Uppförsbacken

Hejsan. Kille på 31 som druckit för en livstid. Mitt drickande har gått helt överstyr och jag har svårt att se någon utväg. Jag har familj och sköter jobbet men dricker oerhörda mängder alkohol så fort jag får en lucka och hela livet kretsar kring alkoholen. Jag har för första gången på kanske 8 år varit utan alkohol i 7 dagar idag. Jag har börjat få obehagliga symptom så som skummande urin och blek avföring som inte är roligt att googla om. Har tänkt försöka hålla mig nykter iaf ett par veckor innan jag vågar gå till någon vårdcentral och ta prover för att se hur det står till, rädd att bli av med körkort och andra påföljder, någon som vet hur sådant fungerar? Jag är även rädd att jag fått nå skador i skallen då jag mår väldigt konstigt å känner mig yr osv. Bara varit nykter 7 dagar så kanske någon form av abstinens. Någon mer här inne som varit med om liknande? Sen vill jag bara ge min stora beundran till alla här inne som delar med sig och kämpar. Detta är mitt första inlägg här.

Bra beslut att ta tag i drickandet, du har så mycket att vinna. Jag vet inte mycket om abstinens, men har läst flera härinne som varit yra i huvudet. Kan tipsa om Onkel F:s ochTorns trådar, tror du kan hitta tips och inspiration där. Och Andra halvlek har mycket bra tips om fakta och att gå all in för nykterhet.

Hej och välkommen hit. Jag är inte läkare men ljus till vit avföring kan tyda på att levern blivit påverkad. Fysiska abstinensen kan nog sitta i ca 7-14 dgr beroende på hur hårt man druckit. Vet inget om körkort osv, men jag skulle allvarligt fundera på ett läkarbesök. Vid hårt drickande förstörs upptaget av bla vitamin b-12 som kan orsaka svåra besvär. Så ta dig en funderare på hur du vill ha det, konsekvenserna kommer ju ändå som ett brev på posten av ett långvarigt drickande. Inget är viktigare än du, så var försiktig. Kram Jullan