Få utskrivet Antabus

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
HeterInteGreger
Få utskrivet Antabus
HeterInteGreger
Har aldrig sökt någon hjälp

Har aldrig sökt någon hjälp för mitt alkoholberoende, men tänkte att jag ville ta Antabus en period. Men är det bara att boka en tid hos en allmänläkare på en vårdcentral och så får man Antabus efter eventuellt leverprov? Eller måste man gå via någon "beroendeklinik" eller liknande?

Onkel F
Beror nog på vart du bor.

Flera här inne har fått Antabus utskrivet för att ta själva/hemma. För mig har det varit tvärnobben, det är beroendemottagning som gäller. Eventuell arbetsgivare behöver i så fall bli informerad, man måste infinna sig på mottagningen 2 ggr/vecka. Har fungerat alldeles utmärkt för min del.

Bra att du tar tag i problemet!

snusen
Kan se olika ut en del går

Kan se olika ut en del går bara via sin vc och får hjälp via dem en del vc skickade remiss till beroendeenheten. Sen i alla fall större städer finns ju andra aktörer ochså. De på beroendeenheten brukar oftast kräva man lämnar urinprov för se man inte missbrukar något annat ochså, de får man räkna med lämna lite då och då. En del ställen kör ochså med man ska gå dit ta sin antabus i början varje dag mm. Kan se lite olika ut. Beroende vården kan oftast erbjuda mer hjälp än vc om man tex vill prata med någon. Men är de bara antabus du vill ha och ingen annan hjälp så hade jag nog vänt mig till vc först.

HeterInteGreger
Har ju egentligen inget emot

Har ju egentligen inget emot en beroendemottagning, men det känns inte som att det är "första nivån av hjälp".....man kan ju tycka att en person som "frivilligt" vill bryta sitt beroende via medicinering borde få möjlighet till det på ett enkelt sätt....får se om det ens går att boka en tid hos VC i ett sånt här ärende....

Jullan65
Jag har gjort både och. Fått

Jag har gjort både och. Fått utskrivet på vc för att ta själv, och nu senast kontaktade jag beroende mottagningen. Jag har aldrig lämnat urinprov, bara leverprover, då antabus kan påverka levern negativt. Min arbetsgivare har ingen insyn alls i detta, då jag själv kontaktat dom. Lycka till

snusen
Får MSN lov fråga på vilken

Jullan65 Får man lov fråga på vilken beroendemottagning du går på? Den jag går kräver urin alt blodprov

Jullan65
Snusen den finns söder om

Snusen den finns söder om Stockholm. Stockholms län. Blodprover har jag lämnat som nämts

Onkel F
Samma för mig som för Jullan65

Söder om Stockholm, endast leverprov. Orsaken till att jag nämnde arbetsgivare är att jag fick mina doser på arbetstid. Mycket tillmötesgående arbetsgivare.