Återfallet rejält, men de var nästan väntat så här funkar jag. De händer för mycket positivt på en gång, kommer lite små krav/förväntningar. Bom, jag blir livrädd, och eftersom jag inte vill visa mig svag el ens erkänna för andra att jag är rädd blir jag ensam med mina tankar upplagt för återfall rejält. Ska träffa hon på behandlingsgruppen på torsdag så tänkte mejla henne i veckan som kommer med mina tankar. Hatar blotta mig och visa mig svag men inser jag måste för jag ska kunna få rätt hjälp. Har lättare skriva vad jag känner och då vet hon hur jag tänker/känner och kan styra in mig på prata om de jobbiga än att jag sitter pratar runt det. Förståndsmässigt förstår jag att jag är ju knappast den första som känner så här och de är säkert jättevanligt. Vi pratade lite om de sist vi sågs att jag är livrädd för blotta mig så hon vet att min strategi är hålla upp en fasad och låtsas som saker inte berör mig. Jag kan allt detta gått i samtalsterapi förr men ändå lika svårt varje gång. Men känner att ska jag blotta mig så är de inför soc, hon på behandlingsgruppen för känner ändå nånstans att de står på min sida och de kommer förstå. Och jag har allt att vinna på öppna mig, men de är skrämmande. Är nog mest rädd för bli sviken och bli kastad hit och dit och att de ska ge upp på mig säger tyvärr vi kan inte hjälpa dig du är ett för svårt fall el hopplöst fall ingen lägga resurser på som psyk sa. Så många känslor i omlopp nu i mig. Men trots alla jobbiga känslor mm så vågar ja ändå lite hoppas på att denna gång har jag nog hittat rätt ang behandling och hjälp. Så som sagt väldigt blandade känslor/tankar just nu så inte konstigt jag är trött och känner mig utmattad kämpar ju med allt snudd på själv just nu. Hade jag inte haft här skriva av mig vet jag inte vart jag skulle gjort. Alla förstår här inne och då jag är anonym så känner jag att jag kan va helt öppen

Att du skriver och reflekterar ? och bra jobbat. Ett steg i taget. Att skriva här och ”blotta dig” kanske tar dig något närmare att våga visa dig svag i verkliga livet.

Jag tycker också att du är bra, grym till och med som barnen säger- eller sa för några år sen ??
Det är inte det minsta enkelt att öppna sig eller blotta ens innersta för andra. En del lever livet igenom utan det. Skriv här, som du gör, jag läser alltid dina inlägg och hejar enormt mycket på dig! Kram ?

Tack för era ord :) Ja kan jag blotta mig här så blir de kanske lättare blotta mig irl, får ta de i steg. Nä att blotta sig är svårt men jag måste våga det. Och just rädsla är de jag har svårast att blotta. Kram

Ska till beroende psyk i mån för första samtal och jag känner verkligen inte alls för det. Förstår inte för fem öre vad de ska kunna göra för mig för utom jävlas då möjligtvis. Jag hatar psykiatrin de har inte hjälpt mig en ända gång snarare kränkt mig delux. Men lovade soc att ok ETT besök för kolla vad de ev kan erbjuda mig har jag gått med på. Försökt förbereda soc på att dessa människor har en förmåga att ta fram mina absolut sämsta sidor och tvingade henne följa med dessutom. Tydligen är de tre bedömningsmöten sen får man besked på om de känner man är ett fall förde. Nackdelen med behandlingsgruppen är att de skriver inte ut mediciner så en sådan kontakt skulle ju kunna va bra ha via beroende psyk förutsatt de kan tänka sig skriva ut Imovane till natten och något bra ångestdämpande som inte gör en slö och seg typ stesolid men att få utskrivet stesolid är nog att hoppas för mycket på. Men förra beroendemottagningen jag hade kontakt med skriv ut så med lite tur kanske.

Känner hur hela jag är helt anti mot mötet imån och de brukar inte båda gott. Men ska försöka att se det som ett helt förutsättningslöst möte. Men en korkad kommentar el de beter sig förmyndaraktigt kommer jag fräsa ifrån, tyvärr är jag lite överkänslig så kan räcka med hur de säger en sak som kan få mig gå igen. Som tur är så vet soc om hur jag känner och hur illa behandlad jag blivit och hon och jag är på samma linje så de är skönt. Men känner hur jag ligger här och retar upp mig inan jag ens klivit inan för dörrarna där. Ni får rapport i mån hur de gått.

Kan det funka om du i början av mötet berättar om tidigare dåliga erfarenheter och förklarar att du börjar med taggarna utåt? Det blir kanske lättare för er alla om du talar klarspråk. Hoppas du blir positivt överraskad!

Får nog göra det förde kommer ju se direkt på mitt kroppsspråk att hela jag är anti, man får va blind för inte märka det :) Finns ingen som har så tydligt kroppsspråk jag de avslöjar mig alltid :)

Ja de där mötet gick ju ungefär så som jag förväntade mig. Själva mötet gick bra och så klart 1000 frågor. Från och med nu vägrar jag svara på fler frågor om mitt liv. Jo och för få till en utredning där el ens va tal om få medicin utskrivet överhuvudtaget så var de så klart lämna urin provvarje gång och de var sååååå generösa så de kunde tänka sig erbjuda blodprov i stället när jag sa blankt nej Å jag sa blankt nej till blodprov ochså.

Varför ska jag besöka ett ställe som utgår ifrån att jag missbrukar allt och är bara ute efter piller så jag kan fortsätta missbruka. Då köper jag väl hellre piller på stan el besöker någon läkare som inte bryr sig i fall folk missbrukar el inte och som inte dömer mig. Där tappar de ju en med en gång. Och jag undrade varför de inte kan tro mig när alla andra gör det? Plus min senaste kontakt på ett annat beroende ställe var de inte ens tal om urinprov när jag gick där däremot fick jag inte mediciner i mängder utan fick så de räckte till nästa vecka. Sa de kan jag underkasta mig men de är de ända. Fick ju så klart inget svar på den frågan varför de inte tror en och soc intygade att jag kör med öppna kort hur ska jag annars få rätt hjälp? Jag har ju sökt frivilligt. Å så börjar hon mötet med att här går man frivilligt och kör inga tvångsmetoder el tvingar folk till saker de inte vill för då blir de aldrig bra allt ska bygga på frivillighet. Öhh ok fast ställa krav på obligatoriska prov för en ens bli tilltänkt få hjälp vart tog frivilligheten vägen där?

De får mig alltid känna mig som nån jävla pundare som bara jagar droger och som inte vill ha hjälp. Men hon skulle fråga läkaren om hen kunde tänka sig kringåmreglerna så jag kan få hämta medicin varje vecka utan lämna prov men de lär ju inte ske att läkaren går med på. Varför skulle hen helt plötsligt frångå sin krav för min skull, jag är ju inte drottningen direkt :) Och skulle hon göra det då ska jag fan ha skriftligt på det :) så nej jag får fixa medicin nån annanstans ska snart till Polen de är ju lite mer liberala där. Säljer till och med melatonin receptfritt på apoteken.

Är de inte bättre folk får mediciner under ordnande former än man går till de som kanske inte bryr sig utan bara skriver ut, el köper online mm. De säger ju de vill stävja sånt men ändå är de ju oftast bara den utvägen man har. Då hade de ju kunnat skriva de i kallelsen dessa krav har vi, så vet man direkt än slösa med min tid. Sen frågade hon mig vad gör du om beroendegruppren kräver prover. Ja du då tackar jag för kaffet och går därifrån. Går inte tvinga mig till saker är omöjligt blir bara jag gör tvärt om istället :) Nej. Sista gången jag överhuvudtaget någon gång mer i mitt liv jag kommer be om hjälp inom psykiatrin. Tar hellre livet av mig om de är ända alternativet

PTSD2021

hej igen Snusen. jag vet inte hur det fungerar varför man måste lämna prov innan man får tex sömntabletter/ångestdämpande? är det för om man tar ngt annat kan det krocka å kombinationen bli direkt farligt?

måste bara säga jag själv är emot syntetiska medusiner längre tider men akut å korta perioder är det ok. jag kör ju naltrexon+campral nu för jag har testat allt och det är kris som du vet från min dagbok här. och 1månad på antabus hatade jag plus jag fick leverinflamation av det så jag fick faktiskt inte fortsätta ta det. får se om jag får det även av dessa medusiner...
som sagt melatonin fixar jag online eller i hälsokostbutik i stan och fungerar kanon för sömnen...
mot oro/ångest skulle jag vilja ha ett bra naturligt alternaativ dels för mindre bieffekter dels för att slippa gå å få det utskrivet...kan inte det vara ngt för dig med för att slippa pisskontroll etc?
har du testat naturliga alternativ (tabletter)? gäller bara hinna testa å hitta ngt som fungerar bra.
iaf starkt du går på mötena! jaag blev erbjuden det snart oxå men känner mig inte mogen. 3h/möte 2ggr/vecka med andra i samma situation säkert skönt å prata med andra samt höra hur andra känner å gör men men...jag vill komma igång å träna på friskis igen istället samt ev kräva den där ögonrörelseterapin mot PTSD som jag skrev om. klarar inte för mkt grejjer samtidigt...

läst ikapp lite av din dagbok nu snusen. och du vet ju lite om min bakgrund.
men jag är oxå runt 50 och ensam och man vill inte tänka på vad man kastat bort pga sina problem. drog ned på godis helt, mkt socker etc. mycket blev bättre känslomässigt. nästa steg gluten laktos bara för att testa. finns en del alternativ som smakar tillräckligt smaskigt för att kunna köra det.
smoothies goda men nyttiga på grönsaker bär frukt å lite nyttiga pulver gör mkt bra oxå känner jag. skönt då man inte orkar laga middag dessutom =D

sköt o dig snusen och alla andra med!

De är för kontrollera så man inte missbrukar annat, att lita på någons ord funkar inte inom psykiatrin men man ska lita och ha förtroende för dem. Aldrig sista jag litar på är dem. De utgår alltid ifrån alla alla psykiskt sjuka och el missbrukare är opålitliga, manipulerande mm. Men alla är ju inte sådana men de drar alltid alla över en kam. Plus känner jag klarar inte av känna mig övervakad då slår jag bakut direkt.

Jag är tyvärr extremt tålig och de är få mediciner om funkar på mig så har de alltid varit samma med smärta. Men sägs att vi som är naturligt rödhåriga är mer tåliga mot mediciner och oftast kräver mer mediciner när vi ska bli sövda mm. Så milda preparat el naturliga funkar inte på mig inte ens osyntetiskt melatonin somnar jag på.

Skulle vilja testa cbc olja ska köpa de i Polen och testa man kan köpa sånt receptfritt där.
Jag går i egen terapi kan inte sitta i grupp och snacka och lyssna på andra testat. Kände inte igen mig alls i deras levnadssituation de flesta var bostadslösa, blivit av med sina barn, levt på gatan mm. Och jag har alltid levt under ordnande förhållanden. Så kände bara vi är inte riktigt på samma plats i livet.

Sen hade de sug mm som tex de såg folk dricka öl på uteservering el de va en fin sommardag. Jag får inga sådana sig jag överkonsumerar bara när jag har ångest el jag blir för känslomässig instabil. Kände inte igen mig alls så kände mig som ett ufo bland de andra. Så denna gång krävde jag egen behandling. Men vi är alla olika. Man får hitta och kräva de som funkar för en.

Ha de gott

PTSD2021

tack för tankar å svar. aha jag är oxå riktig redhead från starten men det har växt bort fast jag verkar tåla medusinerna. aha terapi ensam ja det är bra det finns som alternativ. förstår man vill gå i grupper med fol i liknande situation som ensjälv i grupp, de skulle börja med det här, mer renodlat ålder, bakgrundsproblematik, droger för sig, alkohol för sig etc. menmen.

jag har testat CBDoljor 3-4 st olika genopm åren men tyckte inget fungerade på mig. men blev nyfiken på en ny som har 0% THC. de har använt nanoteknik så upptaget sägs skall bli mycket bättre än de andra oljorna vem vet reklam å stora ord kanske men jag måste testa när kosingen finns på kontot, det är jag skyldig mig själv.
nej jag har inga problem med alkohol dagtid eller om jag går förbi en uteservering/pub det är känslostyrt och på kvällarna om jag är ensam och inte sysselsätter mig med ngt väldigt aktiverande sas. TVsoffan är värsta faran för mig det vet jag =D
vad tror du om PTSD-terapin ögonrörelseterapin då? hittar inte länken nu men finns i min dagbok.

nej signalsubstansernas betydelse...nu friskissvettis å trappmaskinen å ev bastu efteråt.

önskar en fin dag

Testat det (emdr) och på mig funkade de klockrent. De och hypnos. Emdr: kommer ju från NLP (neurolog lingvistik programmering) från början sen har vanliga vården insett att de funkar och börjat anamma det. När jag gick i terapi förut gick jag hos en NLP terapeut. nämligen.

Växt bort på mig med gick över till bli guld/brunt färgat men mina första år var de maghognyrött. Hatade mitt röda hår som barn pga alla kommentarer man fick ring brandkåren de brinner här och liknande. Men nu gillar jag den färgen igår till och med färgade jag håret riktigt rött så nu är jag verkligen readhead :)

Lycka till med träningen

Att jag inte söp till idag är ett under de har verkligen varit en helvetes dag. Är helt slut efterverkningar lång och påfrestande preriod och idag rann den berömda droppen över. Är helt både psykiskt och fysiskt så slut så jag orkar inte ens dricka ens då är de illa. Har ett sista grej göra i mån men från söndag och framåt kommer jag sätta sopp förvalta aktiviter och grejer. Ska såklart gå på min behandling men förutom det blir de inget inplanerat utan ska bara göra saker jag mår bra av och som ger energi. Nu har jag bara gjort saker som dragit energi och gjort mig hyperstressad. Så bröt ihop totalt förut. Talat om för folk att nästa vecka existerar inte jag jag har checkat ut för en period. Känner jag måste för landa i allt de nya. Och samla ork och kraft för att orka fortsätta kämpa med hålla mig nykter så mycket de går. Idag har jag varit helt nykter i 6 dagar vet inte när de hände sist längsta hittills denna gång. Och hade ju vart lite kul hålla en hel vecka. Nä känner jag att ögonlocken är på väg ner och börjar bli tunga så godnatt alla hoppas ni fårvsova gott

Jobbigt med skitdag men skönt att du klarat den utan att ta till alkoholen. Toppen med dina sex nyktra dagar! Ja, unna dig en vilovecka nu och sikta på dag sju!

Skönt att du stod emot vanan att dricka efter en skitdag ? ett steg i taget! Och bra med reflektioner här i tråden.

Ja fy för skitdagar. Sen en lång lördag på det med möte från förmiddag till kväll. Men avslutades med en god middag och kors i taket ingen öl till maten. Men har aldrig gillat dricka vin el öl till mat jag vill ha mjölk men beställa in mjölk på en restaurang en där går min gräns sånt gör man inte om de inte är en lunchrestaurang vill säga. Var inte ens sugen och hade jag vart sugen hade bara blivit en. Jag är ju sån att jag kan ta en öl och inget mer om inte jag känner för supa ner mig och de kände inte jag för igår. Plus va så trött så hade nog däckat efter Max 2 öl :) Sen blev de soffan när jag kom hem helt slut. Så idag blev de en lugn dag på Ikea med kompisen.

Och egentligen är det ju rätt coolt att beställa in en mjölk, kommer du ihåg Fantomen?
Bra att du får en paus från alkoholen, även om den inte är ditt huvudproblem så sliter den ju på kroppen och snurrar till saker i hjärnan och gör det svårare att komma tillrätta med det andra...

Ja just de han drack alltid mjölk :) Jo de snurrar till det som min behandlare sa hjärnan blir kidnappad. Plus känner i kroppen att den orkar inte riktigt med längre med de här drickandet. Plus märker jag blir sporrad av att de nyktra dagarna blir fler än de onyktra dagarna gått från dricka varje dag i princip juni/juli, druckit halva aug om man räknar ihop dagarna så hoppas de blir några fler mer nyktra dagar när september är slut än i aug.

Åh där sket de sig. El rättare sagt jag valde de skulle skita sig. Jag köper inte de där maktlös inför drogen. Jag kunde ringt soc, Behandlingsgruppen osv men jag valde att låta bli. Hamna i klinch med min vän och perfekt tack för en perfekt orsak till dricka plus en jag kan skylla på att jag dricker. Jo tjena, jädra offer tänk, ingen förstår mig så synd om mig nu måste jag ju dricka ju och de är de ditt fel. Noll eget ansvar. Jag gjorde ett val och valde den enklaste vägen. Ja ja nu tappade jag faktiskt lusten till dricka när jag började använda min lilla hjärna igen. Åh jag är så jävla impulsiv, handla först tänk sen. Skulle satt mig ner och typ loggat in här sen fattat ett beslut inte bara rusa iväg som jag alltid gör.

Ja, ibland går det för fort. Men du kan ju vara snabb på att tänka om åt positivt håll också. Och du skriver ju själv en smart strategi-gå in här och läs runt lite när du får lust att dricka, sen får du välja om du ska ta återfall, men du måste in här och läsa lite först. Kanske kan funka?