Kemisk ångest

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
nova_li
Kemisk ångest
nova_li
Kemisk ångest

Jag är en kvinna på snart 40 år och skulle vilja ha lite råd om mina alkoholvanor. Jag dricker inte så ofta, tar ett glas vin eller två glas vin hemma kanske varannan vecka och håller mig vid den konsumtionen när jag är hemma och tar vin själv, det blir aldrig mer än två glas vin då.
Jag känner inte suget efter mer vin när jag dricker själv. Men så fort det är fest eller att jag dricker med en vän så blir det alltid mer än jag tänkt, jag vet inte vad det beror på , eftersom jag kan kontrollera mitt drickande och stanna vid två glas vin när jag dricker själv. Skulle ni kunna ge en förklaring? Jag själv tror att det är för att det är trevligt man sitter och pratar och glasen fylls på.
Jag har också märkt att jag på senaste tiden drabbats av enorm kemisk ångest i 2-3 dagar efter alkoholkomsumtion vid två glas vin eller mer. Nu i fredags drack jag vin med en tjejkompis och det blev mycket mer än jag tänkt och nu har jag haft kemisk ångest hela helgen, idag känns det lite lättare. Jag har nu tagit beslutet att inte dricka en droppe på 6 månader för jag pallar inte den här kemiska ångesten. Kan det vara en idé att göra så?
Hoppas på svar. Mvh

Jullan65
Det låter som en sund och bra

Det låter som en sund och bra idé, om man känner att det inte är bra för en , ska man ju inte göra det. Ganska enkelt kan tycka, men vår värld verkar uppbyggd på alkohol och i synnerhet i sociala sammanhang. Kanske du får en förklaring till varför du dricker mer vid sociala sammanhang än ensam. Annars kan jag inte direkt påstå att du verkar dricka för mycket. Snarare väldigt sparsamt, med mina mått mätt får jag väl säga. Det dåliga du känner är sk. Baksmälla, dvs kroppen blir påverkad negativt när vi dricker a. Kanske är du känslig för alkohol, som ju är ett gift. Så fundera du i lugn och ro, att avstå från alkohol skadar aldrig. Jullan

snusen
Alkohol är ångest

Alkohol är ångest framkallande oavsett om man druckit lite grann i goda vännerna lag el om drack jättemycket.

nova_li
Tack snälla för din kommentar

Tack snälla för din kommentar! Jag skulle inte heller påstå att jag dricker för mycket, men det är som sagt mest i sociala sammanhang det ofta blir för mycket med påföljd som minnesluckor och rejäl ångest dagarna efter.
Jag såg att 90 dagar utan alkohol var rekommendationen så jag kör på det, aldrig fel att ha en period utan alkohol i vilket fall som helst.

Kennie
Varningsklocka

Hej och välkommen! Bra beslut att fundera över alkoholen, att få minnesluckor är en varningssignal. För mig var det att den typen av kvällar började komma oftare, typ någon gång i månaden, som fick mig att sluta dricka. Jag hade som du inte heller problem att bara ta två glas om det var hemma. Men till slut fick något mig att känna att om jag dricker 10 glas på en festkväll och inte minns sista timmen så är det ett problem, de flesta dricker inte så mycket . Och efter att ha läst mycket här förstår man att det snabbt kan gå utför därifrån. Jag upplever att jag backade undan från ett stup och upptäckte dessutom att fastän jag aldrig drack fler än tre kvällar i veckan och totalt sett under gränsen för riskbruk, så mår jag så mycket bättre utan alkohol.

nova_li
Tack Kennie för ditt kloka

Tack Kennie för ditt kloka inlägg! Jag känner också att det är en varningsklocka med minnesluckor. Har du slutat helt att dricka nu eller kan du ta två glas vin hemma? Jag har inte druckit en droppe sen förra fredagen då det spårade och min plan är helt nykter nu året ut. Jag skulle gärna vilja fortsätta dricka mina två glas hemma till en middag t ex men inte mer.
Tog du också några månaders nykterhet till att börja med?