Trots huvudvärk ikväll så mår jag så bra som man kan göra när man har varit nykter i 7 månader ? Det toppar allt liksom!

Nä, livet blir ingen dans på rosor för att man är nykter. Det blir ungefär som innan, både ros och ris.

Men jag är ärligare mot mig själv och andra nu. Min största hemlighet är ju ett minne blott. Jag är också tydligare och står på mig mer. Är inte lika konflikträdd. Tar ingen skit helt enkelt. Kanske för att jag orkar stå på mig.

Idag hade jag och min chef ett samtal med en medarbetare som alltid tar till tårar som påtryckningsmedel. Vi två hade en beef i våras, då jag tappade humöret lite och skärpte rösten. Nu skulle vi rensa luften lite.

Tidigare har jag, och många andra, låtit henne hållas. Strykt medhårs typ för att hon inte ska börja gråta.

Nu repeterade jag vad jag sa i våras. Hon påstår att jag sagt något helt annat. Men hennes tolkning av det jag sa kan jag inte ta ansvar för, vilket jag också sa till henne.

Det blir ett tredje samtal om en månad, men jag tänker stå på mig. Jag måste se till helheten och ha ett rättvisetänk. Jag kan inte ta hänsyn till vissa för att de börjar gråta. Suck.

Min bästa kompis är barnmorska. Hon har kollegor som är ”kompis” med chefen och slipper vissa arbetsuppgifter, jobba med aborter till exempel. Trots att alla barnmorskor ska göra det på ett rullande schema.

Den typen av undantag bara för att folk sätter sig på tvären är jag väldigt anti. Det drabbar de som är flexibla. De straffas för att de inte sätter sig på tvären.

Behövde nog få det på pränt. Den typen av samtal slukar energi minst sagt.

Kram ?

Grattis! Wow vilken bedrift och visst är det härligt som du skriver att man inte är lika konflikträdd. Tror det har mycket med självkänsla och självfötroendet som växer utan a. Stor kram?

Jättebra stå på sig själv!

Och det är ju skillnad att säga och stå för sin sak för att den är sann - utan att ta hänsyn till att mottagaren kanske har reaktionsmönster som är sjuka - och stå för saker och säga det för att utöva makt och trycka ner någon. Det första är moget (och det var det du gjorde!).

*kram*

Härlig läsning och tack för du delar med oss ? Är häftigt när vindimman lättar och man kan stå upp ett rätt sätt?❤️Kram Strulan

7 månader! Du är snart ikapp mig :D

Och förresten kommer här ett tips! Jag betalar ungefär motsvarande ca tre BiB för fönsterputs av proffs. Då tar de alla sidor och det blir toppenfint! Inga ränder eller flammighet efteråt. Kan ju vara värt det som en present till dig själv, eller hur?

Kram!

Jag kanske ska anlita proffs istället? Fast egentligen är det fånigt. Jag har fyra fönster och en balkongdörr. Det är gjort i ett nafs om jag bara bestämmer mig för att göra det.

Tvätta fönster är en sådan grej som jag alltid skjuter upp. Det är ju typ aldrig nödvändigt. Även om fönsterna är gräsligt skitiga nu ?

Så på ett sätt känns det som ett statement att faktiskt putsa fönsterna. De får symbolisera allt jag har skjutit på framtiden i mitt tidigare liv. Ja, de ska bannemej putsas på lördag! Punkt.

Tack för grattis ❤️

Kram ?

Det här är ingen bra jobbvecka. Känner mig hopplöst efter hela tiden, bara för att jag var ledig i måndags.

Har haft huvudvärk varje dag pga spänningar i axlar och nacke. Tinnitustonen skriker i mina öron. Andas, andas, andas. (Tinnitus är en kvarleva efter sista utmattningen, blir inte av med det.)

Idag skulle jag introducera en ny vikarie. Lite hastigt påkommet minst sagt. Min chef sa ”ta hand om honom”. Så det fick jag göra. Förstås. Ännu mindre tid att sköta det löpande ?

Och ingenting funkade. Fick maila supporten flera gånger, till slut ringa upp IT-killen som brukar finnas på plats i huset men som jobbade hemma idag pga hosta. ”Hjälp mig!”

För mig är datorer som bilar. Jag gillar dem och är duktig på att använda dem - men jag skiter fullständigt i hur de funkar. De ska bara funka!

Det är ungefär 50/50 om det lirar när det kommer någon ny medarbetare. Så mycket kan gå fel med inloggningar och behörigheter ? De gånger det funkar klockrent blir jag nästan förvånad.

Och idag funkade det inte klockrent. Arrrg och irriterad hann jag bli ? Det känns som hela min auktoritet flyger sin kos när sådant där tekniskt fallerar. Känner mig som en jubelidiot ? Hur ska jag ha en chans att visa och lära honom någonting om vi inte ens kommer in i datorn?

Jag gillar inte att vara beroende av att andra gör vad de ska, i rätt tid och på rätt sätt. Dagens insikt kanske.

Trots huvudvärk ska jag och dottern åka till McDonalds nu. Jag orkar inte laga mat. Hon fick välja ställe. Imorgon åker hon till sin pappa igen.

Kram ?

Trög och seg jobbdag, men jag tillät mig att hålla ett hyfsat lugnt tempo. Gjorde bara det allra nödvändigaste. Resten får vänta till måndag.

Det är mycket mer tidseffektivt att göra vissa saker när man är utvilad. Ibland är inte det bästa att jobba mer, utan att jobba mindre.

Jag märker att mitt good enough-tänk funkar bättre och bättre även på jobbet. Skönt.

Hela världen är full av folk som inte levererar i tid. Jag behöver verkligen inte jaga ihjäl mig för att göra det. Jag ska göra mer som min chef och svara ”Jag har inte hunnit” lite oftare.

Eller inte förresten. Om man inte har hunnit, så har man tagit på sig för mycket. Då är det bättre att svara på ett tidigare stadium ”Nej, jag kan inte göra det också eftersom jag redan har fullt upp”.

Återstår att se om min chef accepterar det. När jag säger ungefär så brukar hon börja rabbla ”Men jag då? Jag ska Y och X och V och helst A också”.

Men det är inte mitt problem. Då är det hon som har problem med gränssättning. Faktiskt.

Nu är det helg. Nice ?

Kram ?

Det blir ju så att ens chef blir bortskämd om man är högpresterande och alltid fixar allt på ett litet kick liksom. Har också varit där... numera är jag väldigt mån om min egen planering och gör bara det jag förstår och vet är brådskande på studs. Gör enormt mycket skillnad för mig. Hoppas det funkar för dig nu med!?
Trevlig helg! Kram???

Din chef har ansvar för att arbetet ska fungera, inte du och det vet du såklart. Om hon tycker det är för jobbigt med A, X, Z och whatever kan hon alltid söka ett jobb med mindre ansvar och lägre lön ?

Heja dig- säg ifrån bara! Hoppas du får en fin bara-vara-lördag.

Kram!

Det finns tydligen fortfarande efter sju månaders nykterhet nya upptäkter att göra vad det gäller sömnen.

Natten till förra lördagen, då jag sov på B&B i Göteborg, vaknade jag typ en gång i timmen och gick på toa två eller tre gånger.

Onödigt många gånger, både att vakna och antalet toabesök, men ändå helt okej. Hallå?! Jag sov ju i alla fall mellan alla uppvaknanden.

Jag är INTE kräsen med sömn. Jag har varit helt vaken hela nätterna (med svår ångest) under flera veckors tid när det har varit som värst. (Då blev jag sjukskriven förstås.) För att min hjärna var för uppvarvad och inte kunde koppla av.

Sömnen har varit mitt stora sorgebarn de senaste 15 åren. Jag fick helt sluta med immovane och zopiklon och sådana insomningstabletter när jag var sjukskriven senaste gången våren 2018. Jag hade använt dem för mycket, de fick motsatt verkan. Fick sluta cold turkey.

Var nära att strypa min läkare som vägrade skriva ut mer insomningsmedicin till mig våren 2018, eller skriva ut något ”starkare”. Är riktigt tacksam för det idag däremot.

I går gick jag och la mig kl 23. Nattrumlande försvann sin kos när alkoholen försvann ur mitt liv. Lyssnade som vanligt på ljudboken ”Skål ta mig fan” i 30 min. Somnade gott.

Vaknar nu kl 8 och har ont i hela kroppen för att jag har legat för still på samma sida för länge. Minns inga drömmar alls. Har inte vaknat en enda gång, inga toabesök. (Kan behöva nattblöja framöver ? )

Och att ligga och dra mig några timmar är också bara att glömma. Vaken betyder pigg i min nya nyktra tillvaro.

Så nu blir det kaffe och falu rågrut med smör till frukost i sängen - och sen blir det att putsa fönster, tjoho! Sen tar kanske orken slut så det gäller att passa på ?

Kram ?

Det är ändå gött med sådana nätter, Vart tog natten vägen liksom! ?. Fint att du är pigg och taggad inför fönsterputsningen, det här går bra ska du se.

En helt annan sak, blir det inte jäkligt smuligt i sängen av knäckebröd knaprandet? ?

Kram

Dels har jag tallrik under, och dels smular inte falu rågrut lika mycket som andra knäckebröd. Jag biter av en ”rad” i taget.

Svinbra förfrukost i sängen. Jag är alltid hungrig när jag vaknar, men inte alltid redo för frukost liksom.

Kram ?

Idag skulle min älskade hund ha fyllt 13 år. Det är två år sedan jag fick låta avliva honom på grund av tumör i munnen. Från att jag upptäckte knölen tog det två dagar innan han var död. En otrolig chock. Har knappt hämtat mig än.

Tomrummet i mitt hjärta består fortfarande. Min match in heaven ❤️ Han flyttade till mig när han var 7 år (vi fick 4 år ihop) och han valde mig som sin nya matte med hela sitt hjärta.

Jag brukade skämta om att den hunden skulle ta en kula för mig. Det gjorde han också på sitt sätt. Vid tre tillfällen under våra år ihop kom stora schäfrar springande mot oss. Lösa. De ville attackera honom, men han upplevde att jag var hotad. Alla gånger ställde han sig framför mig och skällde högre än han någonsin gjort tidigare. Schäfrarna blev förvånade och stannade faktiskt upp i steget, så att deras ägare hann reagera och bryta attacken.

Min modiga mellanpudel ❤️ Som jag saknar dig. Du fanns aldrig längre bort från mig än ett ögonkast. Du hade alltid ett vakande öga på mig.

Tomrummet i mitt hjärta är fortfarande stort, men kanske finns det plats för en ny hund i mitt hjärta också. Nästa sommar. Kanske.

Kram ?

Ungefär 30 min per fönster, vissa krävde mer och andra mindre. Växter ska duschas, allt ska torkas runtomkring.

Den lilla sprutflaskan struntade jag i. Här krävdes spann och skursvamp, och rikligt med vatten, diskmedel och ättika. Själva ”dammsugaren” var perfekt, nu slipper jag störa mig på ränder.

Tänk att man kan bli så genuint glad av rena fönster ? Och ännu en surdeg i mitt liv är avbockad!

Kram ?

Förstår att du njuter av rena fönster... och det ännu mer när man putsat själv ?.

Sorgligt med din hund, men också fint att du fått uppleva sådan kärlek ?

Önskar dig en fin söndag!

Kram

Jag kan knappt titta på tv-nyheter längre. Jag blir helt knäckt av att det inte är lugnt någonstans i världen. Jag orkar inte ens rabbla allt hemskt, ni vet ju precis vad jag menar. Trump, Lesbos, Belarus, skogsbränder...

Om man som jag stundtals har överhettad empati, så är det jobbigt att ens titta på tv-nyheterna. De kan vara the tipping point för mig, om jag är nedstämd. Både tsunamin, stormen Gudrun och Estonia var händelser som bidrog till skov av depression för min del.

Jag följer ett konto på Instagram som heter ”Fucking sober”. Idag har de lagt ut en tvådelad bild, där övre bilden har rubriken ”World” och visar en typisk skyline över en storstad som står i brand. Apokalyps typ.

Den nedre bilden visar en man (känd komiker tror jag) som står och skriker, försöker överrösta en massa oväsen typ. Han skriker: ”Grateful to be here, grateful to be sober.”

Lite så känns det faktiskt. Men jag tänker inte dricka för det, absolut inte. Ingenting blir bättre för att man dricker. Ingenting. Tvärtom.

Idag ska jag och en kompis leta efter hittaut-kontroller i en skog nära oss. Garanterat alkoholfritt och konfliktfritt umgänge.

Kram ?