middag som drack vin). Min reaktion var som om jag råkat ta en klunk bensin, sprang och spottade ut i vasken. Och det smakade verkligen så äckligt! Alla som var där vet att jag slutat dricka, så vi fnissade lite åt den forna vinälskarens förändring... Men det var häftigt att möta smaken av alkohol helt oförberedd och utan de positiva förväntningar man förut hade på ett glas vin och upptäcka att min spontana reaktion var att spotta ut och tänka "Vad fan är det här, det smakar giftigt?!".

Det smakar giftigt och är giftigt. Själv har jag klunkat i mig grogg en gång när jag varit nykter en ganska lång tid, trodde det var min cola....kommer ihåg typ chocken när jag insåg vad jag gjort ?

Befrielsen

Känner igen det du skrev i ett av de första inläggen i tråden, att helgen plötsligt känns en dag längre. Ja! Så sant. Nu finns det så mycket tid att använda, vilken lyx! :)

Och tack för tipset om Alkispodden, nu ska här lyssnas! Rebecka Åhlunds bok ”Jag som var så rolig att dricka vin med” är för övrigt väldigt bra. Förra året var jag på bokmässan i Göteborg och lyssnade på ett samtal med henne, det var nog det bästa på hela helgen. Den boken ligger mig lite extra varmt om hjärtat just pga att det var den första ljudboken jag lyssnade på efter att jag lite smått börjat fundera över om jag verkligen behövde förändra mina alkoholvanor eller inte.

Och på tal om This naked mind av Annie Grace finns också hennes The alcohol experiment. Det är verkligen en inspirerande bok som gav mig många insikter!

Läste också Rebecka Åhlunds bok månaderna innan jag bestämde mig för att sluta. Ska se om det går att hitta från när hon gästade bokmässan, hon är inspirerande!

Jag känner även igen mig i mycket av det du skriver om. Vi verkar följa en liknande utveckling.

Kram ?

Tack för berömmet, det gör mig glad att höra! Jag läser med stor behållning även era trådar och kommentarer! Och tipsar andra om dem.

Bra jobbat. Började på samma sätt för mig sedan så sakterliga började det eskalera för att till sist gå överstyr. Bra jobbat.

Just nu är det lätt att inte dricka. Har ingen lust alls till det och tycker att det är jobbigt när andra dricker. Funderar på om jag många gånger har druckit för att orka umgås med andra som dricker? Har insett att jag egentligen blir lite nervös av att folk blir fulla.. Blev alltid orolig när det var fest och vuxna drack när jag var liten, hade nästan glömt det. Tror att jag plockade upp vibbar att min mamma ogillade att min pappa drack för mycket ibland. Inte så att han spårade ur, men han kunde försvinna iväg på nån efterfest och komma hem nästa dag.

Har även innan jag slutade dricka avskytt en viss typ av sena fester där alla har tappat omdömet och bara öser vidare. Har ibland druckit mig till att tro att jag gillar det, men inser att jag egentligen hatar det. Det är som Ted säger i serien How I met your mother: Nothing good ever happens after 2 am.

Men de goda nyheterna är att jag slipper det nu! Och min karl har vett nog att vilja (eller i alla fall välja att) gå hem med mig istället för att hänga kvar när vi är på party nuförtiden.

Så för att summera känslan av nykterheten på sexmånadersdagen: Jag njuter! Varje dag, varje helg, varje morgon. Av en frisk kropp. Av att vara kär i livet igen. Av att inte behöva frisera sanningen när någon undrar hur helgen varit. Av att inte behöva så mycket hela tiden...

6 nyktra månader idag - hurra för dig! Du har verkligen jobbat på jättebra, och du betyder oerhört mycket för forumet. Du har alltid ett peppande ord och klok tanke till alla ❤️

Kram ?