Du ska då alltid vara värst Andrahalvlek.? 6 grader låter ju sådär, men ni har väl fortfarande ” riktiga” vintrar däruppe?

Ja, hon är bäst o värst på samma gång... .?

Absolut, men det brukar ibland dröja innan snön stannar kvar, vid kusten vill säga. Det är klart i inlandet kommer vintern tidigare, jag såg på nyheterna att det snöar i inlandet idag :-( :( Den snön ligger ju inte kvar, men tråkigt...

Idag är det 84 eller kanske 85 dagar, beroende lite på hur jag räknar :-) Det rullar verkligen på utan att jag behöver kämpa mot sug på någon front. Vilket ju är skönt, det finns mycket att lära sig och bli bättre på i övriga livet.

Men även att njuta av, bara vara, bara leva, för att återknyta till det smeknamn jag valde på siten i min frustration över situationen jag druckit mig in i.

Ha en fin höstdag!

Min första nyktra dag var den 9/2, och det känns som min andra födelsedag och jag ska fira den som en sådan ??

Fram till årsdagen fortsätter jag fira varje månadsdag ? Fortsätter säkert räkna månader ett tag till efter årsdagen.

Det är lite som med bebisar. Först säger man hur många veckor de är, sen övergår man till månader, och efter ett år brukar man fortfarande säga att de är 18 månader etc. Efter 2 år brukar man börja prata om 2,5 år och så vidare.

Ungefär det enda som bebisar och nykterhet har gemensamt ?

Kram ?

Jag kom på en sak till, bebisar dricker inte alkohol.? Jag räknade upp till 100 dagar, sedan var det månader som gällde. Det blir nog som du säger Ah att man räknar månader ett tag till när ett år har gått. Vi får se då.

Kortbyxeväder här idag också, har just klippt gräsmattan, den växer så det knakar. Ha det bra där uppe i norr och grattis till 12 veckor! ?

orättvist!
i morse var underställ och tät jacka och mössa på för att trivas ute :-) men glad ändå

jag kan ha midsommar 2020 som riktmärke utan att hålla exakt koll på dagarna, så vid jul ett halvår , osv :-) borde räcka. men ids snart inte tänka dagar längre

Hej andrahalvlek

Det är ju bara måndag ? men ja det är lugnt och ganska bra med mig. Hälsan teg still här; inga tankar på A, och kommer de så viftas de lätt bort ☺️

jag har inte haft så mycket att uppdatera egentligen, men tänkte lägga in ett inlägg senare i vecka. ?

Jo det Varit lett par syskonfödelsedagskalas i helgen, riktigt roligt vara med alla mina (två) syskon på samma kalas och det var ett normalt samtal. Verkar som de flesta av oss mår bättre. Skönt. Det var länge sen.

I övrigt vara regn och rusk här. Men i perioder när det är uppehåll är ju hösten fin också ?

Ha det bäst!

Jag är ensambarn, men jag har hört att det spelar stor roll var i syskonskaran man befinner sig, och att mönstret från barndomen sitter i.

Storasyskonet blir oftast ordningsam och ”hjälpförälder” till småsyskonen. Yngsta kommer ofta undan med saker, det är inte lika noga. Mellansyskonet blir medlaren som vill att alla ska må bra. Utvecklar ofta bra skills för att förhandla även på jobbet.

Som ensambarn vet jag inte hur man präglas, mer än att det känns ensamt. Både som barn och nu i vuxen ålder. Liten släkt, stort och ensamt ansvar för åldrande föräldrar.

Jag är ju i den åldern nu att väldigt många kollegor har mycket jobb med sina föräldrar. Jag hade ett helvete med min mamma förra hösten, trodde inte att hon skulle överleva julen ens, men nu är hon pigg igen tack och lov ??

Kram ?

Ja precis, mellanbarn, det kan säkert variera hur det blir i familjen, och vad som händer under uppväxten. vi har fått ta olika smällar i livet. Det är lite underligt när det kryper fram ur lillebror att jag har varit hans förebild. Kanske naturligt det blir så, även om det inte känns som jag varit mycket förebild alla gånger...

Men nog har jag en keps av medlare i mig hela tiden, jag har ganska mycket jag behövt bearbeta genom åren, där det här med alkoholen i sig bara varit en relativt liten sak - än i alla fall - och den var definitivt en flykt som fastnade kvar fast jag inte behövde den längre. Jag behövde den väl kanske aldrig över huvudtaget, men valde den för den kändes skön. Det jag har med mig som erfarenhet av livet kan ibland var riktigt nyttigt när jag stöter på andra som också mått/mår dåligt.

Det är skönt att alla syskon bor kvar på orten, även om vi kanske inte umgås varje dag direkt.

Jag har en kompis som är ensambarn, och det var jobbigt på slutet när mamman dog, och inget fanns kvar. Har man liten kompisskara så blir det extra jobbigt efteråt.

Mina föräldrar har varit sjuka av och till senaste åren, det verkade nära att pappa skulle stryka med för tre år sen men han repade sig också. Det var en jobbig tid, särskilt när jag var på lasarettet och han kom gåendes med en droppstång och hasade sig fram. Ingen livslust just då. Men nu är han ute med motorsåg och bärhink igen :-)

:)

Tisdag på jobbet
Just nu lite lugnt, oklart om jag hinner läsa ifatt på forumet medans jag dricker kaffe, men ska i alla fall göra ett försök att se hur livet fungerar för er andra.

Verkligen inte mycket nytt i mitt liv känns det som. Mest lugn o ganska nöjt läge här, trots hösten får jag säga.

Jag skriver ju dagbok, och det plingar varje dag till "denna dag" som visar vad jag skrivit förra året, förr förra året osv. Ibland riktigt skrämmande läsning hur man kan ha mått, men också glädjande att jag inte mår så längre. En stor stabiliserande faktor har varit att jag kommit ur greppet flaskan tog om mig. Alkohol föder iofs glädjekänslor en stund, men leder in till rörigheter och verkar också depressionsliknande symtom.

Så sluta för allt i världen, det är värt det.

En fundering helt ur luften.

Man brukar ju säga att alkoholister är jättebra på manipulera... jag ska inte ge mig in för djupt i det för jag har bara erfarenhet av ena sidan. Men det jag funderar över är - nog handlar manipulationen dels om att det är viktigt att alltid se till att det gå få tillgång till drogen, men även, att man är så jättebra på att dölja sitt beteende både för en själv och andra, att det är lätt att visa upp en felaktig förskönad bild?

Och i och med det är det kanske lite lättare / ganska lätt att faktiskt använda sin förmåga att föreställa sig och ljuga till att få saker hända. Alltid med goda intentioner, eller åtminstonde med det halvt medvetna målet att drogen blir inom räckhåll.

nu har jag inte tänkt mycket över frågan, utan bara en liten fundering

Jag är värdelös på att ljuga. Jag upplever att jag ljuger om jag låter bli att berätta något. Jag mår dåligt av det, bara måste berätta.

Men vad det gäller alkohol och nikotin har jag ljugit massor. Utan minsta betänkligheter. Inte så ofta på rak fråga, mer att jag ”glömt” att berätta eller att jag smög med det.

Jag upplevde inte att de lögnerna smittade av sig på resten av mitt beteende. Men det var kanske bara en tidsfråga?

Min alkoholiserade ex-sambo (inte barnens pappa) ljög om typ allt. Det förstod jag först efteråt. Jag hörde honom storljuga i telefon när han pratade med sin syrra flera gånger, jag blev helt förskräckt. Han ryckte på axlarna.

Eftersom han ljög för mig i 1,5 år om sitt missbruk, och vår relation slutade med buller och bång, så var separationen oerhört plågsam för min självrespekt. Först då insåg jag att han hade ljugit om allt. Inte ett ord kunde jag tro på.

Det var verkligen en smärtsam insikt för en person som inte ens kan ljuga i bluffpoker ?

Så det finns kanske grader i helvetet?

Kram ?

Jamen precis, just för att hålla det där hemliga hemligt så är man beredd ljuga jättemycket. Jag sa det till en kompis i helgen - "ni fattade aldrig jag drack", och att jag aldrig, aldrig, aldrig skulle ha erkänt om ni frågade för det var så hemligt och skamligt. Sjukt beteende och väldigt osunt. Jag tror iofs jag hade erkänt om jag känt mig trygg vid en konfrontation men skulle undvikit det länge.

Hm.. men ja, det finns nog grader i hur långt man lyckats sjunka ner i lögnträsket.

Udda vakna så här tidigt, en timme före, och för pigg för att fortsätta sova ?. Bara vänta på att kaffet kokar och se om tidningen kommit :-)

Se det som så här, du är pigg och du är helt nykter. Det kunde ha varit tvärt om.?

Ha en bra dag!

Väderprognosen
När jag läst tidningen, druckit kaffe gick jag och la mig och lyssnade på väderprognosen och bestämde mig för att somna om. Skönt med morgonblund, en extra timmes sömn tror jag var bra få addera till. Jag hinner ändå göra precis allt jag ska innan jag drar till jobbet.

Men håller med Torn - kunde vaknat onykter, även om jag snart knappt minns hur det var, eller vill inte minnas så mycket. Värst med den tiden var det ojämna humöret, man fick liksom pumpa upp humöret och låtsas må 2000% bättre än man gjorde.

Ha en fin dag du med!

Jag vaknade två timmar före klockan idag och kunde inte somna om. Lite onödigt eftersom jag jobbar hemma och kan utnyttja pendlingstiden till att sova. Jag har redan loggat in på jobbet och plöjt igenom mailen. Jag mår bra. Tänk vad skönt det är att vakna utan bakfylla och ångest. En dag i taget ?

Ah, ja det är härligt att få massa tid man kan göra saker utan må dåligt!

men visst, ibland är det ju inte kul vakna för tidigt även om man mår bra....

En dag i taget!

Ja så var det dags för nästa steg för mig att ta, idag tog jag kontakt med vår pastor; för att prata missbruksfrågor. Jag hade inte tänkt djupdyka i mitt eget liv, även om jag behövde ta upp det. Ganska bra få ett perspektiv från utsidan; av någon som med omsorg kan säga; du behöver tänka på dig själv först, tror du inte det?
Så sant.
Så vi pratade mer om att jag behöver få stödkontakter ”irl”, istället för bara via nätet; jag fick med mig lite frågor hem och så ska vi ses om en vecka igen.

I övrigt; jobb jobb jobb. Ska koppla av och zappa på tv:n medan jag tänker över mitt stordåd idag.....

Jag tror att du hade varit lika hjälpt av att ge stöd IRL. Det allra viktigaste är nog att hålla ämnet aktivt. Fakta, fakta, fakta. Repetera, repetera, repetera.

Du verkar inte så hjälplös, tvärtom. Du känns väldigt stabil i din nykterhet. Men det är förstås viktigt att inte luta sig tillbaka allt för mycket.

Jag har förstått att du har slutat dricka några gånger tidigare. Vad är skillnaden den här gången tycker du?

Kram ?