Ni som druckit nästan varje dag

10 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
anonym31383
Ni som druckit nästan varje dag
anonym31383
Ni som druckit nästan varje dag

Ca 4-5 glas/dag i några år... har ni lyckats att trappa ner på drickandet eller var ni tvungna att sluta helt?

andy_2020
Jag har druckit i princip

Jag har druckit i princip varje dag typ 5-6 öl . Jag slutade helt, hade inte gått att sluta delvis men är nog individuellt.

Fick ingen akut abstinens så gått bra hittills.

Är på 6 dagen nu 😃

Torn
Sluta helt

Hej! Jag drack mer eller mindre varje dag åtminstone de 5 sista åren. Försökte trappa ner mängder med gånger,
men det resulterade bara i att det sakta men säker blev mer och mer alkohol, oftare och oftare. Till slut mådde jag så fruktansvärt dåligt och alkoholen hade tagit över mitt liv totalt, så jag slutade helt. Snart 9 månader nykter nu, och det är det är det bästa som har hänt mig. Saknar inte alkohol för fem öre, vill aldrig börja dricka igen,inte ens
under pistolhot. Det enda jag ångrar är att jag inte slutade helt mycket tidigare.

miss lyckad
Håller med Torn..🌺

Försökte under flera år att minska, dricka endast på helg, svagare sorter, varannan vatten..Osv. Osv..Läste allt jag kom över om alkoholism och beroende..Visste länge att jag var beroende, men visste inte hur jag skulle lösa det..Ville ju inte bli en ”torr tråkig nykterist”..Men vet ni vad? Jag känner mig som en sprudlande glad nöjd människa, nästan jämt..Klart det finns svackor, men inte någonsin att jag mått så dåligt som när min beroende-hjärna hade övertaget..🍃🔥🍃

AmandaL
Sluta helt är det enda som

Sluta helt är det enda som fungerar för mig. Men jag ville sluta. Jag vet inte helt vad det är du vill? Vill du sluta dricka? 🙏🏻🌷 och välkommen hit 🌷

Onkel F
Tyvärr (?) måste jag ge samma svar som övriga.

Åtminstone för mig har det inte fungerat att trappa ner (är det dricka mer kontrollerat du menar?). Jag har försökt dricka mindre mänger, inte dagen innan arbete osv, allt med samma resultat. Att sluta helt var enda möjligheten för mig.
Hur du skall göra måste du komma fram till själv, lycka till oavsett vilken väg du väljer!

Se klart
Trappa ner

Det jag jag inte testat förutom lite lama försök, men trappat upp.. För mig blev det relativt enkelt att stänga dörren till alkoholen/ och öppna för något annat. En känsla av att något jobbigt äntligen är över, drabbade mig tidigt och den har jag på något sätt behållit.
Men det finns många sätt, och jsg vet att Obstinat skrivet om just att dricka lagom- och lyckas bra! Även Holistic har som mål att dricka begränsat.
Jag läste en alkoholforskare som sa att många klarar av att gå från riskbruk till ”normalt” drickande.
Medans andra bara tröttnar på ständiga försök. De flesta här har som mål att inte dricka alls, men de som lyckas bra med sina lagom-mål tror jag inte söker dog hit så ofta.
I vilket fall tycker jag du ska ta en period nykter, lättare då att ta rediga beslut. Välkommen hit! 🤗

anonym31383
Nä, inte sluta helt

... men jag anar att det blir att sluta helt så småningom... jag är inte, mentalt, där än...
Ville höra era erfarenheter ❤️🙏

Roffe69
Sluta helt.

Har varit helt nykter nu i 4 månader. Skulle kunnat varit 9 månader. Slutade dricka vid årsskiftet. Åkte sen på en skidresa med jobbet i Februari. Trodde att jag skulle kunna bara dricka nån öl där. När jag kom hem från resan så fortsatte jag dricka. Fortsatte dricka till i Maj. Kände då att antingen så slutar jag på riktigt eller så kommer jag att dricka bort allt jag har. Är nu inne på 4 månader som nykter o känner att jag inte vågar chansa en gång till med att pröva en öl. Så för min del så är det nog att bäst att inte försöka att dricka ibland o tro att det ska gå bra.