Ma-lie

Är ny här och vill först skriva att ni verkar vara underbara typer allihopa! Vilket stöd denna gruppen är!

Jag har bestämt mig för att sluta med alkoholen och ta mig i kragen, tänker därmed skriva om min resa här. I både motgång och medgång. Ärligt och rakt. Lite som en dagbok!

Mitt namn är Ma-Lie och jag är alkoholist. Vi börjar där!

Jag är också ny sedan några dagar och känner ett enormt stöd i detta forum, både att skriva och ta del av andras berättelser. Ser fram emot din!

Fialotta88

Det är ett jättebra steg att du har tagit dig hit. Det hjälper verkligen att läsa andras berättelser och känna en gemenskap i att andra har liknande problem.

Det är även bra att ha blivit medlem och hålla sig aktiv här så man får några ”forum-kompisar”. Varje gång man känner suget att dricka så kan man tänka på sina forum-kompisar och att man inte vill göra dem besvikna, då känns det lättare att avstå ? heja dig!

Vi är ett skönt gäng som kommit olika långt på vår nyktra resa. Själv blir jag 7 månader nykter 9/9 tjoho!

Skriv och läs mycket här så ska vi stötta och peppa!

Kram ?

Ma-lie

Vilket fint välkomnande! Tack till er, verkligen! Känns skönt att få nya vänner som stöttar och stöder.

Jag är en helt normal person men ändå inte(?) det är komplext det här för jag har en sjukdom som man inte ser på utsidan (förutom alla löjliga inlägg på facebook och mess/Mail som man ångrar dagen efter. De man raderar innan hela världen hunnit se... typ.

Jag är 37 år och har man, barn, hund, villa och ekonomin är bra... tills att jag kanske söp bort mitt arbete och nu är arbetslös och pank och måste börja gräva upp mig själv innan jag förlorat allt. Sorgligt absolut, men jag kan inte sitta och tycka synd om mig själv tillsammans med vinglaset varenda jävla kväll. Just nu är jag ganska förbannad på mig själv... jag antar att det kommer bli en bergodalbana i humör framöver.

Tack än en gång för att jag får vara med i er gemenskap.

//Dag 1 utan alkohol (om det går)

Det är klart att det går, det är du som har makten över det! Du har förstått ditt problem och tagit tag i det, bara det visar att du har styrka och insikt. Låt inte hjärnan ha en parentes att smita ut igenom om det blir jobbigt. Tror det hjälper att tänka som en elitidrottare- Jag ska vinna! - inget "om det går" där inte.. Att tro på sig själv helt enkelt och ha respekt för sina egna beslut. Läs på massor om alkohol så är chansen stor att du efter några nyktra månader inte ens kommer vilja dricka längre.. Annie Grace bok This naked mind är bra startlitteratur! Eller se hennes klipp på Youtube.

Hej och välkommen
Säger likt de råd du tidigare fått, skriv och läs här. Och instämmer till ett tusen procent att inget blir bättre av att pimpla vin om kvällarna..
En viktig sak för mig och för många är att använda ord- så att de hjälper oss!
När du skriver ”om det går” vill jag säga; det måste du tro att det gör, annars skulle du ju inte skriva här ?
Var stolt att du har tagit steget till ett annat liv. Kram ?

Ma-lie

Det gick ju bra ändå, tack alla för era tips och råd och peppningar och stöd samt tips på litteratur. Ska genast kolla upp det! Vilken kärlek jag känner här! ?

Gårdagen gick ändå bra! Jag slutar röka samtidigt och det suget större än alkoholen.

//Dag 2 - det kommer gå!

Och tufft att sluta röka samtidigt, men kan i och för sig vara bra, har själv upplevt att alkohol och nikotin triggar varandra, slutade med snus ett halvår innan alkoholen, och nu när jag inte dricker längre har jag noll sug efter snus. Och hälsoboosten lär ju bli ännu större när du slutat med båda, snart börjar du casha in belöningarna, håll ut!

Grattis till dag 2!
Och starkt o modigt att sluta röka samtidigt.

Jag såg en annan tråd här på forumet om en som slutar dricka o snusa samtidigt, för honom (?) verkar det gå bra, hittar inte igen den tråden, men den kanske kan vara en uppmuntran!

En dag i taget! :)

Ma-lie

Hej alla fina!
Ja, som det står så hade jag ett stort återfall... jag drack som om jag inte ville leva längre. Satt själv och hällde i mig alkohol till kl 7 på morgonen, för att jag skulle ha en sån abstinens och bakfylla så att jag aldrig mer ville dricka. Det funkade.. Och det har också öppnat ögonen på min sambo som för första gången erkänt att han också är alkoholist. Han är nu med mig i detta, han dricker inte heller. Vi pratar om våra begär och diskuterar nackdelarna samt fördelarna med att dricka varje dag. Men han gråter inte... han håller sig sysselsatt istället.

Det är nu 2 veckor sedan jag drack, och jag känner mig deprimerad (grät hela helgen) Trodde inte jag kunde gråta längre? Någon annan som varit med om detta?

Jag lyssnar på Annie Grace ljudbok och allt hon säger är såna ögonöppnare. Men det är också sorg i detta. Tillsammans med lättnaden att jag tagit ett stort steg i denna process.

När slutar man gråta och känner sig glad? ?

Kan det vara så att du är deprimerad? Utmattad? Låter som du haft det tufft.

Har du funderat på att söka hjälp?

Jag hamnade i en utmattningsdepression för ca 6 år sedan. Jag dövade den med alkohol. Det gjorde ju bara saken värre. Besökte läkare och fick antidepressiva utskrivet samtidig som vi gjorde en stor förändring (flyttade hem efter två år på annan ort som jag inte trivdes på). Jag mådde genast bättre men slutade inte med alkohol. Det bara fortsatte. Nu efter tre veckor utan alkohol märker jag direkt skillnad i ångesten... som i våras var rätt hög igen.

Som sagt, du kanske faktiskt är deprimerad och behöver hjälp.

Ma-lie

Kvinna 38 - Du kan nog ha väldigt rätt i det! Utmattad på grund av stora förändringar, vi renoverar hus och har just nu ingenstans att bo på grund av det, jag är arbetslös och har en tonåring som hamnat i bråk på helgerna. All stress tär. Och vinet har varit = avkoppling.

Borde man börja fundera på medicinering?

Jag tycker inte du ska fundera på medicinering, utan prata med en läkare först. Medicinering kan ju vara en utväg men det finns ju annan hjälp att få.

Jag har medicinerat i 6 år men det är först nu jag förstår att alkoholen ökade min ångest och utmatthet.

Vi är i ganska lika situationer. Jag är 40, har man, barn och hus som renoveras. Har inte blivit av med jobbet... men med mycket hemarbete i våras så var det ju ingen som märkte att jag var bakis, eller började dricka innan arbetsdagen var slut.

Vad hände på ditt arbete?

Ma-lie

Jag börjar nästan förstå att jag är utmattad nu. ? Mitt kontrakt tog slut och de förnya det inte. Jag har intuitivt förstått att det är pga alkoholen. Men är inte helt säker, då jag aldrig fick reda på varför det inte blev förlängt. Men nu är jag rätt så glad över det, behöver tid till att plocka upp mig själv och börja ta hand om mig nu...

Det låter som om vi är väldigt lika! Vad säger din familj? Jag är glad att min man finns och att vi gör det här tillsammans. Har du stöd ifrån nån?

Min man stöttar. Och sätter gränser. Han har vetat att jag druckit i 10 år men först på senare tid sagt att det inte går längre. Han kom på mig i våras med att vara full en måndag eftermiddag och sa att jag måste göra något. Jag skulle vara nykter hela sommaren men lyckades inte även om jag drack mycket mindre än vanligt. Sedan tre veckor är jag nu nykter igen. Vi pratar inte så mycket om det. Jag klarar inte det, skäms för mycket.

Vi har tagit bort alkoholen hemma och vi delar inte på en flaska vin på helgerna längre. (Då köpte jag ju extravin och drack vid sidan om) Han dricker när vi är på middag och jag kör. Han dricker sig mycket sällan full.

Jag känner dock att jag skulle vilja prata med någon om detta. Någon som kan och vet som kan förklara för mig varför det blev såhär. Varför är jag en sån person som blir deppig, har ångest och fastnar i beroenden...

Ma-lie

Kvinna38 - Grattis till 3 veckor. Det är nog tur att du har din man. ❤️

Vad tror du själv att det bottnar i? Kan du kanske skriva upp punkter med vad som hänt i din barndom och annars och kanske därifrån få en förståelse varför du vill bedöva dig själv?

Kram!

Ma-lie

Hej alla snälla!
Jag skulle behöva lite hjälp med en grej. Det är så att jag har bokat hotellrum till min man och mig som en överraskning och även sagt till dem på hotellet att se till att en rödvinsflaska finns på rummet när vi kommer (no shit eller hur??) ?

Detta var längesen jag boka detta och nu måste jag nog ändra mitt önskemål antar jag? Har ni några förslag på annan överraskning på rummet? ? Han är emot alkoholfria alternativ.

Ma-lie

Är alla här högutbildad? Jag får det intrycket när jag läser här inne... Otroligt kloka, välvalda och poetiska inlägg. Jag blir nästan lite stolt över att ha alkoholproblem när jag läser inläggen. Ödmjuka, smarta och rakt igenom snälla människor. Tack för att ni finns ❤️ (man kan väl också vara högutbildad i livets skola) ?

16 dagar nykter och känner hur mycket bättre jag börjat må. Har målat mycket i sommar och även nu. Jag blev förvånad över att mina händer var blixtstilla och inte skakade alls. Det underlättade målandet och jag blev så glad, så glad! ?