Och smart- när det kommer till städning. Blir inga Nobelpris om vi ägnar all tid åt att lägga saker på rad.
Jag känner igen allt från mina barn. Lite småljug och lite små-ta och lite små-allt möjligt. Jag var också väldigt fixerad vid ordning och reda men det löste sig så småningom pga det var omöjligt. Nu bor de alla hemifrån i lägenheter och hus som de fixat på egen hand. Några har det stökigt (småbarnsföräldrarna). Men jag minns att det kunde vara mysigt att städa ihop. Som ett projekt. Idag är jag inte direkt marie kondo, men nykter och då gör det mig inget att det är lite stökigt.
Hoppas du får andas mer imorgon!

Ja det var den lilla detaljen... och en viktig del.... men igår var det svårt med andningen igen!
Har så mycket energi och vill så mycket. Men kroppen och andningen glöms bort när viljan kör på. Så på kvällen är jag trött. Och dagen efter ännu tröttare.... så idag har jag tagit det lugnare.. och andats!

Igår när jag va så trött efter jobbet så började jag fantisera om att dricka vin igen. Kändes nästan som att jag kunde skita i allt och njuta av livets ”godbitar” igen. Den när man kommer hem och bara tar ett glas och njuter....
(men gjorde inte det.)
Och idag när jag vakna och tänkte på det så var jag glad att jag inte druckit. För kände inte alls för det idag. Kändes dumt att jag va sugen igår. Tänk att det vänder så fort. Känslor är mest bara känslor....

Känslor är bara känslor och de går alltid över. Och suget lyfter aldrig glaset till din mun.

Kram ?

Veckan har varit den jobbigaste hittills denna höst vad gäller jobb. Och jag har sovit dåligt! Vad tydligt det märks när jag direkt gör lite för mycket efter min sjukskrivning i utmattning. Har bara för en månad sedan gått upp till 100 % igen. Dock kommer jag inte gå tillbaka till 40h/veckan utan försöker hålla mig till 75 % (30h/veckan). Så denna vecka jobbade jag över mina 30 h och könner direkt att jag inte klarar det! Slår tillbaka kraftfullt på min kropp med yrsel, svårt att andas, deppig, ont i kroppen...
MÅSTE ta ett steg tillbaka och hålla på mina 75%. (Är min egen chef så inte lätt alltid) kan egentligen jobba hur mkt som helst..

Nykterheten går bra! Himla
Skönt när man känner sig trött och sliten att man iallafall inte blir sliten av det också!
Kände mig lite sugen på vin igår kväll fredag. Men drack min cola zero istället.
Imorse försökte jag springa , men hade verkligen ingen energi och fick yrsel. Så fick börja gå istället efter 2 km. Kroppen säger verkligen ifrån!
Men var glad över att det var lördag morgon och att alkoholen inte hindrar mig längre på helgen! Sååååå värt det!

Nu ska jag äta godis!

Om man ska orka ta sig tillbaka så måste man lyssna på kroppen - och det gör du! Mycket klok strategi.

Stress är verkligen en bov i sammanhanget, som man antingen får hålla på avstånd eller lära sig hantera.

Jag brukar tänka att stress är inte farligt, men brist på återhämtning är farligt. Efter mina utmattningar behöver jag återhämtning varje dag i princip, annars rasar jag ihop.

Och sen brukar jag tänka att ibland är det bästa inte att jobba mer utan att jobba mindre. Min hjärna checkar ut totalt ibland, typ fredag eftermiddag. Då kan jag lika gärna gå hem. Tydlig signal.

Grattis till 55 nyktra dagar!

Kram ?

Befrielsen

Läst ikapp lite i tråden. ? Känner verkligen igen mig i så mycket du skriver. Som t ex det att valet att inte dricka aldrig förut har existerat. Det har varit något självklart. För min del var det först för ett år sen jag ens tänkte tanken att JAG kanske inte borde dricka ALLS. Sen tog det ett år innan jag tog tag i det, efter några misslyckade försök att sätta upp regler osv.

Jag har lyssnat på både The alcohol experiment och (just nu) även på The naked mind av Annie Grace. Som du skriver ger hennes böcker så många insikter! Fakta som jag aldrig tidigare riktigt reflekterat över. Fakta som får mig att aldrig mer vilja utsätta min kropp för alkohol!

Hoppas du har en fin söndag! Heja dig! ❤

Försöker tagga ner mig själv lite mer. Att man glömmer så lätt!
Stress gör en så sjuk och utmattad. Och sen glömmer man det! Vi människor är så glömska :)
Ungefär som med alkoholen. Man sitter där och undrar varför man drack igen när man visste hur det kändes förra gången. ?
Och även ungefär som att hålla avstånd nu under Coronan vilket de flesta glömt?

Drack ni extra mycket i våras när allt satte igång? Jag tror att jag gjorde det..

@andrahalvlek Ja stress är verkligen en hemsk fiende! Älskar adrenalinet den ger. Jag blir så energisk. ?‍♀️ Men den tar över mig så fort! Ungefär som alkoholen :(

@befrielsen Kul att du läst min tråd! Hur länge har du varit nykter nu? Hejja dej med ?

Ps. Har tränat nu 4 dar i rad. ??‍♀️ Känns skönt att komma igång igen efter förkylningen! Har även tagit tag i kosten med hjälp av appen Lifesum där man kan logga vad man äter. Man ser kolhydrater/protein/fett per dag. Och så ser man vilka livsmedel och maträtter som är bra respektive dåliga. Kan stå tex ”högt innehåll av mättat fett” ”processad” ”högt natriuminnehåll”. Tycker det är väldigt intressant. ? ? ? man kan välja om man vill gå ner i vikt eller bara ”hålla vikten”. Eller så kan man använda den för att se att man får i sig tillräckligt med näring och vatten.

Hej Kvinna_38!
Mitt tålamod Med barnen har blivit mycket bättre. Men jag har blivit mer närvarande också. Tror det hänger ihop. Förut kunde jag i jobbiga situationer tänka att ”åh jag vill bara ha ett glas vin och att dom ska gå o lägga sig”. Men nu dras jag inte åt det hållet längre utan känner mig lugnare och tillfreds. Även när barnen bråkar...
det enda som drar i mig är jobbet... men det är en sak jag jobbar med också för att bli kvitt de stressade känslorna!

Samma här! Jag brukade fösa ut dem ur köket när jag lagade mat för att kunna dricka mitt vin ifred. Eller hitta på ärenden som de inte kunde följa med på för att jag ville till systemet. Hemskt!!
Nu bjuder jag mer in till att göra saker ihop. Ska vi handla ihop?. Vill du sova hos mig? Vill du yoga med mig? Har mer tålamod och tid vid nattning också. Kram

Känner väl igen mig, känns så skönt att vara i nuet o slippa planera för drickandet samt att föredra drickandet före sina nära o kära. Tänk att vi slipper det eländiga alkoholen. Kram

Förstår att du som är din egen troligen har en annan stress än jag har.
Jag har tidigare när jag drack stressat upp mig själv. Ganska dumt.
Nu försöker jag tänka mer på mig själv och mindre på andra.
Och lite mer "Good enough" Allt måste inte vara perfekt.
Men så är jag anställd☺

Grattis till dina 58 dagar?
Jag hänger på?

Nu har två månader gått. ✅ ✅ Och jag måste säga att det känns som att det har gått ännu längre tid! Alkoholen är ett minne blott! ?

Har inga tankar på att börja igen. De där tankarna på ”men jag kaaaanske kan börja dricka igen” kommer mer och mer sällan. Däremot kommer suget fortfarande. Senast igår när jag kände en inre stress (för att det är så mycket saker som händer i mitt liv jämt) och kände att jag bara ville ha nåt som fick mig att slappna av. ? Men jag sa till min Man ”nu har jag svårt att andas, behöver gå upp och vila lite ifred”. Så det gjorde jag och efter en timme mådde jag bättre. Handlar mest om att hitta en ny vana...

Jag har en må-bra-bok ? som jag skriver en checklista ? i varje dag med saker som jag mår bra av.
Den påminner mig om att göra saker för mig själv ? och vilka saker jag mår bra. För att liksom få en ny vardagsrutin. Och hoppas att det bara ska komma naturligt sen. Ofta skriver jag punkter på morgonen som jag vill utföra under dagen.

Idag står:
? Andas
? Inte stressa
? En sak i taget
? Träna
? Lifesum (mat/äta nyttigt)
? Vara snäll mot mig själv i dagens val
? Räkna jobbtimmar

Sen på kvällen prickar jag av det jag klarat och även skriver till saker om jag gjort mer saker för mig själv. Det kan va tex:
☑️ kramats med barnen i soffan
☑️ höstpromenad
☑️ varit på badhuset med yngsta dottern och myst
☑️ tittat på favoritserien
☑️ inte gjort För många saker på en dag

Brukar inte skriva ”har inte druckit alkohol”. För jag gjorde även denna lista i somras och då hade jag med: ”inte dricka alkohol”.
Men jag klarade nästan aldrig den punkten! ?
Så nu har jag lite ångest att ens ta med den. (Även om jag nog klarar den uppenbarligen).

Kram ?

Ps. Ja jag gillar listor och scheman ? har skrivit om mitt träningsschema vs. Alkoholschema tidigare. Den har jag dock lagt ner.

Tupplur, Höneblund eller kycklingpaus, kärt barn har många namn. Det är nog det Jag, Andrahalvlek och Se klart har luftat mest här på forumet under vår tid här. Uppenbarligen väldigt viktigt detta att kunna lyssna på kroppen. Är man trött, stressad eller sugen på A så ska man inte dricka, utan ta en vilostund. Ett vinnande koncept utan tvekan. ?.

Grattis till två månader och en ny upptäckt! Kram

Stort grattis till dina 2 nyktra månader! Och vilken bra rutin du har. Genom att första skriva ner dina förväntningar och sedan bocka av ger du dig tid för både planering och reflektion. Enligt mig det bästa sättet att hantera den stress vi alla ställs inför.

Bra att du går undan och vilar, det gör underverk för både kropp och själ ??

Sugen? Tänk HALT! Hungrig? Arg? Ledsen/ensam? Trött? Åtgärda det direkt.

Kram ?

Ja så viktigt att vila! Och andra sätt för att slappna av. För då kommer glädjen av sig själv.

@kvinna_38 jag har mina listor och scheman på papper! Är så trött på att göra allt på skärmen. Så har gått över mer och mer till Old School. Papper och penna :)

Tur att man har appen ”Nomo” så man slipper hålla koll själv :)

Jag knatar på här med mina nyktra dagar. Det är ingen fråga om att dricka
längre. Kommer inte göra det. Förstör bara för mig. Och dessutom mår jag sämre psykiskt och fysiskt.

Jobbar snarare vidare på det som gjort att jag druckit på ett destruktivt sätt. Nämligen problemen med stress, för höga krav på mig själv, dålig självkänsla, problem inom familjen, grundläggande depression och det knepiga (och positiva) med min personlighet som jag skulle kalla envis, tjurig, orolig, långsint och driven!

Nu en helg på landet med lite frisk luft och förhoppningsvis inte alltför mycket irritation på min mamma som är där! ??? (fokus när irritationen kommer: empati, lugn, ödmjukhet) ?

Alkoholen har lagt sig som en stor tung illaluktande yllefilt över alltihop. När vi kränger av oss den filten kommer en massa annat i dagern. Både sådant som berikar och sådant som skaver. I lugn och ro är det då dags att ta itu med alla surdegar. Samtidigt som vi njuter av det som berikar. Men viktigast först - vara nykter.

Kram ?

Ja det har verkligen varit skönt att dra på sig filten av alkohol ibland @andrahalvlek.

Har tyvärr känt alltför mycket av det som finns under filten den senaste veckan och veckan innan och framförallt under helgen. Känner mig sorgsen....
Har känt flera gången i helgen att det skulle va skönt med vin... för att få släppa allt. Skölja ner det och gömma undan allt... intebehöva tänka, eller känna....
mina axlar är så stela. Uppdragna och jag har lite svårt att andas.

Barnen, min mamma, inre stress, inre oro, Skuldkänslor, svårt att fokusera på glädje, mörkret som kommer med hösten, irritation på människor runt om.... det är jättejobbigt just nu!! ?