Dags att se på sig själv.

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Nemo86
Dags att se på sig själv.
Nemo86
Hej.

Hej allihopa. Druckit gin 6 dagar irad nu. Varje kväll. Hamnar i sådana perioder då och då när jag inte orkar med mina känslor och svårigheter.

Har svårt att sluta när jag väl börjar. Kan känna ett sug men brukar kunna stå emot, men som sagt tar jag ett glas vill jag ha mer.

Vill bara prata av mig och se om någon har samma problem som jag.

Mvh / Emil

Ångestmoln
Det är många för att inte

Det är många för att inte säga alla här inne som känner igen sig i det! Vanligt att vilja fly från jobbiga känslor, försvinna bort för en stund... tyvärr ger ju alkohol bara mer ångest och det blir en ond cirkel. Försök ta en dag i taget om du vill sluta och tänkt att alla nyktra dagar räknas, även om man faller dit igen!

snusen
Känner igen mig så nu gick de

Känner igen mig så nu gick de så långt att jag bad om hjälp och krävde terapi som behandling så jag kan bearbeta saker och lära mig hantera ångest, ilska. De som brukar hjälpa är att tänka på att ångest är egentligen ”bara” känslor som man av någon anl inte kunnat el tillåtit sig själv känna utan man tränger undan det. Så för bli ångest fri måste man komma bakom ångesten för se vilka känslor som ligger bakom. Och när man får tag på dessa känslor och kan titta/känna på dem så kommer de så sakta försvinna.

Nemo86
Tack!

Tack för era kommentarer. Ska börja terapi nu i höst äntligen, mycket känslor jag inte kan hantera. Förut drack jag med kompisarna då och då o hade kul. Nu är det bara förknippat med elände.Inte druckit idag iaf så 1 dag nykter:) En dag i taget som du/ni skrev låter väldigt bra. Känns nästan övermäktigt om jag ska sätta upp ex att jag inte ska dricka på ett år typ.

Hoppas ni har en fin nykter kväll:)

AmandaL
Hej Emil och välkommen hit!

Hej Emil och välkommen hit! Och stort grattis till din första nyktra dag 🙏🏻🌸 och så bra att du ska börja gå i terapi till hösten. Det hoppas jag kan hjälpa dig att reda ut bland dina känslor, för att dricka alkohol på oidentifierade känslor är det värsta man kan göra. Känslorna blir ännu mer röriga av det! Så stor är grattis till två helt fanatiska beslut för dig själv, terapi och nykterhet! En dag i taget! Heja Emil 🌷

Se klart
Heja dig!

Och så bra råd du redan har fått av kloka forum-personer, in och läs deras trådar.
Jag är varje dag häpen och rörd över alla de kryckor, en arm runt axeln, hejarop grattis och kramar som delas ut här.
Om detta ändå vore FNs säkerhetsråd...
Ta en dag i taget, tänk absolut inte på ett år, än.
Men en dag i taget blir märkligt nog många med tiden.
Välkommen! 🌸