Trevligt att läsa här i din tråd Torn. Härliga alla här inne. Skönt att det finns många här, med olika erfarenheter, med olika energinivåer?.. Tänker särskilt på dig Torn... Din energi! Wow. Hur gör du? Men.. Jag är lite låg i energin och det blir inte mycket gjort..

Dock har både jag och barnen fått mat i magen, nybakt bröd, egen pesto...

De har rena och hela kläder och får massor av kramar av en nykter mamma. Vi gör läxor tillsammans... Nyttigt för en trött hjärna att repetera sjuans matte...

Så.. Nykterhet gör skillnad i det lilla.. Men har stor betydelse i ändå...

Kram Saskij
?

Den kom tillbaka när jag blev nykter. Motivationen till att göra saker och orken till att bry mig om mig själv och andra. I många herrans år trodde jag att alkoholen hjälpte mig med detta. Men det var fel, alkoholen förstörde egentligen allt, bröt ned det totalt. Till slut hade jag noll energi och noll motivation.

Nu är allt tillbaka med besked, jag mår bättre än någonsin. Jag har aldrig mått så här bra, jo förresten, när jag var 13 år, innan jag ens hade testat alkohol, då mådde jag lika bra som nu, och hade samma energi.?

I dag bär det av på spa helg, går inte åt så mycket energi till att göra sådant dock.?

Ha en bra helg! Kram

Passar bra nu när det verkar som att hösten är på intåg... och så får du lite välbehövlig avkoppling efter förrådsröjningen ?.

Apropå det där med jobb och att man har för mycket att göra.... Jag är en sådan person som oavsett arbete alltid kan hitta på uppgifter så att jag är dödstrött när jag kommer hem... haha... Som ung jobbade jag natt på ett sjukhem och när de andra slumrade (man fick göra det om ingen patient behövde hjälp..) rensade jag förråd, bakade bröd och städade köket. Med det sagt så tror jag det är viktigt att sätta sina egna gränser, något jag vet Andrahalvlek också pratar om. Alltså... inte alltid säkert att det är fel på arbetsplatsen om du förstår vad jag menar ?.

Kram till dig ?

Har en kollega som varit på samma ställe nu tor-fre och hon hälsade att basturitualen ihop med havsbad var att rekommendera. Så det ska jag locka med mig äldsta dottern på nästa helg!

Varm bastu och kalla bad är ju liksom ursprunget med spa. Spa betyder ”hälsa genom vatten”.

Här där jag bor har vi en stolt tradition av hälsoturism. Vila, bada kalla bad och dricka järnrikt vatten var grunden i verksamheten, som lockade tusentals från hela världen kring sekelskiftet 1900. Hela den här staden var präglad av den verksamheten, som fortfarande finns kvar delvis.

Jag gillar bubbelpool, där kan jag sitta i timmar ? Men att vara riktigt varm och sedan bada kallt är häftigt också. Det går som en intensiv rusch i hela kroppen. Sannolikt är det adrenalin som skjuter i höjden av kontrasten mellan värme och kyla.

Kram ?

Jag har missat att skriva det Andrahalvlek, men det var inte Varberg som jag först trodde vi skulle åka till, utan ett annat ställe längre söderut. Det var alldeles för mycket folk på stället för att det skulle kännas bra med tanke på den alltjämt stora smittorisken. Ren trängsel i baden.? Restaurangen var proppfull med jättelånga väntetider och dålig service, och maten var sådär. Hade det kommit inspektörer dit, då hade stället fått bomma igen direkt. Ha- ha, nu var jag väldigt negativ va, men det här är inte Facebook, och jag skriver hur det var på riktigt.

Fy fan, det stället åker vi inte till igen!?. Men det är lugnt, eftersom jag trivs så bra med livet för övrigt nu så är det bara att glömma det här och hoppas på bättre lycka nästa gång.

Ha en bra kväll!

Att dom kan ha så mycket folk på spa och resturang!! Vad f-n tänker dom med? Och det är klart att folk som åkt långväga många gånger och betalt, inte ser någon avbokningsmöjlighet..Klaga med Mail borde ni göra i alla fall..Jodå Torn här har du en bra hantlangare, men sämre hantverkare..Jag har ändå fixat en del i huset, men det går knackigt ibland..Nu är det vedeldning igen när kylan kommer, kändes riktigt skönt att klyva lite ved och elda idag..?..Kram?

Så otroligt tråkigt att betala dyra pengar och sen utsätta sig för sådana risker. Väldigt obehagligt. På sådana ställen blandas ju folk från hela landet dessutom.

Hoppas verkligen att det är bättre skött på Varbergs kusthotell. Ska kolla med min kollega. Hon såg väldigt nöjd ut på bilderna ?

I skogen idag var det garanterat coronafritt!

Kram ?

Jag hoppas verkligen det inte ser ut så där i Varberg nu. Jag har varit på många olika spa innan Coronan (även Varberg) men har aldrig sett något liknande som där vi var i helgen. Inte kul att trängas med en massa okända personers svettiga kroppar även när det inte pågår en pandemi. Jag föredrar att vara själv i en stor skog.?

Eller hugga ved, och där blev jag påmind om att se över mitt vedförråd, tack miss lyckad!

Kram

Du skrev att din energi kom tillbaka när du blev nykter. Men trots att jag inte druckit på över tre veckor är jag så trött och disträ. När kom din energi tillbaka? Längtar efter mer ork och motivation!
Sov gott!

Ligger i Ystad, så det är lite långt för dig, men det är ett helt fantastiskt litet spa ?

Nu väljer vi Varberg eftersom äldsta dottern tar sig dit snabbt och lätt med tåg. Hon har en stentuff termin i skolan just nu, så det blir bara lör-sön.

Kram ?

Jag har inte fiskat på flera veckor, och när det I dag utlovades sol, värme och vindstilla väder så blev mitt fiskesug för stort. Det fick bli till att ta spontanledigt från jobbet och bege sig ut på sjön. En underbar dag där jag kunde fiska endast iklädd kortbyxor. Ett par fina gösar i 3 kilosklassen fick följa med hem. ?

Alkohol? Nä , sådan där skit har jag inte ägnat en tanke åt i dag.?

Ha det bra! ?

Cliffhanger till rubrik där ?

Fisk till middag då? Spontana semesterdagar är bannemej extra njutbara ??

Kram ?

Avundsjuk!
Inte på fisket (för det har jag inte hunnit testa än), men att det går att vara ute en dag med kortbyxor!! Härligt du kunde ta ledigt och njuta och dessutom få flera firrar :)

Men hjälp vilken läskig rubrik! Sug inte värre än så går ju att hantera- och spontanledigt låter ljuvligt! Ha en fin vecka! Kram!

Min rubrik var visst inte så genomtänkt.? Sorry.? Det blir gös till middag på lördag Andrahalvlek, det
blev visserligen fisk till middag i går också, fast köpe-lax då. När det kommer sådana septemberdagar så
ser jag verkligen till att njuta lite extra. Helt spegelblank sjö och 22 grader i luften, vattnet i sjön var endast
14,58 grader men eftersom det var helt vindstilla så kunde jag fiska i bar överkropp. Jag har inget emot vintern när det är riktigt kallt med snö och is och så, men numera så är det runt 7 plusgrader, regn och blåsigt from november tom mars där jag bor. Helt värdelöst väder.

Jag tillhör dem som är helt övertygad om att klimatet är starkt påverkat av människan, den
globala uppvärmningen är tydlig. Jag fattar inte hur tex Donald Trump kan förneka detta. Jag har
om inte annat tydligt sett detta själv vad gäller fiskfaunans förändring här i Sverige.
Fisken som lever i vattnet reagerar på tiondels graders temperaturskillnad. Det märks så
tydligt nu de senaste ca 20 åren. Varmvattensarter som tex gösen gynnas, det kommer fler
och fler arter hit som egentligen håller till i medelhavet. Kallvattensarterna mår dåligt, och de som kan
drar sig norrut, andra blir sjuka eller minskar i antal. Fiskarnas lektider har blivit starkt rubbade.
Inte bra. Och detta är ju bara det som händer med fiskarna, finns ju värre saker också.

Oj, nu blev jag negativ, hur snöade jag in på detta??, just det, gårdagens härliga väder.
En sak är säker i alla fall, att dricka alkohol löser inte detta problemet, det är som att
sticka huvudet i sanden och förneka att det finns några problem. Nu kan jag med klart huvud och
en massa kraft och livslust i stället göra vad jag kan för att bidra till mindre koldioxidutsläpp.
För mina barn och kommande generationers skull. Alla har rätt till en stund på jorden.

Kram

Jag skrev i någons tråd- att om forumet vore FNs säkerhetsråd så skulle världen se annorlunda ut, och nu tror jag även vi har kompetensen att ta över förhandlingen kring klimatavtalet.
Allt du skriver håller jag med om men blir extra alarmerande eftersom jag vet att du är där ute och ser och upplever allt detta på nära håll. Och det är ju inte ”bara” fisk utan en del av universet- mäktigt och sinnrikt. Ofattbart att det har gått så långt, samtidigt som det är svårt att som enskild människa ta gigantiska beslut- även om vi kan påverka mycket, och gör ju idag.
Jag handlar numera väldigt mycket mer medvetet, mindre kött, och helst från gårdar. Mina odlingar är inte mycket att skryta med men tror och hoppas att det kan påverka både barn och barnbarn lite grann. Att vara varsam, tacksam och inte minst storögd över allt fint!
Tack för att du påminner om det som är viktigt. Kram ?

Tack Se klart för fört tänkvärda ord. Egenodlat är guld värt för miljön, och smakar dessutom gudomligt gott.? Min helg har varit riktigt bra, två fisketurer tillsammans med min son har jag hunnit med. På två olika sjöar tom. Jag och frugan har planterat massor av vårlökar runt om i trädgården, så nästa vår kommer det förhoppningsvis vimla av påskliljor, pingstliljor, krokus mm. Jag har plockat massor av äpplen och försett alla som viljat ha till äpplemos, must eller äppelpaj. ?? Och så har jag och min dotter varit och handlat lite hamstersaker. I går åt vi en god middag på egenfångad gös. Trots att det har varit full aktivitet hela helgen så har jag inte behövt ta någon tupplur, det är lite ovanligt faktiskt. En ny fas kanske.? Jag bara njuter av livet nu känns det som. ?

Min forumsaktivitet har blivit lidande, men nu har jag läst i kapp. Så många fina, kloka och starka människor det finns här.?

Ha det bra! ?

Det låter som en toppenhelg! Ingen tupplur? Det som är så skönt ? En timme sov jag ikväll kl 18.30-19.30, men jag somnar nog utan problem ca kl 23 ändå.

Tänk att det är så slitsamt att vara på kurhotell och bada och slappa.

Kram ?

Ja det är lite tråkigt med utebliven tupplur Andrahalvlek, men jag har helt enkelt inte blivit tillräckligt trött för att kunna ta någon i helgen.? Det har hänt något med min nattsömn också, jag vaknar inte lika tidigt längre. Jag får väl ta och ställa väckarklockan på kl 04.30 nästa helg så kanske jag kan ta en tupplur.? Det har varit väldigt intressant det här med sömnen under den här nyktra resan. En massa olika faser, men ännu så länge har jag inte haft några problem av detta. Det är skönt med tupplurar, men det är skönt med lite sovmorgon också. Det är skönt att sova när man behöver det helt enkelt. ?.

Läste att du hade det bra i Varberg, härligt! Såg även att du verkligen är i gång med att njuta av livet på massa olika sätt.? Det är så vi ska ha det, det är det vi är värda.

Jättekram! ?