Du var en av få jag hade som favoriter i din förra tråd ? Nu kommet jag följa dig igen..

Själv har jag 21-2 i bagaget (dvs alkoholfritt 21 dagar av 23), och nu är det ca en vecka sedan jag drack lite vin.. Mår också såå mycket bättre än innan då jag drack 5 av 7 dagar i veckan på slutet!
Tyvärr upplever jag lite som du också känner det - jag tappar också ord, även minnet har fått sig en törn! Här även en dov huvudvärk sedan länge.. Obehagligt!

Nu sitter jag dock också och njuter av en kopp kaffe och är iaf inte bakis! ❤

Det är inte konstigt att det uppstår diverse saker som har med hjärnan att göra när man har hällt i sig en massa av detta gift som alkoholen är under lång tid. Klart att hjärnan har tagit stryk. Hjärnceller har ju skadats på löpande band. Men min erfarenhet är att det blir bättre och bättre ju längre tiden går. Jag hade exakt samma symtom som du har nu i början och därtill konstiga nervryckningar och stickningar lite överallt. Det mesta var helt borta efter 1 månad eller så. Det som hänger kvar är en viss glömskhet. Det kan ju även ha med åldern att göra. En sak är säker i alla fall, hjärnan hade inte blivit bättre om jag fortsatt dricka. Tvärtom den hade blivit mycket sämre.

Bra kämpat! Kram

Känner igen mig med minnet. Men jag har relaterat det till åldern. Kanske det är alkoholens efterverkningar som spökar. Jag puttar i mig b-12 iallafall och hoppas det blir bättre. Som Torn säger det blir bättre. Kram

Inte illa.

Jag tackar er så mycket för all pepp, Torn, Emmy123, och Jullan65. Skönt att höra att det ändå kan bli bättre. Har ju även min utbrändhet som ställer till det för mig.

Det är inte lätt att leva även om jag är nykter... Men jag måste ta tag i livet som det är. Utan att bedöva mig...

Kram Saskij
?

En ny dag. Har funderat mycket. Varit nykter i 2 veckor och 2 dagar nu.
Mycket tid att tänka nu. Är inte alls stolt över det jag är nu. De val jag gjort i livet. Inser att jag sitter i en lägenhet i en förort, narkotika säljs i trapphuset, bilar brinner bara 100 meter bort, biljakter, polisens helikopter snurrar över området nästan varje kväll och natt.

Sen coronatider som begränsar det sociala nätverket.

Miljöhoten.

Och så nykterheten som kräver min uppmärksamhet.. Så att jag inte åker ner i träsket igen.

Mardrömmar på nätterna, ständig oro för barnen.

Jag vet inte hur jag ska orka

Så mycket snurrar i min skalle.

Kände bara att jag behövde få ur mig detta.

?

I vilken ände ska man börja liksom? När jag tänker så där stort blir jag också matt.

Jag kan lägga till Trump och USA-valet, flyktinglägret som brann i Grekland, gängkriminalitet, coronas påverkan på ekonomin i världen, landet, på mitt företag.

Man kan gräva ner sig för mindre. Det är omöjligt att bära allt det på sina axlar.

Vad kan du påverka? Vad kan du göra? Varje individ måste gräva precis där de står, bidra till helheten utifrån sina specifika förutsättningar.

Du kan välja att vara nykter idag också. Med tiden kommer nykterheten att göra dig mer balanserad och stabil. Då får du bättre förutsättningar att ta tag i saker som nu döljs i alkoholdimmorna.

Kram ?

Ingen som helst idé att grubbla på sådana saker. Tänk positivt i stället, genom att inte dricka sparar du en massa pengar och tids nog kan du flytta till ett annat område. ?

Kram

Gräva.. Där jag står.
Torn.. Åh vad underbart att kunna ha möjlighet att flytta.. Men vart? Var finns det möjlighet att bo tryggt och säkert?

Nykterhetheten prioriterar jag nu. Men livet pågår i full fart ändå... Det stannar inte upp för att jag behöver det...

?

Som sagt, bra att du prioriterar nykterheten och tar dag för dag, men det är viktigt att
tänka positivt, tro på dig själv och se ljust på framtiden, det kommer bli bra! ?

Jag har fått för mig att du bor i samma trakter som jag. Det var något du skrev om med bilbränder i ett visst område som jag läste om i nyheterna som stämde väldigt bra tidsmässigt.? Men jag kan ha fel. I vilket fall som helst, där jag bor är det väldigt lugnt och tryggt, och det finns massor av områden där det är likadant. Det är som natt och dag mellan de olika områdena. Det är svårt att tro om man inte bor där. En helikopter är exotiskt att se här. Så, bra jobbat med drygt två veckor, ge aldrig upp hoppet om ett bättre liv!

Kram

Jag har lite svårt att hantera när det är så mycket tunga saker runt mig. Men ändå, jag är nykter.
Vem vet.. Vi kanske bor nära? Vem vet!

Tack för ditt stöd

Kram Saskij
?

Hej igen. Har varit en tuff tid i mitt liv nu. Men ska försöka få ordning.. Igen på mitt liv. Sitter mer eller mindre isolerad nu i dessa coronatider. Längtan efter att dricka vin.. Är så stor för att stå ut med tristessen... Oron och ovissheten. Hur gör ni andra?

En förvirrad och deppig ?

Promenera ute får man ju göra.. Dagsljus och motion hjälper upp humöret tycker jag, om man går på så man får lite puls i minst 30 min, funkar nästan alltid för mig. Ta hand om dig!