Dags att ta sig i kragen!

50 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Ma-lie
Dags att ta sig i kragen!
Ma-lie
Är ny här och vill först

Är ny här och vill först skriva att ni verkar vara underbara typer allihopa! Vilket stöd denna gruppen är!

Jag har bestämt mig för att sluta med alkoholen och ta mig i kragen, tänker därmed skriva om min resa här. I både motgång och medgång. Ärligt och rakt. Lite som en dagbok!

Mitt namn är Ma-Lie och jag är alkoholist. Vi börjar där!

Rule74
Välkommen Ma-lie!

Jag är också ny sedan några dagar och känner ett enormt stöd i detta forum, både att skriva och ta del av andras berättelser. Ser fram emot din!

Fialotta88
Välkommen!

Det är ett jättebra steg att du har tagit dig hit. Det hjälper verkligen att läsa andras berättelser och känna en gemenskap i att andra har liknande problem.

Det är även bra att ha blivit medlem och hålla sig aktiv här så man får några ”forum-kompisar”. Varje gång man känner suget att dricka så kan man tänka på sina forum-kompisar och att man inte vill göra dem besvikna, då känns det lättare att avstå 😊 heja dig!

Jullan65
Välkommen hit, ser fram emot

Välkommen hit, ser fram emot att följa dig.

Andrahalvlek
Välkommen hit!

Vi är ett skönt gäng som kommit olika långt på vår nyktra resa. Själv blir jag 7 månader nykter 9/9 tjoho!

Skriv och läs mycket här så ska vi stötta och peppa!

Kram 🐘

Ma-lie
Vilket fint välkomnande! Tack

Vilket fint välkomnande! Tack till er, verkligen! Känns skönt att få nya vänner som stöttar och stöder.

Jag är en helt normal person men ändå inte(?) det är komplext det här för jag har en sjukdom som man inte ser på utsidan (förutom alla löjliga inlägg på facebook och mess/Mail som man ångrar dagen efter. De man raderar innan hela världen hunnit se... typ.

Jag är 37 år och har man, barn, hund, villa och ekonomin är bra... tills att jag kanske söp bort mitt arbete och nu är arbetslös och pank och måste börja gräva upp mig själv innan jag förlorat allt. Sorgligt absolut, men jag kan inte sitta och tycka synd om mig själv tillsammans med vinglaset varenda jävla kväll. Just nu är jag ganska förbannad på mig själv... jag antar att det kommer bli en bergodalbana i humör framöver.

Tack än en gång för att jag får vara med i er gemenskap.

//Dag 1 utan alkohol (om det går)

Kennie
Hej och välkommen!

Det är klart att det går, det är du som har makten över det! Du har förstått ditt problem och tagit tag i det, bara det visar att du har styrka och insikt. Låt inte hjärnan ha en parentes att smita ut igenom om det blir jobbigt. Tror det hjälper att tänka som en elitidrottare- Jag ska vinna! - inget "om det går" där inte.. Att tro på sig själv helt enkelt och ha respekt för sina egna beslut. Läs på massor om alkohol så är chansen stor att du efter några nyktra månader inte ens kommer vilja dricka längre.. Annie Grace bok This naked mind är bra startlitteratur! Eller se hennes klipp på Youtube.

Se klart
Det går

Hej och välkommen
Säger likt de råd du tidigare fått, skriv och läs här. Och instämmer till ett tusen procent att inget blir bättre av att pimpla vin om kvällarna..
En viktig sak för mig och för många är att använda ord- så att de hjälper oss!
När du skriver ”om det går” vill jag säga; det måste du tro att det gör, annars skulle du ju inte skriva här 😊
Var stolt att du har tagit steget till ett annat liv. Kram 🌱

Ma-lie
Det gick ju bra ändå, tack

Det gick ju bra ändå, tack alla för era tips och råd och peppningar och stöd samt tips på litteratur. Ska genast kolla upp det! Vilken kärlek jag känner här! 🥰

Gårdagen gick ändå bra! Jag slutar röka samtidigt och det suget större än alkoholen.

//Dag 2 - det kommer gå!

Kennie
Härligt motto för dag 2!

Och tufft att sluta röka samtidigt, men kan i och för sig vara bra, har själv upplevt att alkohol och nikotin triggar varandra, slutade med snus ett halvår innan alkoholen, och nu när jag inte dricker längre har jag noll sug efter snus. Och hälsoboosten lär ju bli ännu större när du slutat med båda, snart börjar du casha in belöningarna, håll ut!

Vjlo
Grattis till dag 2!

Grattis till dag 2!
Och starkt o modigt att sluta röka samtidigt.

Jag såg en annan tråd här på forumet om en som slutar dricka o snusa samtidigt, för honom (?) verkar det gå bra, hittar inte igen den tråden, men den kanske kan vara en uppmuntran!

En dag i taget! :)

Ma-lie
Återfall och 2 veckor

Hej alla fina!
Ja, som det står så hade jag ett stort återfall... jag drack som om jag inte ville leva längre. Satt själv och hällde i mig alkohol till kl 7 på morgonen, för att jag skulle ha en sån abstinens och bakfylla så att jag aldrig mer ville dricka. Det funkade.. Och det har också öppnat ögonen på min sambo som för första gången erkänt att han också är alkoholist. Han är nu med mig i detta, han dricker inte heller. Vi pratar om våra begär och diskuterar nackdelarna samt fördelarna med att dricka varje dag. Men han gråter inte... han håller sig sysselsatt istället.

Det är nu 2 veckor sedan jag drack, och jag känner mig deprimerad (grät hela helgen) Trodde inte jag kunde gråta längre? Någon annan som varit med om detta?

Jag lyssnar på Annie Grace ljudbok och allt hon säger är såna ögonöppnare. Men det är också sorg i detta. Tillsammans med lättnaden att jag tagit ett stort steg i denna process.

När slutar man gråta och känner sig glad? 😞

kvinna 38
Kan det vara så att du är

Kan det vara så att du är deprimerad? Utmattad? Låter som du haft det tufft.

Har du funderat på att söka hjälp?

Jag hamnade i en utmattningsdepression för ca 6 år sedan. Jag dövade den med alkohol. Det gjorde ju bara saken värre. Besökte läkare och fick antidepressiva utskrivet samtidig som vi gjorde en stor förändring (flyttade hem efter två år på annan ort som jag inte trivdes på). Jag mådde genast bättre men slutade inte med alkohol. Det bara fortsatte. Nu efter tre veckor utan alkohol märker jag direkt skillnad i ångesten... som i våras var rätt hög igen.

Som sagt, du kanske faktiskt är deprimerad och behöver hjälp.

Ma-lie
Kvinna 38 - Du kan nog ha

Kvinna 38 - Du kan nog ha väldigt rätt i det! Utmattad på grund av stora förändringar, vi renoverar hus och har just nu ingenstans att bo på grund av det, jag är arbetslös och har en tonåring som hamnat i bråk på helgerna. All stress tär. Och vinet har varit = avkoppling.

Borde man börja fundera på medicinering?

kvinna 38
Jag tycker inte du ska

Jag tycker inte du ska fundera på medicinering, utan prata med en läkare först. Medicinering kan ju vara en utväg men det finns ju annan hjälp att få.

Jag har medicinerat i 6 år men det är först nu jag förstår att alkoholen ökade min ångest och utmatthet.

Vi är i ganska lika situationer. Jag är 40, har man, barn och hus som renoveras. Har inte blivit av med jobbet... men med mycket hemarbete i våras så var det ju ingen som märkte att jag var bakis, eller började dricka innan arbetsdagen var slut.

Vad hände på ditt arbete?

Ma-lie
Jag börjar nästan förstå att

Jag börjar nästan förstå att jag är utmattad nu. 😟 Mitt kontrakt tog slut och de förnya det inte. Jag har intuitivt förstått att det är pga alkoholen. Men är inte helt säker, då jag aldrig fick reda på varför det inte blev förlängt. Men nu är jag rätt så glad över det, behöver tid till att plocka upp mig själv och börja ta hand om mig nu...

Det låter som om vi är väldigt lika! Vad säger din familj? Jag är glad att min man finns och att vi gör det här tillsammans. Har du stöd ifrån nån?

kvinna 38
Min man stöttar. Och sätter

Min man stöttar. Och sätter gränser. Han har vetat att jag druckit i 10 år men först på senare tid sagt att det inte går längre. Han kom på mig i våras med att vara full en måndag eftermiddag och sa att jag måste göra något. Jag skulle vara nykter hela sommaren men lyckades inte även om jag drack mycket mindre än vanligt. Sedan tre veckor är jag nu nykter igen. Vi pratar inte så mycket om det. Jag klarar inte det, skäms för mycket.

Vi har tagit bort alkoholen hemma och vi delar inte på en flaska vin på helgerna längre. (Då köpte jag ju extravin och drack vid sidan om) Han dricker när vi är på middag och jag kör. Han dricker sig mycket sällan full.

Jag känner dock att jag skulle vilja prata med någon om detta. Någon som kan och vet som kan förklara för mig varför det blev såhär. Varför är jag en sån person som blir deppig, har ångest och fastnar i beroenden...

Ma-lie
Kvinna38 - Grattis till 3

Kvinna38 - Grattis till 3 veckor. Det är nog tur att du har din man. ❤️

Vad tror du själv att det bottnar i? Kan du kanske skriva upp punkter med vad som hänt i din barndom och annars och kanske därifrån få en förståelse varför du vill bedöva dig själv?

Kram!

Ma-lie
Kan någon hjälpa?

Hej alla snälla!
Jag skulle behöva lite hjälp med en grej. Det är så att jag har bokat hotellrum till min man och mig som en överraskning och även sagt till dem på hotellet att se till att en rödvinsflaska finns på rummet när vi kommer (no shit eller hur??) 🤭

Detta var längesen jag boka detta och nu måste jag nog ändra mitt önskemål antar jag? Har ni några förslag på annan överraskning på rummet? 🤔 Han är emot alkoholfria alternativ.

Ma-lie
Är alla här högutbildad? Jag

Är alla här högutbildad? Jag får det intrycket när jag läser här inne... Otroligt kloka, välvalda och poetiska inlägg. Jag blir nästan lite stolt över att ha alkoholproblem när jag läser inläggen. Ödmjuka, smarta och rakt igenom snälla människor. Tack för att ni finns ❤️ (man kan väl också vara högutbildad i livets skola) 😉

16 dagar nykter och känner hur mycket bättre jag börjat må. Har målat mycket i sommar och även nu. Jag blev förvånad över att mina händer var blixtstilla och inte skakade alls. Det underlättade målandet och jag blev så glad, så glad! 😃

Andrahalvlek
En mix

Vi är nog en mix av mycket, men många av oss är så kallade ”högfungerande alkoholister” med bra jobb som vi, förhoppningsvis, inte misskött. Än.

Jag tror att många av oss som söker hjälp här kommer hit innan vi nått tipping point. Vi backar från stupet, snarare än väntar tills vi ligger på ravinens botten.

Och jag håller med dig om att de allra flesta inlägg är otroligt välskrivna, kloka, hjälpsamma och ödmjuka 🙏🏻

Kram 🐘

AmandaL
Grattis ma-lie till din 16e

Grattis ma-lie till din 16e dag nykter 🙏🏻🌷 så härligt att du får uppleva hur fint livet är utan abstinens från alkoholen i kroppen 🌸

Jag tror att många som har något slags beroende men klarat att ta sig ur det är så otroligt tacksamma och ödmjuka till livet. Vi vet ju hur det är. Hur livet kan vara då vi själva varit där. När man sedan lyckats dra sig upp ur den negativa spiralen ser man livet med helt andra ödmjuka och snällare ögon, både mot sin omgivning och mot sig själv. Jag upplever att personer med olika slags beroendeproblematik har ett djup som inte någon som aldrig haft dessa bekymmer har. Om det är rätt eller inte vet jag inte. Jag är inte särkilt högutbildad men livet har lärt mig att vara ödmjukt tacksam varje dag jag lever som jag bör. Och för mig är nykterheten så viktig för just detta 🌷🙏🏻

Grattis igen till att ha hamnat här där du är nu, du har börjat vara snäll mot dig själv. Jag är så glad att du kommit hit 🌷

kvinna 38
Hej igen!

Hej igen!

" Vad tror du själv att det bottnar i? Kan du kanske skriva upp punkter med vad som hänt i din barndom och annars och kanske därifrån få en förståelse varför du vill bedöva dig själv?"

Jag tror på något sätt att alla inte hamnar här, utan att det finns någon förklaring för oss som gör det. Jag har haft en bra barndom och lever ett bra liv med man, barn, hus och god ekonomi. Högfungerande alkoholist som någon skrev ovan. Ångesten och oron tänker jag på något som är en del av mig. Oavsett hur mitt liv hade sett ut. Jag vet ju massa människor som har drabbats på olika sätt som inte tar till alkoholen. Så varför gör jag det liksom?

Jag målar också, när jag får tid över. Tavlor med akrylfärg. Olika motiv men är inne på lite mer abstrakta motiv just nu. Och så tränar jag mer när jag inte dricker. Idag ska jag våga gå på ett crossfit-liknande pass.

25 dagar utan alkohol idag. Mitt mål är att vara nykter fram till jul. Just idag känns det lättsomenplätt, men det går inte att slappna av, för dagarna kommer när allt jag vill är att ta ett glas vin. Längtar efter den dagen när jag inte tänker på alkohol...

Ha en fin nykter dag :)

Ma-lie
Efter 21 dagar som nykter...

Efter 21 dagar som nykter...

Magen är stor, hård och konstig. Det kanske ska vara så! När jag druckit och rökt ett paket cigg om dagen så har jag spraymålat hela toaletten. Men inte nu...

Sömnen... jag sover som en stock hela natten, drömmer märkliga drömmar innan uppvaknandet och vaknar pigg varje morgon kl 8! Det har inte hänt på länge.

Godissuget är enormt - speciellt choklad.

Hyn är bättre och idag handlade jag nya örhängen.. jag börjar mer och mer kunna se mig själv i spegeln igen. Det har jag inte kunnat på 2 år. Skammen över hur jag sett ut med påsar under ögonen och tröttheten har inte gjort att man börjat må bättre precis. Men nu känns det som att det går åt rätt håll... ❤️

Andrahalvlek
Heja dig!

Grattis till 3 nyktra veckor! Så skönt att du lagt märke till fördelar med nykterheten 🤗

Se upp med magen bara så det inte blir totalt motsatt. Katrinplommon?

Kram 🐘

Kaye
Avundsjuk

Vad avundsjuk jag blir.
Jag tycker inte min hy har blivit ett dugg bättre😐
Komomillte med digestivekex håller igång min mage.
Grattis till dina 21 dagar.

Ma-lie
Suget var stort igår

Suget var stort igår

Jag fick en glad kommentar av sambon när han slutade jobba "Ja men älsk! Ska vi inte dricka lite vin ikväll???" NEJ, var mitt svar och det var accepterat och lugnt. Vi såg film istället och somna tidigt. Det var skönt att vakna till en fräsch andedräkt, ingen törst, utvilad och lugn i kropp och själ.

Men oj vad trött jag är. Jag äter en liten dos antidepressiva 2 veckor i månaden och nu märker jag tydligt hur trött medicinen gör mig. Det har jag inte märkt tidigare eftersom jag varit bakfull....

Andrahalvlek - jag har börjat äta plommon nu, och det hjälper :)

Kaye - du har kanske druckit för lite vatten? Kan det vara därför hyn inte blivit bättre?

Kaye
Starkt jobbat

Att stå emot när någon erbjuder och du känner sug👍

Ja -Jag kanske tog det där med att sluta dricka lite väl allvarligt......har nog glömt bort vatten.

Ma-lie
En hel månad som nykter!

En hel månad som nykter! OTROLIGT glad!

Jag sitter och är förvånad över hur snabbt en månad gick. Och hur mycket bättre jag mår, har gjort en lista i min kalender idag som jag måste få dela med mig till er. Positiva effekter samt negativa...

Negativa effekter med att vara nykter:
- Jag drömmer om saker jag får ångest över. Saker som är oberarbetade i mitt undermedvetna. Detta händer inte när jag är däckad på grund av 2 flaskor vin.
- Jag påminns om saker som hänt i mitt förflutna och saker jag gjort som ger mig ångest och detta får mig att må dåligt. Detta kunde nog ha varit orsaken till att jag flytt bort med alkoholen i glaset som lugnat mig och gett mig lyckorus istället för obehag.

Positiva effekter av att inte dricka;
- mer energi
- bättre sömn (somnar tidigt och vaknar utvilad)
- fräschare
-gladare
- får så mycket mera gjort
- lyckligare och kan njuta av de bra stunderna mera på grund av jag är lugnare
- rikare (i både erfarenhet och i börsen)
- trevligare (ryter inte till på sociala medier m.fl)
-doftar godare (har börjat med doftpinnar, och handlat scrub, bodylotions och dyl.)
-bättre hy
- smalare i ansiktet och ser yngre ut utan påsar under ögonen
- inga krämpor i sidan som jag hade då jag drack
- andas bättre och djupandas mer
- vigare och lättare i kroppen, rör mig smidigare
- tänker snabbare och reagerar fortare
- kan fokusera på långt håll utan att känna mig yr eller som att allt gungar på grund av tröttheten
- skakar inte i händerna längre och känner inte av reuma i handlederna

Så listan måste ju bli längre vid 2-3 månader? Jag fortsätter!!! HELT KLART!! :)

kvinna 38
Check på den listan ✅

Check på den listan ✅

Sidor