Issa2018

Hej. Har varit inne flera ggr och läst här o är I samma sits som dom flesta. Har ett beroende av alkohol. För att göra historian kort så har mkt hänt i hela min uppväxt och för några år sen har de hänt lite andra saker som tagit på mig psykiskt. Gått in i vägg, deprimerad,nedstämd osv. Drack som vanliga människor i början sen kom d i perioder då ja drack varje dag, inte så att ja vart full utan mer bara känna mig lite berusad. Sen försvinner d o sen hamnar man där igen.. o nu e ja där igen. Dricker några öl varje dag, för stt mest bli avslappnad, må bra, orka med vardagen osv. Men så går dom här dagarna o man kanske håller upp nån dag o sen börjar man igen t.ex. idag drack ja 4 öl sen på eftermiddagen så började ja få skakningar, ångest. O ja antar väl att d e abstinens men d borde väl komma när man inte dricker eller?

Ja vill bara skriva av mig med andra som varit med om samma. Få råd o tips.. stötta varandra..

Tycker d e sjukt svårt o va utan.
Men ja vet stt ja kommer må bättre.

Här finns mycket hjälp att få, både på forumet och själva Alkoholhjälpen. Gå in och gör deras bedömningstest så får du ett förslag på hur du kan börja din nykterhet. Eftersom du också har skakningar du inte vet vad de beror på så skulle jag också rekommendera dig att kontakta sjukvården. Ta hand om dig och kämpa på!

Issa2018

Halloj. Tack så mkt. Enligt vissa så är d abstinens eller att ja äter mina mediciner oxå

Hej Issa2018, och välkommen till forumet!

Du beskriver ett mönster där alkoholen till och från kommer in och tar en större plats i ditt liv än du egentligen skulle vilja, något många här kan känna igen sig i. Klokt av dig att ta steget att börja skriva här, det finns mycket bra tips och stöttning att få. Ibland behöver en skriva flera gånger för att tråden ska "ta fart", så att säga.

Vad gäller dina frågor om vad din ångest och dina skakningar beror på så vill jag också, precis som Kennie ovan, uppmuntra dig att ta kontakt med sjukvården för att få hjälp att reda ut vad det kan vara och hur du bäst kan hantera det. Klokt att du tar dina symptom på allvar.

Oavsett är du välkommen att fortsätta att läsa och skriva här!

Varma hälsningar,
Kristoffer
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Fungerande_alkis

Vad är det för mediciner du tar?

Jag sökte hjälp för mitt alkoholmissbruk för något halvår sedan och fick då sertralin utskrivet. Tanken var såklart att detta skulle hjälpa mig sluta dricka, vilket det inte gjorde.

En kväll så hann jag dricka bara ett par öl innan jag fick en konstig känsla i kroppen från ingenstans. Den bara slog på helt plötsligt, nästan som ett obehagligt adrenalinpåslag. Bara sekunder senare fick jag utomkroppsliga upplevelser och upplevde allt som overkligt, ungefär som att livet bara är en teaterpjäs eller en film. Det är svårt att förklara känslan, men det var inte kul, och det hela urartade i en flera timmar lång intensiv panikångestattack.

Först långt senare undersökte jag vad det kan ha berott på, och fann då information om att alkohol i kombination med just sertralin kan orsaka den typen av overklighetskänslor och panikattacker.

Det kan vara livsfarligt att kombinera alkohol med vissa mediciner, så du bör kolla upp vad som gäller i just ditt fall.

Hoppas allt går bra!