Hej och tack för era snälla kommentarer. Jag tar åt mig :-)

Först ska jag nu klara min första vita månad och sedan har jag ju tänkt att jag ska kunna hålla mig till helger och mindre antal glas än tidigare.
I bland händer det mig, som många andra, att jag ibland inte kan sluta dricka på kvällen. Vet inte varför det händer ibland. Men det enda som hjälper då är att gå och lägga mig (eller att vinet är slut och då går jag också och lägger mig). Jag hoppas att jag kan hålla detta okynnesdrickande i styr i framtiden.
Men ändå, en dag i taget nu.

Ska kolla efter den där appen "Nomo"

Kram!
Kram

AmandaL

Nomo är ett jättebra hjälpmedel för att hålla koll på nyktra dagar, min nomo app säger 101 nyktra dagar idag. Bra beslut att du ska vara nykter nu i en månad, jag vill dock höja ett lite varnandes finger till taktiken att dricka ”lite” eller ”lagom” jag har testat förut och hamnat i samma mönster som jag tidigare behövt ta mig ur. En problemdrickare kan inte lära sig att dricka på en ”normal” nivå, man dricker som man alltid gjort förut och gärna ännu värre när man börjar om. Men det är du själv som bestämmer och du är där idag där du känner för en vit månad. Mycket bra gjort och jag önskar att du får uppleva det fantastiska i livet med att vara nykter ?? Hejar på dig ?

Har laddat ned appen "Nomo" och den säger 18 dagar. Det stämmer enligt mina beräkningar också.
Wow! säger jag till mig själv. Bra jobbat och klappar mig själv på axeln.
Kanske denna första månad är en så kallad "smekmånad"? Är det lättare i början?
Möjligt att jag responderar bra i min medicinering för ångest och depression? Och att det är därför det inte känns värre?
Sover dock inte så jättebra, har ofta svårt att somna men hellre lite sömnbekymmer än att må som jag gjorde förut.

AmandaL

Grattis till 18e dagen som nykter, visst år det så skönt att vakna upp nykter och utan ångest? Jag tyckte inte alls att början var lätt utan för mig var det precis tvärtom, början var skit tuff så njut av att det verkar gå lätt för dig nu, men glöm inte varför du tagit beslutet och fortsätt att vara så här bestämt och hängiven nykterheten och dess positiva effekter ?

Tack AmandaL
Ja, jag upplever så mycket positivt som skett under denna korta period, så jag tror det är därför jag har lätt att motivera mig.

Väldigt bra att jag skriver ned allt här i forumet också. Då är det lätt att gå tillbaka och bli påmind ifall jag skulle bli "vilse" igen.

Jag tycker också att forumet är mitt go-to ställe om jag känner minsta tvekan eller blir ofokuserad. Jag behöver läsa här och skriva varje dag för att hitta tillbaka till mitt viktigaste uppdrag. Sen pågår livet i full fart som vanligt men att mellanlanda här är min mindfulness.
Tror som du gör, att fokusera jättemycket på fördelarna och inte lägga så stor vikt vid eventuella nackdelar. Då lär hjärnan om sig, och grottar inte ner sig i ”längtan” eller sorg över att ha druckit klart.
Ha en fin kväll! Kram ?

Jo, det är klart att allt inte är en dans på rosor och att allt går som på räls. Jag läser på forumet flera gånger om dagen och det håller mig också motiverad.
Men jag börjar även må bättre psykiskt och känner att jag börjar närma mig min riktiga personlighet. Jag är / har varit en person som alltid försöker se det positiva i det mesta. Därför väljer jag att skriva om det som gör mig peppad och uppåt. Det blir som en positiv spiral.
Men visst kan jag erkänna att jag känner sug och ångest emellanåt. På kvällarna har jag blandat ihop lite läsk, vatten och med lite pressad ingefära i. Ingefäran gör att det smakar lite starkt och det tar bort lite av vinsuget.

Nu har det gått 22 dagar och det "rullar" på bra.

I natt har jag sovit ganska ok och det känns skönt. De flesta nätter har jag svårt att somna, är lättväckt och sover oroligt. Det kan vara en biverkning av min medicinering. Men jag tror även det kan bero på att jag nu inte dricker alkohol. Alkoholen har tidigare gjort att jag somnat på stört.

Fysiskt så känner jag fortfarande att min kropp är piggare.
Jag brukar ha eksem i hårbotten och detta har också blivit mycket bättre. Hoppas det fortsätter så.

Ha en fin fredag och helg!

Sitter och slötittar på en fotbollsmatch på TV och läser samtidigt i forumet. Känner mig tillfreds och avslappnad faktiskt.
Vid min sida har jag ett glas Loka och känner inget sug efter vin.
Min man sitter på övervåningen och grejar med lite saker.

Detta är alltså min fjärde helg (och är inne på dag 23) utan en droppe alkohol.

Funderar lite över vad som kommer hända sen. Kommer jag kunna dricka normalt igen, eller ska jag för alltid låta bli alkoholen.
Jag har förstått att jag absolut inte kan dricka varje dag som tidigare. Det vill jag inte heller eftersom det i längden gett mig mer problem med ångest.
Jag undrar också lite över varför det verkar vara så viktigt för mig att dricka alkohol överhuvudtaget.
Ja, det var mina funderingar i kväll.

Kram på er som läser :-)

Jag tar en dag i taget, men tänker inte dricka inom överskådlig framtid. Det känns lagom att ta ett nytt beslut en månad i taget ungefär. För varje månad blir jag mer och mer förankrad i beslutet.

Låt tiden jobba för dig. En dag i taget.

Kram ?

I dag klappar jag mig på axeln igen. 1 månad utan alkohol.
Känner inte sug så ofta. Allt det positiva jag upplevt under dessa dagar gör att det är rätt lätt att avstå.
Men vad händer sen? Tack vare covid-19 har det varit glest med tillställningar som AW, restaurangbesök, middagsbjudningar mm.
AW kan jag lätt tacka nej till för jag tycker ändå att det blir för surrigt och stimmigt även om jag själv dricker. Brukade sällan vara med tidigare heller. Satt hellre hemma och drack mitt vin i lugn och ro.

Tur i oturen (oturen = covid-19) är ju att det ändå inte kommer bli några sammankomster på ett tag pga covid-19 så jag behöver ännu inte bekymra mig om detta i nuläget.

Har fortfarande tankar på att jag ska kunna dricka begränsat i framtiden. Alltså något/några glas vid någon helg. Har dock inte bråttom med att prova första glaset än, då jag för tillfället mår så bra.

Upprepar för mig själv "Då jag för tillfället mår så bra"

(Bra att belysa och upprepa positiva saker, då jag själv läser i min tråd)

Nu ska jag sätta på mig gummistövlar och regnkläder för en förmiddagspromenad.
Kram!

Stort grattis till första nyktra månaden! Tänk inte för mycket framåt nu, ditt tänk kommer att förändras allt eftersom. Njut av dina nyktra dagar! En i taget.

Kram ?

Tack Andrahalvlek,
Är nu hemkommen efter min skogspromenad i höstrusket. Jag njöt verkligen av att känna vind och regnstänk i ansiktet samt att andas in den friska luften.
Ja, jag märker att mina tankar till alkoholen förändras ju längre tid det går. Läser mycket här på Alkoholhjälpen, i andra forum, artiklar om alkohol, beroende och psykiskt och fysisk mående. Har lärt mig massor och börjar förstå hur saker hänger ihop.

EDIT: Jag ska försöka att inte tänka så mycket på "vad som händer sedan". Utan ta en dag i taget.

40 dagar har det blivit.
Allt rullar på som vanligt och jag känner mig fortfarande pigg och alert.
Har känt sug ett par gånger senaste veckan och detta när jag varit upprörd eller irriterad.
Jag ville bara sätta mig framför TV'n med en serie eller film och lite vin och bara få slappa.
Inte så att det var svårt att stå emot suget, men blev lite överrumplad över känslan.
Det blev TV'n och läsk. Ingen alkohol har smitit ned än.
Ha det fint :-)

Vet inte när det började men min sömn är riktigt ok. Somnar snabbt och sover bra hela nätterna.
Kollade i min nomo-app och såg att den stod på 51 dagar. Att det någon gång tidigare gått så många dagar utan alkohol kan jag inte minnas. Måste ha varit någon gång i min 14- 15-årsålder...
Mår fortfarande bra fysiskt. Har dock senaste veckan haft mer ångest än vanligt. Vet inte varför och det bara kommer oförberett. Nåja, hoppas det ska vända snart.

Glad att höra att det går bra med nykterheten! Hoppas att ångesten också släpper snart. Mitt tips är motion, räcker med promenad, bara den är rask så man får upp pulsen. Funkar för mig 99 gånger av 100.

Tittar in och säger hej! Hur går det? Min Nomo säger att jag är på dag 76 :) bra att man kan kolla där!

Läste att du skrev att det är tur att det är Covid-19 med mindre tillställningar. Jag kan bara hålla med! Inte tänkt på det tidigare men himla glad att jag gjorde detta nu. Förra sommaren gjorde jag ett litet tappert försök att sluta men inte med denna hjälp och med ett ”vanligt”
Samhälle där alla sågs och drack på helgen. Nu kan man nästan ”skylla” på att inte ses eller göra såna saker. Så himla bra att passa på nu under Pandemin. Tänker att ju
Längre tiden går och man är nykter. Ju lättare är det att stå emot sedan när vi har ett vanligt samhälle igen.
Kram ?

Ps. Min ångest kommer och går. Men vet att den blir värre av stress och press. Dock mycket mildare och färre perioder av ångest än tidigare.