Bra idé att lägga ett träningspass där! Och omformulera hoppas jag klarar det till jag ska klara det! Hoppas är för mig ett ord som ger intrycket av att det är yttre faktorer som man inte kan påverka som avgör. Typ hoppas att det inte regnar. Tror det gör skillnad mentalt att tänka ord som betyder att man själv har kontrollen. Och inte lämnar nån glipa i dörren för förnuftet att smita ut igenom. Menar inte detta som ett drygt märka ord-inlägg, utan som ett peppande gå ut och vinn matchen-inlägg.

Västligvind

Första fredagen avklarad ?

I morgon är det 7 dagar, första veckan!

Fast mycket har varit jobbigt idag och haft en stressig dag rent allmänt klarade jag det.

Var sugen som fasen vid mathandling. Var hungrig samtidigt vilket inte gjorde suget mindre. Köpte vuxenläsk, alkoholfria, och köpte en flaska alkoholfritt vin, har tagit en läsk sen var det bra. Smakade inte ens på det alkoholfria vinet.

Men jag var tvungen att köpa det. Det kändes lite som att då kan jag i alla fall fira fredag litegrann. Det gav lite mer feeling till fredagen.

En reflektion är att jag betedde mig precis som om jag hade tagit ett glas vin, eller annan alkoholhaltig dryck när jag kom hem. Gick in i köket, slappnade av, öppnade kylen och av med kapsylen och en klunk. Yes! Äntligen fredag! Och märkte till min förvåning att det inte var själva alkoholen jag slappnade av, av, det var ju ingen i. Utan själva den handlingen. Själva öppna något gott att dricka när man kommer hem, ta en klunk och andas ut. Jag reflekterade inte ens över att det inte var alkohol i först.

Det blir något att fundera över.

Kram på er därute och tack för allt stöd ?

Har tagit för vana att sätta mig i "vin-fåtöljen" med ett fint glas med något alkoholfritt i och bara andas, för att få avkopplingen när den behövs, och när jag tidigare tagit ett glas vin.
I förrgår när jag hade extremt ångestpåslag drack jag en alkoholfri öl redan på förmiddagen för placebo-effektens skull. Detta kan säkert vara kontraproduktivt och sätta igång sug hos andra, men för mig hjälper det. Jag tänker inte göra det varje dag, men när det är riktigt jävligt kommer jag att ta till allt för att komma vidare nykter, och samtidigt lära mig att det INTE är alkoholen som lugnar mig.

Västligvind

Idag blev jag erbjuden alkohol.
Hade varit enkelt att tacka ja. Inget konstigt.

Men jag tackade nej.

7 dagar nykter idag. En vecka ☺️
Glad och tacksam.

Västligvind

@Blenda

Vad bra att du hittat ett sätt för dig ☺️ Jag tänker lite samma. Om det står en flaska afritt vin hemma känner jag mig lugnare fast jag inte har smakat ens. Så det får duga för nu ❤️

Västligvind

En reflektion såhär innan godnatt.

På denna helgen har jag tagit hand om mig själv mycket mer. Alltså fysiskt. Duschat, smörjt, kammat mig mer, fixat mig. Allt.
Känns bra att komma in i det igen. Har tappat det lite på vägen.

Godnatt och ta hand om er ❤️

Fint att höra att du tar hand om dig och är nykter! Jag tänker att man dels får mer tid för sådant när man inte är full eller bakis en massa timmar, men också att man återfår förmågan att njuta av saker som doften av hudkräm, lyxen i att ägna tid åt sig själv.

Västligvind

Idag när jag lagade mat. Söndagsmiddag med extra allt. Tog jag ett glas av mitt alkoholfria vin. Det smakade jättebra! Nästan som på riktigt och eftersom det har varit själva smaken av vin jag saknar när jag är nykter gör detta mig enormt lättad ? Trodde jag skulle behöva hålla mig helt borta.

Och plus i kanten, eftersom det inte är någon alkohol i så blev det bara ett glas. Jag var nöjd efter det. ☺️

Kommer bara ta detta substitut på helger. Precis som jag brukare så det inte blir någon varje dag grej. Utan vid speciella tillfällen och helgkvällar.

Är nöjd. Och nykter.

Jag hade också stor nytta av mina a-fria vinglas i början. Så småningom har de blivit mindre intressanta, nu blir det oftare cola zero om jag vill ha ett glas.
Trodde också detta med ”smaken” var en stor grej men det har inte stämt, maten njuter jag däremot desto mer av! ?

Västligvind

Elva dagar idag. ?

Helgen kommer att bli tuff. Det känner jag redan nu. Måste köpa mer afritt vin eller bubbel till helgen.. För att känna att det är något i alla fall.

Västligvind

Anledningen till att det känns tufft nu är för att
.
1. Är irriterad på min familj av rimliga anledningar.
2. Har ingen träning bokad på fred, lörd så jag är "ledig" och det är inte bra.
3. Känner mig allmänt oinspirerad.

Detta är inte bra. Jag måste hitta på något att göra fredag kväll och lördag morgon. Om jag gör det har jag något kul att se fram emot och så slipper jag tänka på att inte dricka.

Vara mätt. En viktigt del är att inte vara småhungrig. Då kommer jag vilja ha vin på fredag/lördag em/kväll.

Ha alkoholfritt hemma.

Göra upp en plan. Om jag klarar denna helgen som kommer så ska jag unna mig något jag velat ha länge. Och faktiskt köpa det på söndag. Kanske få bli det jag bokar tills söndag morgon då om jag klarar helgen.

Jag visste att detta skulle komma så det är ingen nyhet direkt. Klarat en månad innan på ren vilja. Men denna gången måste jag ändra mina strategier. Annars är jag tillbaka snart igen.

En kortsiktig plan är bra att ha, och ta en dag i taget fram till helgen så fixar det sig. Det bästa är
om du kommer på något att göra till helgen som avviker från hur det brukar se ut. En sen helgkväll i
början tog jag tex bilen och storhandlade mat. Gick i lugn och ro och handlade, och så slank det med
en hel del godsaker som jag var sugen på.? Perfekt, nästan folktomt också kl 21.30. Dagen efter vaknade jag
pigg jättetidigt och åkte iväg (själv) på en utflykt till ett ställe jag länge har velat besöka, men som aldrig blev av
tidigare pga bakfylla och omotivation. Vandrade långt och rensade skallen, och fyllde den med pepp och jävlaranama i stället. Den här gången ska jag fixa det, en gång för alla! Jag kommer så väl ihåg den helgen,
jag växte då. Kram

Västligvind

Tack @Torn ?

Ja, jag vet att jag måste planera något och strukturera om mitt liv. Innan har ju nästan varje lördag innan tolv sovits bort med uppvak av ångest ibland.

Jag har nu bokat en grej tidigt på lördag men måste ändå hitta på något på fredag. För jag har bokat grejer innan på lördagar som jag sen tvingat mig att gå på för att låtsas som att jag inte är bakfull eller avbokat. Söndag är träning så lördag kväll kommer nog gå bra.

Då är det fredag kväll kvar. I morgon redan. Det var en bra idé med handling. Ska se om jag kan komma på något ☺️

12 dagar idag ??

Västligvind

Gråtit hela morgonen. Gråter nu.
Är helt slut. Är ledsen. Sover som ett barn för första gången på länge. Dricker ofantliga mängder vatten. Hur kan man vara så törstig?
Varför är jag så ledsen. För att allt kommer ikapp. För att jag håller på att klättra upp och det är så svårt när man inte kan bedöva känslorna på en fredag.

Jag som bara har druckit på helgen. Men jag förstår nu att helgen som ska vara till för återhämtning och reflektion. Det har jag druckit bort. Och det kommer nu.

Jag har nog inte gråtit så här på länge. I alla fall inte på två år. Tårarna bara rinner.

Det är skillnaden mellan min förra nykterhetsresa. Denna gången är jag ledsen. På riktigt. Trött på riktigt och känner saker jag inte känt på länge på riktigt.

Dag 13 idag och idag ska jag vara nykter.

Ma-lie

Känner igen mig. Drack också otroliga mängder vatten och grät som ett litet barn vid 2 veckor som nykter. Det var sååå skönt nu i efterhand. :)

Kram!

Alla känslor blir starkare i nykterheten. Sorg, ilska, glädje -rubbet. Det är lite ovant i början, men väldigt berikande.

Chill helgkram ?

Västligvind

Dag 14! Två veckor nykter idag ?
Känner mig stolt.

Och glad för att jag klarade denna helgen.. Nåja nu är det bara lördag morgon men det har alltid varit fredagar som är den stora boven för mig.

Känner mig så bra. Ingen bakfylla när min klocka ringde i morse.
En sak jag har reflekterat över är att även om man dricker mindre mängd alkohol, säg 2 glas vin en kväll. Då känner man av det på morgonen, i alla fall jag. Smaken i munnen. Lite tyngre huvud. Seg.

Nu vaknar jag kanske inte pigg, sover halvkasst. Men jag vaknar klar. Klar i huvudet, ögonen och allt. Det är en underbar känsla den där klarheten. Jag har märkt då också att det inte behöver vara en stor mängd som gör att jag känner mig sämre.

Har fortfarande inga långtgående planer. Jobbar för varje dag i nuläget. Det är skillnaden från förra gångerna. Nu är det back to basic med en dag i taget. Aldrig ta första glaset som gäller. Fungerar hitils. Har en man som är kvar haha som stöttar mig.

Är glad att jag hittat alkoholfria alternativ som gör att jag får den där känslan när jag lagar middag på helgen. Myskänslan. Och igår var det så underligt. Tog ett glas afritt vin och någon halvtimme senare ville jag åka och köpa godis till senare på kvällen. Min första tanke var "fan, missade att köpa godis får göra det i morgon" för mitt huvud tror uppenbarligen automatiskt att jag druckit alkohol en fredag. Hoppade nästan till när jag kom på att jag kan köra vart jag vill, det är ju afritt vin jag dricker ? Vilken frihet! Så ovanligt!

Jag känner att den där utgråtningen igår var bra för mig. Behövde en sådan urladdning och idag mår jag mycket bättre.

Hoppas ni andra haft en nykter och trevlig fredagskväll! ?

Vad skönt?
Det är välgörande att gråta, då får du endorfiner som du så väl behöver nu. Ja det händer så mycket i knopp o kropp när man slutar dricka.
Håller med om att man kände att man druckit bara... ett glas vin. Hm, kanske det beror på min ålder?
Ha en fin dag?