Maaliin

Tycker det är så skönt, att vara nykter. Men måste tydligen dricka, bara för att jag kan? From, idag tänker jag skippa alkohol! Hoppas vi kan kan hjälpa varandra?

Hej och välkommen Maaliin.
Här finns människor med olika problem med alkoholen.
Jag själv drack i ensamhet varje dag i veckan men aldrig stupfull.
Andra här drack bara på helgerna eller i sociala sammanhang.
Nykterhet är skönt.
Vi finns här och stöttar dig⚘

Bra beslut att ta kontroll över alkoholen. Att börja en lördag är starkt, inget "bara idag också". Här och nu är den bästa tidpunkten.
Du och alla runt omkring dig kommer att märka att du blir piggare och fräschare, på bättre humör och orkar mer.
Nykterhet ÄR skönt, men inte alltid lätt. Hjälp och stöttning finns att få här om du vill ha det.

Maaliin

Jo, alltid måndag, tror jag att det ska lösa sig. Men känns skönt att bestämma själv. Lördag, är väl bästa dagen?

Jättebra inställning, här och nu är perfekt att sluta på. Jag slutade 30 december 2019, var en bra dag för mig. Hade druckit jag med fast jag inte ville, kände mig så sliten.
Har inte ångrat mig kan jag ju säga och det kommer inte du heller att göra? Kram

Maaliin

Löjligt, men intalar mig själv, att jag inte att gillar och dricka? En del gillar ju inte choklad tex. Kan väl vara en sån, som ogillar alkohol? Bara för mig själv, erkänner jag hur mycket jag gillar det.

Det spelar ingen roll om du har femtioelva släktingar som valt att stanna kvar i missbruk, DU fixar det om DU väljer att göra det. Du skrev att du klarat 12 timmar. Bra, fortsätt. En timme i taget, så har du snart klarat en dag. Men du måste bestämma dig och tro på dig själv.
Alla som skriver här har älskat att dricka alkohol, så till den milda grad att det blivit ett problem. Kärleksförhållanden kan bli destruktiva, då behöver man bryta upp!

Låt ridån gå upp! för en ny akt i ditt liv, en akt där du tar kontrollen.

Maaliin

Tack, tror det! Känns som nya tider nu?

eller 1 timme i taget om det är det du behöver.
Fokusera på nuet, just nu ska jag inte dricka.
Och som Onkel F skrev - Tro på dig själv.
Första dagen är värst, var för mig i alla fall.

Jag ska också leta upp avsnittet av alkispodden med Rebecca, ,många som sagt att det är bra.
Kram?

Maaliin

Sån ångest nu . Men är väl det som behövs? Fattar inte hur jag orkar? Inte ångest för att ha gjort bort mig, eller så. Dricker alltid ensam, är nog det värsta?

Maaliin

Hittade en flaska vin idag. Men hällde ut. Jag är ju en sån som inte gillar alkohol nu? ? Så skönt att ta kontroll.

Man ska inte ha alkohol hemma! Inte heller delta på alkoholstinna aktiviteter första månaden.

Man ska bara ta en dag i taget, gilla läget, och lyfta varje liten positiv sak till skyarna! Och promenera eller springa om man blir rastlös.

Kram ?

En stund i taget, en dag i taget..Bra att du hällde ut vinet..Planera så du kan undvika fällor, som bara du vet hur dom ser ut..Är det trötthet, törst eller hunger? Se till att vila, äta eller drick något nyttigt..Våra fällor ser olika ut..Mina var sociala tillställningar, vissa vänner, fester, men satt ju även själv och drack..Då kan man inte ha alkohol hemma..Fundera och se till så du är beredd på sug...Det går att hantera..Det blir lättare med tiden..Varm kram..????

Maaliin

Ja, mina fällor är väl mest i ensamheten, när jag är rastlös eller orolig. Men bra tips med promenader! Känner mig ändå ganska lugn och säker nu. Men det kan ju ändras fort, tyvärr.