Note to self

1. Underskatta aldrig detta med att röra på sig. Cykla, ta dagliga promenader (vilket jag inte gjorde igår), eller joggingturer.. Påverkar det direkta välmåendet otroligt mycket.

2. Var beredd att om du börjar leka med mängden snus, så blir humöret rörigt. Och du fattar kanske inte att det beror på det.

Dvs. nu mår jag bättre, främst pga joggingturen. :-)

Håller verkligen med. Motion och snus påverkar verkligen humöret! Mycket mer än alkohol tror jag ?

Kram ?

PS. Min varannan-timmes-snusande funkar fortfarande. Då slipper jag okynnesbyta snus i tid och otid.

Läser om ert, numera, medvetna snusande. Ännu en inbiten snusare här som i stället för att sänka nivån har ökat den. Kombinera det vanliga snusande med nikotintuggumin OCH extra starka prillor av nikotin utan utan snus. Just snuset kommer jag inte komma göra något åt på ett tag - om någonsin. Skulle aldrig våga just nu. Men jag hejjar på er! Bra jobbat!

Kram!

Inser jag inte heller ska droppa dosan för snabbt, det var lite för jobbigt och rörigt. Just nu är jag tillbaka till samma nivå som innan jag gjorde mitt mini-försök. Det hade inte behövt bli så, men det blev så....

Måste bestämma mig själv igen vad jag ska försöka med och kanske börja ransonera lite. Just idag nu orkar jag inte ta tag i det. Vill inte skriva något här som jag inte sen följer tre minuter efteråt. ??

Soligt och fint här, det blir en morgonpromenad åt något håll i stan.

Lyssnar just nu på en av Leonard Cohens sista skivor ”you want it darker”, efter jag läst om att den skulle vara bra. Jag vet inte om jag behöver något mörker eller mörkare i mitt liv, men en melankolisk skiva kan ändå vara upplyftande, igenkännande.

Det kan nog vara bra att att avvakta lite med att dra ner på snuset. Du har väl inte varit nykter mer än tre månader ännu och det tar tid innan nykterheten sätter sig ordentligt. Ta tex mig, Se klart, Charlie och Andrahalvlek som ett
exempel. Alla snusar och har inte haft en tanke på att sluta. Alla är fortfarande nyktra utan återfall på vägen. Först nu efter snart 7 månader har Andrahalvlek börjat försöka dra ner lite. Skynda långsamt tror jag är ett hett tips.

Ha det bra!

Det är nog ett klokt och tips jag behöver ta till mig. Ska jag dra ner så ska det vara långsammare än det jag gjorde med minisarna. Kanske åtminstone börja reglera lite så jag inte har inne hela tiden.

Vill verkligen inte äventyra de här hm. 73? dagarna för att nikotinet får mig på sånt konstigt humör.

Öl känns väldigt avlägset att tänka mig nu för tiden, det kan komma någon tanke som jag inte ens betraktar som sug. Från det till att faktiskt ”råka” eller medvetet planera in ett besök på bolaget... och stå där och handla. blä... nä.. det känns just nu verkligen långt bort. Fast jag var där före midsommar tre gånger i veckan. Så...

I alla fall. Idag har varit en okay dag, jag tog mig en tur ut i skogen på en vandringsled, helt själv ?, satt sen uppe på toppen av ett berg vid en utkiksplats och tittade, fikade lite. Sen kom ett par vandrare som jag språkade med en stund, liten stad, för en av dem var jag nog släkt med kom vi på, långt håll iofs... sen på väg ner så vällde det in löpare från alla håll på stigen. Jag kom nog in i någon slags tävling, eller större träningspass för någon klubb :-)

Lagat mat ikväll, inte direkt varje dag jag lyckas med det fortfarande, men känns bra, gjorde en matlåda till i morgon, samt kommer ha ris över till middagen i morgon också.

Det är fortfarande fint ute, och soligt. Så kanske blir en liten kvällspromenad i skymmningen innan sömnen tar vid.

Du får absolut inte äventyra din nykterhet, då får du snusa vidare oförändrat ett tag till. Var sak har sin tid. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Om jag ska slå mig blodig för något så är det inte snusdosan, den är för liten för det. Dessutom av plast!

Nä, kampen jag gjorde i somras, kanske var för lätt för att den ska vara helt över, men oavsett det, vill inte tillbaka till att dricka igen. Så - som du, Andrahalvlek skrev i en annan tråd. Jag är nykter.

Har jag aldrig förstått mig på. Minns bara när jag provat (i onyktert tillstånd) och sedan kräkts ut det bara av smaken... kan fortfarande känna smaken på tungan ?
Men snusa på ni! Och förlåt för att jag stör aptiten...

Ps. Kan inte ens dricka earl grey thé (med smak av bergamott) för det påminner mig om det också ?

Man är olika.

Jag kräktes också första gången, kanske andra också. Men något idiotiskt i min skalle fick mig handla portion och fortsätta... Det finns dumma saker jag börjat med i mitt liv, och både alkohol och snus hör till de sakerna.

Lukten, jag tror man blir avtrubbad medans man håller på, för när jag luktat på snus någon gång jag låtit bli, eller en helt annan sort luktar de ju mindre gott.... Alltså den sort jag är beroende av luktar inte heller gott på riktigt.

Många vanor o ovanor sägs ta 12 veckor att bygga upp eller bli kvitt, och jag har snart nått 12 veckor frihet från alkoholen. Det ska gå ett gäng veckor till innan jag gör något stort nytt försök. Möjligen följer jag Mrx o Andrahalvlek i spåren och börjar ransonera på timbasis, men inte nu.

Bra tisdag här.

Tisdagsmorgonsreflektion

Jag hade en dialog i styrelsen där jag bor igår, tänkte lite efteråt hur stor skillnad det är - för mig åtminstone - på de samtalen, tidigare kunde jag ju ha kanske mer livliga utbyten per sms och mail. Men ofta en kamp att dölja att jag inte satt och var berusad. Nu kan jag skriva det jag vill, med mycket mer eftertanke, och med mindre konstiga uppblåsta känslor i kroppen - då var det nog lättare bli både arg och frustrerad. Tror det är lättare bara vara jag i det jag skriver.

Det är lite trist att sommaren snart helt är slut, klockan är snart halv sju och solen har inte tittat upp över trädtopparna än... Men det finns en viss njutning i att det blir mörkt och svalt också. :-)

Jag känner mig också mer närvarande i varje möte. Mina ord känns mer eftertänksamma och distinkta, både i tal och skrift.

Att jag inte har dåligt samvete (undermedvetet?) gör att jag står på mig mer. Tar ingen skit. Markerar rejält om jag upplever att någon går över gränsen. (Utan att vara otrevlig.) Står upp för mig själv mer.

Oväntad fördel av nykterheten, men väldigt nice fördel ?

Kram ?

Skratt jag tänkte precis. jag ska nog gå in och skriva lite så ingen undrar, men ingen undrar väl mitt i veckan??

Jo, det är bra, men fullt ös flera dagar i rad, på jobbet (är där denna vecka och det blir lite mer socialt o intensivt), samt flera dagar styrelsejobb på kvällen. Och det här med att ComHem släcker ner analoga nätet ger tydligen viss efterfrågan på felsökningshjälp hos grannarna *skratt*

Det här med att vara rak, jag har nog börjat köra något liknande "race" lite mer på jobbet... "Måste jag verkligen vara med på detta möte?" (med efterföljande samtal), "nej jag är inte ansvarig för det där, kan det knappt"... Skönt. Tänker att det är bättre än svälja allt. För jag har nog så det räcker ändå att göra, jobbet är superkul, men splittrat också då jag både är ansvarig för min lilla avdelning och även för hela fastigheten med tillhörande självgående fastighetsskötare.

Det som funkar dåligt - jättedåligt - denna vecka är träningen. Tråkigt. Hade tänkt ge mig utikväll efter styrelsepratet, men då blev det tv-jox istället. Och nu är jag jäspigt trött...

Trist med träningen, men du kommer igen till helgen ?

Jag skulle cyklat ikväll, men det ösregnade. Inte sugen alls. Nytt försök imorgon. Annars får det bli till helgen.

Kram ?

11 veckor ?

Nu börjar veckorna rulla på, både med nykteret o jobb... full fart.

Ang det här med träning - det är nog bra låta tid o ork o lust ibland styra, bara det inte blir en stor latmask av mig igen ?
Jag kanske får börja släpa med mig träningskläder till jobbet - vi har ju nära till spår där, och även tillgång till gym....

Det betyder snart tre månader, väl? Inte så duktig på matte ?

Lunchträning är perfekt! Bättre paus mitt i arbetsdagen kan man inte få. Dagsljus får man dessutom.

Kram ?

Ps. I söndags visade min väggkalender 30 veckor. Vart tog tiden vägen liksom?

Tack tack :)

Det borde vara ungefär 2.5 månad, det var runt midsommar så snart 3.

Vi har ju dessutom betalt få träna 2 x 30 minuter varje vecka, så varför bjuda arbetsgivaren även på den tiden? De får nog mycket ändå... ;-)

Dock, på lunch idag så ska jag och en kollega ut och geocacha, vi brukade för flera år sen åka ut rätt ofta kring lunch och plocka cacher, riktigt kul nöje innan snön lägger sig... Även de gånger någon av oss fick klättra i träd eller gå på slak lina över nån bäck ;-)

30+ veckor! Du fyllde tiden med ditt nya jag!

Jag kommer - hoppas jag - komma dit, jag är glad jag har så få tillfällen jag bjuds på alkohol (typ aldrig, förutom någon kommande firmafest post-corona), och att jag faktiskt måste ta beslut och åka och handla för att få i mig något. Så tröskeln är ganska hög. Den går utmärkt ta bort om jag är envis, men det vore ju rejält dumt.

Aldrig testat, men har förstått att det är lite föregångaren till att leta efter Hittaut-kontroller. Låter som perfekt lunchsyssla.

Det finns många sätt att umgås på som inte inkluderar alkohol om man använder fantasin.

Jag bjuds också sällan på fest, och de få gånger det sker kör jag gärna bil. Skönt att komma hem på rätt sida midnatt ?

Stryk ”hoppas”, klart du kommer hit! Och ännu längre.

Kram ?

Cache o sånt

Som så mycket annat var egentligen geocaching roligare innan mobiltelefon-tiden, när jag började var man tvungen ha en riktig GPS-apparat. Då brukade jag skriva ut gömmorna på skrivare, och gå ut och leta, komma hem och logga fyndet på webben i datorn. Ibland synkronisera GPS:en med datorn innan så jag inte behövde ha med en utskrift. Nu finns allt i handen...

Det kan verkligen vara kul och om man blir biten av det så går det sysselsätta sig hur länge som helst ;-)

"hoppas" - i det ligger nog mest en varning till mig själv - att det faktiskt är jag som väljer. Kanske inte varning bara, utan även ett löfte. Det är jag som väljer. Inte flaskorna.