Vad skönt att du är på spår igen!❤️ Så du har inte jobbat någonting under hela din nykterhet, pust, inte konstigt att du blev nervös.

Lycka till på jobbet, det kommer säkert gå bra.

Kram

Nu har jag duschat, tvättat håret och lagt en ansiktsmask. Lagt fram kläder tills imorgon och fixat jobbväskan. Det är exakt det här jag behöver - strukturer, rutiner och förberedelser. Man måste fan vara sin egen morsa alltså.

Usch, för alla de gånger då jag har ignorerat att en morgondag ens existerar och bara druckit hela kvällen/natten. Vaknat upp extremt bakis eller fortfarande full. Fått stressa hela morgonen med tårar i ögonen. Säkert luktat. Kört bil när jag inte borde - ja, flera gånger. Haft extrem ångest på jobbet, spytt på jobbtoaletten, rödsprängda ögon och en öken i munnen. Nej tack, aldrig mer.

Sen januari har jag fyllt i en kalender - grönt för en nykter dag och rött för en dag då jag har druckit alkohol. Räknade ihop det idag och jag har 142 nyktra dagar och 27 alkoholdagar. 142/169 = 0.84. Så jag har varit nykter 84% av året so far. Det känns väldigt bra ?

Jobbet gick bra, jag kommer bara jobba 2 dagar i veckan just nu. Känns rätt lite, jag bad om mer, men med ångesten jag har känns det ändå skönt såklart. Jag kommer ge 110% de dagar jag jobbar.

Att komma hem från jobbet har varit en av de största triggers för mig. Jag är hungrig, trött (mentalt och fysiskt), törstig osv. Allt på en gång. Har ofta börjat dricka direkt då - klockan 3 på eftermiddagen. Ni kan ju föreställa er kvällen och dagen efter, krävs inte mycket fantasi.

Igår kände jag inget sug alls. Drack citron vatten och hängde ute med min man och hund. Gick och la mig tidigt och idag mår jag bra. Jobbar igen imorgon. Känns skönt att ha första dagen efter karantänen avklarad.

Hoppas ni har en bra onsdag!

Skönt att det gick bra på jobbet!
Och 84 procent nykter hittills i år är svinbra! Smart att räkna på nykterheten på det sättet.

Tiden i karantän har rubbat alla rutiner. Kroppen och hjärnan hade glömt bort din gamla efter-jobbet-rutin. Ta inte upp den rutinen igen! Hänga i trädgården en stund är en mycket bättre efter-jobbet-rutin.

Kram ?

Jag är tillbaka här. Tack så mycket AH för att du har tänkt och skrivit till mig ❤️ jag mår väl sådär. Men är redo att må bättre.

Jag ser det inte som att börja om, utan att fortsätta på den vägen jag vet är rätt för mig.

Jag mår så mycket BÄTTRE utan alkohol. Fysiskt, psykiskt, mentalt och spirituellt bättre. Relationen med min man är bättre när jag inte dricker. Relationer med min familj och vänner också.

Vet inte hur mycket jag kommer skriva här nu men det är skönt att någon plats att skriva ner tankar och läsa andras.

Varje vit dag räknas och idag är den snövit.

Du är tillbaka! Lovely ? Kloka insikter har du också - håll dem fräscht i minnet nu.

Skriv precis så mycket eller lite du vill - vi finns här!

Kram ?

Alltså, konflikten med sig själv är ju helt sjuk. I typ två månader har jag druckit när jag vill och hur mycket jag vill. Svårt att ställa om hjärnan den här gången... på jobbet är det extra svårt för bara tanken på att jag kan dricka när jag kommer hem har tagit mig igenom ångesten där. Världens sämsta coping mechanism men ändå. Jag rökte lite weed igår, vill inte att det ska bli en grej men orkade inte med tankarna... Hela kroppen är på helspänn. Ont i axlar och nacke ? men vet att jag kommer må bättre efter några dagar utan alkohol. Sätter ett mål på 30 dagar igen. Det känns okej, och rimligt. Kanske kan jag låta det få vara så i en månad och inte tänka framåt.

Idag jobbar jag ett kort shift på 5 timmar. Otroligt skönt. När jag kommer hem ska jag äta en stor sallad, dricka vatten, ta en varm dusch och sen slappa hela kvällen. Spela tv-spel, gosa med hunden och bara vara. Inget jävla gift ikväll.

...jag drack igår. Finns väl ingen ursäkt förutom att det var tillgängligt hemma och jag orkade inte med den interna fighten med mig själv. Ångesten har varit otroligt jobbig den här veckan pga en del orsaker. Tyvärr så glömmer aldrig hjärnan att alkohol hjälper (i stunden). Har i alla fall sagt till min man nu att jag ska ta en paus och han får dricka i källaren om han vill ha nåt.

Idag skulle min mamma ha fyllt 68 år. Det är väl en bra dag att börja om på... sjukt att man ska leva hela sitt liv utan sin mamma. Orättvist. Aja, idag dricker jag inte i alla fall.

Tack snälla kära AH ❤️ Jag orkar inte riktigt skriva i några andra trådar. Känner mig rätt värdelös just nu. Är så glad att det går så bra för dig och Se klart, Torn, Amanda och alla andra jag följer. Förlåt om jag inte kommer ihåg alla nick.

Jag har varit så arg och irriterad de senaste dagarna sen jag slutade dricka. Dag 3 idag... måste ständigt påminna mig om Att jag gör det här för MIN skull. Det är ingen som tvingar mig. Vet inte varför jag är så ilsken den här gången. Jobbigt att börja om igen? Jag är väl arg för att jag inte känner den där definitiva ”sluta för evigt” känslan man brukar ha i början. Arg för att jag redan känner sug och tvivel. Arg på alkoholen och all skit den gör... arg på mig själv och ångesten. Känner mig som den här emojin ?

Phu, man blir trött av det. Ska försöka vara lite mer positiv resten av veckan. Men kan inte lova något...

Hoppas ni får en bra dag i alla fall ?

Det har jag läst mig till (tror Torn skrev det hos någon precis), men jag minns det inte själv faktiskt. Minnet är jävligt selektivt, det jobbiga glömmer man snabbt.

Det är därför det är så lätt att gå på alkoholdjävulens lögn ”så farligt var det nog inte, lite kan du nog dricka.” Men nej, det kan du inte!

Skönt att du har kommit fram till att du mår bättre utan alkohol. Nu måste du bara lita på att du klarar av att förbli nykter. Du klarar detta! Du har klarat det förut och du klarar det igen. Ta bara en enda jävla dag i taget, så fixar det sig.

Enligt min husgud Annie Grace så är de här tre punkterna nyckeln till en varaktig nykterhet:

1) Du måsta vara övertygad om att du klarar av det.

2) Sluta slå på dig själv vid motgångar. Upp igen direkt och fortsätt mot målet. Lyft samtidigt alla fördelar med nykterheten till skyarna.

3) Identifiera dig som en person som inte dricker alkohol, på samma sätt som du skulle göra om du seriöst började utöva en hobby eller idrott.

Kram ?

AmandaL

Wasabi ? ha inte för höga mål, nu har du börjat om och är på dag tre, det är bra nog just nu, du behöver absolut inte känna känslan för evigt. Det är nästan dumt och övermäktigt att börja tänka så när man är precis i början. Tänkt det där klassiska ”en dag i taget” det är så mycket mer överskådligt och du är duktig som har börjat om igen! Jag förstår att du är arg och frustrerad, jag känner igen känslan. Man är arg, och ledsen, och rädd, arg för att man hamnat i den där alkoholdjävulens grepp igen, ledsen för allt man lyckats åstadkomma under tiden man varit där och livrädd för att det aldrig ska ta slut, jag minns, jag vet! Men du är på dag tre som nykter idag, jättebra! Du har tagit ett beslut igen och det är att vara nykter. Du har trots att du nu druckit fattat beslutet igen. Och ibland måste man göra det igen för att verkligen vilja bli kvitt alkoholen. Du vet säkert att jag är inne på mitt tredje hel nyktra tillfälle den här gången, så jag vet och jag säger kämpa, du kan, jag vet det, du ska bara ta ”en dag i taget” och plötsligt har du samlat på dig flera nyktra dagar igen ???

Vissa dagar skulle kunna gå rakt ner i återvinningen, men vi måste genomlida dem. Timme för timme.
Behöver inte ha ett enda krav förutom det. Bra nog.
Det kommer att gå bra, jag känner mig helt säker. Kanske är det friskt och klokt att vara arg en stund?
Tänker på dig och hejar på, ny dag snart. Kram ?

Skrattade åt din Se Klart. Vissa dagar vill man verkligen kasta i återvinningen... så sant. Sen får man dåligt samvete för man borde vara tacksam att man lever, ha.

Är inte så besatt av resan den här gången och det känns rätt skönt. Jag dricker inte och that’s it. Orkar inte läsa om Annie Grace & Co eller lyssna på podcasts eller se dokumentärer. Kanske blir det mitt downfall men det är vad som känns rätt för mig just nu. Jag gör annat helt enkelt.

Jag vet att det inte kommer några större prövningar månaderna framåt så jag känner mig lugn och trygg för stunden. Hittar tillbaka till mig själv och vad jag gillar att göra och hur bra det känns utan alkohol i kroppen.

Härligt! Det behöver inte alltid vara så avancerat att hålla sig nykter. Det är ju bara att låta bli att dricka helt enkelt.
Kram ?

Jag tänker så mycket på det här men så fort jag ska skriva ner tankar och känslor så blir det bara tomt. Har svårt att få ner det i skrift... och allting känns bara som upprepningar vilket det såklart är när man dricker, slutar, dricker, slutar, dricker, slutar i alla oändlighet. Men jag uppskattar varje nykter dag och speciellt varje morgon när jag vaknar utan bakfylla.

Jag har otroligt svårt att varva ner hjärnan efter jobbet. Jag kan inte sluta tänka på vad jag har sagt, gjort eller hur jag har svarat betett mig under dagen. Jobbade jag bra idag? Tycker de att jag är konstig? Varför sa jag så? Varför gjorde jag så? Allting sånt roligt. Man blir så trött och det är där alkoholen kommer in för det mesta... ett sånt enkelt och snabbt sätt att "slappna av" - stänga av hjärnan.

Istället för alkohol nu så röker jag ibland (eller rätt ofta om jag ska vara ärlig)... det är lagligt där jag bor men känns fortfarande som att jag "fuskar" eller vad man ska kalla det. Men samtidigt så ser jag det som en bra grej. Funkar kanske inte för alla men jag får inte den där beroendekänslan av weed. Vet att det säkert låter dåligt men just nu funkar det för mig. Om det får mig att hålla mig borta från alkoholen så är det en win. Det är inte en långsiktig lösning men jag är inte perfekt.