Vi är nog en mix av mycket, men många av oss är så kallade ”högfungerande alkoholister” med bra jobb som vi, förhoppningsvis, inte misskött. Än.

Jag tror att många av oss som söker hjälp här kommer hit innan vi nått tipping point. Vi backar från stupet, snarare än väntar tills vi ligger på ravinens botten.

Och jag håller med dig om att de allra flesta inlägg är otroligt välskrivna, kloka, hjälpsamma och ödmjuka ??

Kram ?

AmandaL

Grattis ma-lie till din 16e dag nykter ??? så härligt att du får uppleva hur fint livet är utan abstinens från alkoholen i kroppen ?

Jag tror att många som har något slags beroende men klarat att ta sig ur det är så otroligt tacksamma och ödmjuka till livet. Vi vet ju hur det är. Hur livet kan vara då vi själva varit där. När man sedan lyckats dra sig upp ur den negativa spiralen ser man livet med helt andra ödmjuka och snällare ögon, både mot sin omgivning och mot sig själv. Jag upplever att personer med olika slags beroendeproblematik har ett djup som inte någon som aldrig haft dessa bekymmer har. Om det är rätt eller inte vet jag inte. Jag är inte särkilt högutbildad men livet har lärt mig att vara ödmjukt tacksam varje dag jag lever som jag bör. Och för mig är nykterheten så viktig för just detta ???

Grattis igen till att ha hamnat här där du är nu, du har börjat vara snäll mot dig själv. Jag är så glad att du kommit hit ?

Hej igen!

" Vad tror du själv att det bottnar i? Kan du kanske skriva upp punkter med vad som hänt i din barndom och annars och kanske därifrån få en förståelse varför du vill bedöva dig själv?"

Jag tror på något sätt att alla inte hamnar här, utan att det finns någon förklaring för oss som gör det. Jag har haft en bra barndom och lever ett bra liv med man, barn, hus och god ekonomi. Högfungerande alkoholist som någon skrev ovan. Ångesten och oron tänker jag på något som är en del av mig. Oavsett hur mitt liv hade sett ut. Jag vet ju massa människor som har drabbats på olika sätt som inte tar till alkoholen. Så varför gör jag det liksom?

Jag målar också, när jag får tid över. Tavlor med akrylfärg. Olika motiv men är inne på lite mer abstrakta motiv just nu. Och så tränar jag mer när jag inte dricker. Idag ska jag våga gå på ett crossfit-liknande pass.

25 dagar utan alkohol idag. Mitt mål är att vara nykter fram till jul. Just idag känns det lättsomenplätt, men det går inte att slappna av, för dagarna kommer när allt jag vill är att ta ett glas vin. Längtar efter den dagen när jag inte tänker på alkohol...

Ha en fin nykter dag :)

Ma-lie

Efter 21 dagar som nykter...

Magen är stor, hård och konstig. Det kanske ska vara så! När jag druckit och rökt ett paket cigg om dagen så har jag spraymålat hela toaletten. Men inte nu...

Sömnen... jag sover som en stock hela natten, drömmer märkliga drömmar innan uppvaknandet och vaknar pigg varje morgon kl 8! Det har inte hänt på länge.

Godissuget är enormt - speciellt choklad.

Hyn är bättre och idag handlade jag nya örhängen.. jag börjar mer och mer kunna se mig själv i spegeln igen. Det har jag inte kunnat på 2 år. Skammen över hur jag sett ut med påsar under ögonen och tröttheten har inte gjort att man börjat må bättre precis. Men nu känns det som att det går åt rätt håll... ❤️

Grattis till 3 nyktra veckor! Så skönt att du lagt märke till fördelar med nykterheten ?

Se upp med magen bara så det inte blir totalt motsatt. Katrinplommon?

Kram ?

Vad avundsjuk jag blir.
Jag tycker inte min hy har blivit ett dugg bättre?
Komomillte med digestivekex håller igång min mage.
Grattis till dina 21 dagar.

Ma-lie

Suget var stort igår

Jag fick en glad kommentar av sambon när han slutade jobba "Ja men älsk! Ska vi inte dricka lite vin ikväll???" NEJ, var mitt svar och det var accepterat och lugnt. Vi såg film istället och somna tidigt. Det var skönt att vakna till en fräsch andedräkt, ingen törst, utvilad och lugn i kropp och själ.

Men oj vad trött jag är. Jag äter en liten dos antidepressiva 2 veckor i månaden och nu märker jag tydligt hur trött medicinen gör mig. Det har jag inte märkt tidigare eftersom jag varit bakfull....

Andrahalvlek - jag har börjat äta plommon nu, och det hjälper :)

Kaye - du har kanske druckit för lite vatten? Kan det vara därför hyn inte blivit bättre?

Att stå emot när någon erbjuder och du känner sug?

Ja -Jag kanske tog det där med att sluta dricka lite väl allvarligt......har nog glömt bort vatten.

Ma-lie

En hel månad som nykter! OTROLIGT glad!

Jag sitter och är förvånad över hur snabbt en månad gick. Och hur mycket bättre jag mår, har gjort en lista i min kalender idag som jag måste få dela med mig till er. Positiva effekter samt negativa...

Negativa effekter med att vara nykter:
- Jag drömmer om saker jag får ångest över. Saker som är oberarbetade i mitt undermedvetna. Detta händer inte när jag är däckad på grund av 2 flaskor vin.
- Jag påminns om saker som hänt i mitt förflutna och saker jag gjort som ger mig ångest och detta får mig att må dåligt. Detta kunde nog ha varit orsaken till att jag flytt bort med alkoholen i glaset som lugnat mig och gett mig lyckorus istället för obehag.

Positiva effekter av att inte dricka;
- mer energi
- bättre sömn (somnar tidigt och vaknar utvilad)
- fräschare
-gladare
- får så mycket mera gjort
- lyckligare och kan njuta av de bra stunderna mera på grund av jag är lugnare
- rikare (i både erfarenhet och i börsen)
- trevligare (ryter inte till på sociala medier m.fl)
-doftar godare (har börjat med doftpinnar, och handlat scrub, bodylotions och dyl.)
-bättre hy
- smalare i ansiktet och ser yngre ut utan påsar under ögonen
- inga krämpor i sidan som jag hade då jag drack
- andas bättre och djupandas mer
- vigare och lättare i kroppen, rör mig smidigare
- tänker snabbare och reagerar fortare
- kan fokusera på långt håll utan att känna mig yr eller som att allt gungar på grund av tröttheten
- skakar inte i händerna längre och känner inte av reuma i handlederna

Så listan måste ju bli längre vid 2-3 månader? Jag fortsätter!!! HELT KLART!! :)

Grattis !!⚘⚘
och med den fina listan har du all motivation du behöver för att fortsätta.
Undrar hur den kommer att se ut när du är på månad 2 ??

Så glad jag blir för din skull ? Helt rätt taktik att fejsa och acceptera det jobbiga och lyfta det positiva till skyarna ??

Kram ?

Ma-lie

Hej på er alla fina! Jag och min man (f.d. alkoholpartner) har nu 42 dagar nykterhet bakom mig och det känns bra, mycket har hunnit hända sedan vi slutade dricka.

Jag har lyckats skaffa mig ett jobb som verksamhetsledare, där jag kommer få jobba hemifrån och självständigt.

Jag har steriliserat mig och därmed har jag tagit itu med en sak jag funderat så länge på men inte vågat på grund av olika omständigheter. Min man har inga barn och vill inte heller ha barn. Så det var ett gemensamt beslut. Hoppas han inte kommer på att han vill bli pappa med en ung/vacker dam nu den närmaste tiden, för i så fall kanske jag måste flytta till Karibien en tid och leva på hans pengar efter en smutsig skilsmässa ;)

Så det har varit många förändringar på bara ett par veckor, och i det här känner jag att nykterhet är gudomligt och så mycket bättre än någonting annat! Däremot har min man problem med sin ångest och detta vet jag inte riktigt hur vi ska få nån bot på eftersom det kan komma att få oss båda till ett återfall i framtiden... Jag hoppas att ångesten skall underlätta eller så måste han börja medicinera med SSRI. Så långt skulle jag inte vilja att det ska gå men... hellre det än att stå och hänga i systembolagets kassa var och varannan dag.

Tack för att ni finns, jag läser alla era inlägg och ni gör alla stora förändringar i era egna liv på ett eller annat sätt.

Ma-lie

Skrattat till ett youtube-klipp som jag kom över...Jonatan Unge - jag ska bli periodare...

Se den! Jag har också tänkt att jag kanske kunde dricka ibland istället för hela tiden ? Känner ni också igen er?

HerrÅgren

Den är rolig med Jonatan Unge :)

En annan som jag fann förvånansvärt rolig häromdagen var denna:

Problem Drinking vs. Alcoholism: Is There a Difference?
(borttagen länk, försäljning, Admi)
Ett citat (apropå att alkohol är ett gift..)
"I drink arsenic, but very, very rarely..." :-D

Vi behöver humor i det här eländet också. Jonathan Unge har nog verkliga problem med alkoholen, eller har haft åtminstone.

En annan sak med nykterheten är att jag skrattar så mycket hjärtligare, riktigt niece ?

Kram ?

HerrÅgren

Ja, det är nog väldigt mycket så inom underhållningsbranschen tyvärr.
Jag tittar mycket på humor och stand up, det hjälper mig i många tråkiga stunder.. : )

Ma-lie

Lika bra att dricka om det ska vara så här...

Han är tyst och säger inte mycket... börjat äta antidepressiv medicin och verkar avskärmad. Jag är nyopererad och behöver hjälp men han är egocentrerad och jag verkar vara hans sjukskrivna piga...

När kommer sånt här att vända? Eller måste vi dricka nu efter 50 dagar nykter idag? För att återfå det som var..? Om han varit deprimerad o druckit 20 år, tar det lika länge för hjärnan att återhämta sig?