Har aldrig sökt någon hjälp för mitt alkoholberoende, men tänkte att jag ville ta Antabus en period. Men är det bara att boka en tid hos en allmänläkare på en vårdcentral och så får man Antabus efter eventuellt leverprov? Eller måste man gå via någon "beroendeklinik" eller liknande?

Flera här inne har fått Antabus utskrivet för att ta själva/hemma. För mig har det varit tvärnobben, det är beroendemottagning som gäller. Eventuell arbetsgivare behöver i så fall bli informerad, man måste infinna sig på mottagningen 2 ggr/vecka. Har fungerat alldeles utmärkt för min del.

Bra att du tar tag i problemet!

Kan se olika ut en del går bara via sin vc och får hjälp via dem en del vc skickade remiss till beroendeenheten. Sen i alla fall större städer finns ju andra aktörer ochså. De på beroendeenheten brukar oftast kräva man lämnar urinprov för se man inte missbrukar något annat ochså, de får man räkna med lämna lite då och då. En del ställen kör ochså med man ska gå dit ta sin antabus i början varje dag mm. Kan se lite olika ut. Beroende vården kan oftast erbjuda mer hjälp än vc om man tex vill prata med någon. Men är de bara antabus du vill ha och ingen annan hjälp så hade jag nog vänt mig till vc först.

Har ju egentligen inget emot en beroendemottagning, men det känns inte som att det är "första nivån av hjälp".....man kan ju tycka att en person som "frivilligt" vill bryta sitt beroende via medicinering borde få möjlighet till det på ett enkelt sätt....får se om det ens går att boka en tid hos VC i ett sånt här ärende....

Jag har gjort både och. Fått utskrivet på vc för att ta själv, och nu senast kontaktade jag beroende mottagningen. Jag har aldrig lämnat urinprov, bara leverprover, då antabus kan påverka levern negativt. Min arbetsgivare har ingen insyn alls i detta, då jag själv kontaktat dom. Lycka till