Torn, så skönt att läsa dina inlägg. De sprider så mycket harmoni och förnöjsamhet.
Jag blir glad och lugn och lite "avis" men glädjs med dig såklart ??

Kram ???

Jag är också ointresserad av fiske, men delar i övrigt naturintresset, är kanske lite mer en "skogsmulle"-wannabe än hardcore, dvs jag gör inga extrema strapatser (förutom paddlingen kanske kan få räknas dit), utan mer korta, halvlånga skogspromenader.

Naturen nu på hösten - när det skiftar om till vinter, alla löv faller, ja här uppe har det övergått från att vara härligt mysigt till mer blött o lite småtråkigt, det lär dock komma dagar med uppehåll, ska passa på då igen.

Och du, bra du springer! 5 km är inte illa, jag kom ju dit innan jag släppte garden och tappade rutinen. Det är just nu okay, men kanske kommer igång igen, får se, jag har ingen stress.

I dag har jag varit och hälsat på min gamla mamma. Hon vistas så mycket hon kan i sin älskade sommarstuga. Hon har sjukdomen kol och måste verkligen försöka se till att hon inte blir smittad av Corona. Detta har såklart inneburit väldigt få sociala kontakter sedan i mars. Men i sin sommarstuga kan hon fixa med trädgården och gå långsamma promenader, eller åka på cykelturer med sin elcykel. Men oj vad glad hon blir av lite besök!❤️

Fick fyllt en hel släpkärra med bröte och körde det till tippen och har hjälpt henne med att bära in utemöbler mm också. Är imponerad över att hon pallar med den ensamheten som pandemin har inneburit för henne. Min starka mamma.?
I kväll blev det en promenad i stället för löpning.?. Ha det bra alla som kämpar mot alkoholdjävulen!

Kram

Hjälpa sin mamma praktiskt med olika saker känns så oerhört givande. Det blir vinn-vinn ❤️

Chill helgkram ?

Dagarna rullar på. I går satt jag och köpte och sålde aktier. Det var en perfekt dag eftersom marknaden var orolig pga en viss presidents hälsoläge. ? Mycket rörelser upp och ner då. Det gick bra, så när börsen hade stängt åkte jag och min dotter och köpte en elsparkcykel för vinsten En rejäl sak som vi kan använda hela familjen. Sedan blev det en löprunda på 5,3 km. I dag har det blivit en fisketur, lite väl blåsigt och ingen fångst dock, men alltid lika skönt att komma ut. Frugan hade lagat en god fisksoppa till middag, och nu tar jag ett varmt bad. Ingen motionsrunda i dag.
Allt är frid och fröjd och jag har inget som besvärar mig för tillfället.

Jo, förresten, i morgon ska det regna hela dagen här, så jag måste plocka fram mina regnkläder. ?

Ha det bra! ?

Ja ni fattar vinken Vaknavacker och Jullan.? Att inte reta upp sig på småsaker som egentligen inte är ett problem, utan i stället se positivt på det och lösa det. Allt blir så mycket enklare då, och man är glad och nöjd. För min del så var det runt månad 5 som poletten trillade ner på riktigt. Jag har för mig att det var Andrahalvlek som konstaterade att nykterheten hade gjort mig väldigt lösningsorienterad. Innan dess kunde jag bli sur och missnöjd över en så banal sak som om en tallrik gick sönder. Numera så konstaterar jag bara glatt: jaha, då är det är bara att sopa upp och slänga skärvorna, inte det minsta jobbigt. ? Och du @VaknaVacker skrattar ju tom om du får sug efter A.? Det tycker jag är riktigt coolt!

Nu ska jag ta och spola av regnkläderna, för dom blev gräsligt gräsiga efter mitt härjande med grästrimmern ute i regnet i dag.?
Sedan ska jag unna mig en halv kanelbulle framför öppna spisen. Det är ju trots allt bara kanelbullens dag en gång om året. ?

Söndagshej!
Jag håller verkligen med om att lösningarna är lättare att hitta som nykter och det är extremt sällan man stannar i irritation eller liknande, det blir ett sätt att leva, att hålla utkik och alltid spana efter det som är bra och positivt utan att för den sakens skull agera korkat. Vi är ju de vi är, med alla våra ibland jobbiga erfarenheter. Desto viktigare att välja sitt liv från och med nu. Själv har jag ätit bulle både idag och igår. Nu blir det välbehövlig vila och läsning från soffan. Kram ?

Själv var jag även som onykter väldigt lösningsorienterad. Nu är jag odräglig. Jag hoppar helt över problemen och går direkt på lösningen.

Det som kan vara ett bekymmer är om man har andra omkring sig som inte är lika snabba i tanken. En del behöver virra runt i förnekelsens och förvirringens rum ett tag innan de kan ta klivet in i nyorienteringens rum. Man måste ha respekt för att man är olika.

Och det är verkligen ett dilemma på en arbetsplats, allra helst eftersom man som chef har ett försprång. Man får veta om neddragningarna innan alla andra. Men tänker man bara på det, lyssnar in och är noga med förankringen så brukar det lösa sig. Får folk bara bidra till lösningen brukar de acceptera en hel del.

Men generellt är det skönt att vara lösningsorienterad. Det är så otroligt mycket energi man sparar på att slippa vara sur och irriterad på skitsaker.

Kram ?

Ps. Funderar på om jag ska cykla i ösregnet eller inte ?

Det jag nog mest har reflekterat över under de här snart nio nyktra månaderna är sömnen.
Det är sådan stor skillnad mot hur det var förr, så det har känts väldigt ovant, och ofantligt skönt. När jag drack såg det alltid ut på samma sätt. Somnade som en stock (däckade), men vaknade efter 3-4 timmar när alkoholen började gå ur kroppen. Alltid sjöblöt av svett och med ångest, sedan slumrade jag till någon timme i taget, men en väldigt orolig sömn + att mina händer domnade, ni vet, det sticker och surrar i dem liksom. När jag inte behövde jobba, så kunde jag ligga och slumra fram till kl 12.00 på dagen. Hade ingen lust att gå upp helt enkelt. Sedan bar det iväg till systembolaget så fort jag kände mig körbar. När jag jobbade tidigt skift, såg jag till att lägga mig väldigt tidigt, typ kl 20.00 så att alkoholen skulle hinna gå ur kroppen innan det var dags att köra bil. Fy fan, säger jag bara.?

Sedan jag blev nykter har det hittills sett på följande vis. De första två veckorna sov jag sämre än sämst, riktigt dåligt, men det hade jag räknat med. Sedan följde en lång period (ca 6 månader) där jag sov otroligt bra, men kort. Vaknade jättepigg efter 4-6 timmar alla dagar i veckan. Det var väldigt ovant att må så bra och vara pigg varje morgon men det störde mig inte för fem öre. Fick många extra vakna timmar också, helt perfekt!
Men piggheten höll inte i hela dagen så det var standard med en tupplur av olika längd på eftermiddagen. Detta störde mig heller inte, utan var tvärtom väldigt skönt att ta en tupplur. Förr drack jag istället för att ta en tupplur. Från månad 6 tom två veckor sedan har jag kunnat sova lite längre varje natt, typ 7 timmar, vilket verkar vara optimalt för mig. Då behövs ingen tupplur, men är jag det minsta trött så försöker jag ta en, för det är så
himla skönt.?

Sedan jag började motionera för två veckor sedan så sover jag som en gris. 8 timmar i sträck utan att vakna en enda gång på natten. I lördags sov jag tom 9,5 timmar, helt sjukt! Jag får se vad som händer härnäst, jag vill ju inte sova bort halva dagen.? Avslutningsvis, jag anser absolut inte att jag har haft några sömnproblem under den här nyktra tiden, tvärtom jag är helnöjd och det har varit intressant med dessa olika faser av sömnen. Och inte en enda gång har jag vaknat bakfull, utan alltid pigg och glad, då är det värt att ha lite konstiga sovmönster.

P.s Vägde mig i dag och hade gått ner ytterligare 1,2 kg. Fortsätter det så här så behöver jag bara
motionera och äta sunt i en och en halv vecka till så är jag nere på min trivselvikt igen. Men jag
kommer nog fortsätta med motionen åtminstone. Men kan börja äta lite mer godsaker igen. ?

Ha en go dag

I början var jag extremt kvällstrött, men inte så morgonpigg. Jag vaknade förvisso ovanligt tidigt för att vara jag, men speciellt pigg var jag inte ?

Jag har förstått att jag behöver 7 tim sömn. Lägger jag mig 01 en lördag vaknar 8-9. Lägger jag mig kl 23 vaknar jag av mig själv kl 6-7. (Somnar ju inte direkt.)

Sova hela nätterna gör jag fortfarande inte, men det räcker med ett toabesök jämfört med två-tre tidigare. (Dricker mycket röd grapefruktjuice framför tvn ?)

Jag kan inte ligga och dra mig alls längre. Vaknar jag kl 7 på helgen så måste jag ha kaffe och falu rågrut direkt! Innan jag knappt har vaknat.

Min höneblund lör-sön vill jag inte vara utan, men höneblund efter jobbet är onödigt ? Det påverkar nattsömnen negativt. Min nya tid för läggdags är kl 21.30 så jag ska hinna få 7 tim innan klockan ringer kl 6. (Tidigare blev klockan ofta 23-00 innan jag gick och la mig innan jobbdag. ”Ska bara...”)

Sömn är otroligt viktigt. Grunden till allt annat faktiskt. Får man inte sova blir man knäpp till slut. Jag vet ju det av egen erfarenhet tyvärr ?

Kram ?

Skönt med minuset på vågen! Det lönar sig att anstränga sig. Själv har jag inte vägt mig, men de nya jeansen sitter betydligt skönare ?

Kram ?

Så skönt att det går stadigt åt rätt håll! Har inte vägt mig sedan coronavirus startade och jag på nolltid gick upp alla mina kilon från första tiden nykter... Jag vill som många andra skriver säga att detta med vikten kommer låångt ner på listan och bör inte konkurrera med nykterheten.
Nu har jag både sprungit, motionerat med hund samt hållit mig till en rätt stram diet till vardags så nu får det bli en invägning imorgon på 9-månades dagen.
Kassler-kjolen sitter dock fortfarande för tajt ?
Njut av kväll och bad! Kram ?

Måste säga att det blir snabb återgång till trivselvikt☺
Motionera för sömn och välbefinnande när vikten är på plats låter som en bra ide'.
⚘⚘⚘

Vad snälla ni är mot mig! ? Jag är verkligen tacksam för era kommentarer, och jag är otroligt tacksam för att jag har fått ett helt nytt liv nu. Mår så bra, tänk att jag har kunnat fixa det såpass här långt. Yes! ? Firar nio månader i morgon, och jag är så jäkla stolt rent ut sagt!!

@Se klart, jag har jobbat i kväll, men det blir ett bad när jag kommer hem. Då är det den sjätte oktober så jag firar i badkaret med ett glas cola zero och tänker på dig.?

@Kaye, det var bara 3,5 kg som jag behöver gå ner för att nå min trivselvikt. (1,3 kg kvar) Min idealvikt är det en bra bit kvar till. Jag kanske når dit någon gång, men det känns inte så viktigt i nuläget.?

Kram!??