Ciss

Hej är ny här ! tänkte skriva av mig.
Efter 7 års kamp med alkohol problem . Har jag nu tagit tag i problemet och fick i går antabus. Känns otroligt skönt i själen. Glad men trött i dag.
Hoppas nu kunna vara nykter framöver

Välkommen hit! Så bra att du har tagit tag i saken, och startat en egen tråd. ? Du skriver och vi peppar.

Kram

Så fint sammanfattat- jag tror jag kände precis så när jag fick en liten lucka och upplevde nån sorts ro över hur livet skulle kunna vara.
Livet har levererat ?
Välkommen till det bästa forum som finns. Läs och skriv här, allt du kan och orkar. Välkommen! ?

Ciss

I mitt fall började mitt drickande i samband med en tuff skilsmässa med mina barns pappa för 7 år sen .
Som bara har ökat med åren , den senaste tiden har det blivit 8 starköl varje dag. Försökt göra uppehåll men inte klarat av det. Har blivit en ond cirkel . Med ångest drickande och ännu mera ångest , skam och självhat . Skuld mot mina barn , sambo . Och släkt. Jobbkompisar t o m katterna .
Jag sköter allt . Jobb , hem , barnen .allt utom mig själv .
Har gått upp mkt i vikt det senaste året och värk i kroppen . Tack och lov fina levervärden och blod status.
Vill bryta det här och börja träna som jag gjorde förr. Sova bra osv.
Så nu är jag inskriven på behandlings mottagning för beroende.
I går var jag nykter . I dag är jag nykter och skulle aldrig ta en droppe ? alkohol med tanke på fruktansvärda biverkningar av antabus . Så det känns som detta fungerar i mitt fall .
Tack för er omtanke.

Kram Cissi

Ciss

Tack för era ord ?❤️
I dag är det min tredje dag nykter med antabus !
Känns som att lämnat ett fängelse och vet ni ! I dag hörde jag fåglarna sjunga när jag var på promenad ?

Ciss

Första fredagen på flera år jag sitter med bubbelvatten istället för en stor stark till fredags tacosen och idol ❤️

Ciss

Har i dag varit och letat kantarell och plockat blåbär med mina tonårs pojkar . Känner verkligen att antabus fungerar . Det va ro för själen . Inte stressa och känna nu måste jag till bolaget , hinna hem och dricka . Bara vara med barnen och njuta i nuet.
4 dagar nykter ?

Åh vad fint! Bra jobbat?Du tar ditt liv tillbaks. Så skönt med antabusen, det är ju liksom färdigförhandlat. Låter som du haft en bra dag!?
Hoppas du har en fin kväll! Kram?

Precis! Så mycket som blir enklare som är direkt kopplat till att dricka som man inte tänkte på tidigare. Slippa stressa till systemet eller hitta på andra ärenden för att kunna komma iväg. Slippa gömma och slänga flaskor. Så mycket tid och smusslande man slipper.

Om suget kommer så brukar jag stanna upp och låta mig bara vara i suget. Inte agera på det men ändå känna in det. Sedan putta det åt sidan och göra nåt annat. Så brukar det gå över efter en stund.

Välkommen hit?

Vad strong du är?? Va bra att du kunde få antabus. Jag kan inte få det pga leverpåverkan. Hur får du medicinen? Måste du gå t bereoendemottagningen? Blåsa för att se att du är nykter?

Heja heja dig!

Ha en fin söndag??

HerrÅgren

Jag är också ny här. ? Mitt problem har mest varit vad som händer när jag dricker för mycket. Vilket jag oftast gör. Har varit ganska otrevlig ställt till med bråk. Har sällan druckit mer än 2-3 gånger i veckan. Men är orolig för att det håller på att bli mer. Tror du att jag skulle kunna få antabus eller är det mer för allvarligare fall? Önskar dig lycka till med din behandling. ?

Ciss

Hej Ågren !
Jag var i samma sits förr ngt halvår sedan . Typ 3 gånger i veckan , som bytes ut mot varje dag sen i somras . Det gick fort när jag kom upp i tolerans . 4 öl bytes snabbt ut mot 8 st 50 cl varje dag . För att känna samma effekt.
Då tog jag kontakt med alkohol linjen . Som jag varit i kontakt med i våras . Där jag bestämde att höra av mig till beroende kliniken , när jag då kom i kontakt med dom så tog dom mig på allvar och skrev remiss till beroende akuten . Där jag fick antabus och b vitamin spruta. Och remiss till en beroende klinik. Där jag ska fortsätta få antabus .
Du kommer klara av det du med . Lovar .
Jag trodde ölen skulle bli min död . Kan jag få hjälp så kan du . Jag lovar!!!!!

HerrÅgren

Tack för peppen Ciss ? Jag har nog varit lite oärlig när jag skrivit 1-3 dgr/v. Det är väl så nu, under normala arbetsveckor. I somras blev det väl mer, kanske 3-4 ggr ? Lite beroende-varning när jag typ lite bekvämt glömmer bort det. Också mycket öl här. Blivit mycket IPA så det blir rätt dyrt, de kostar ju 20-30 kr st. Även fler starkare öl än tidigare.

Jag har två stora svarta sopsäckar pant här som jag ska få bort i veckan. Ska se om jag vågar mig på att räkna burkarna från juli-sep. Nu när jag skriver det känns det rätt sjukt. Jag har alltså druckit två sopsäckar öl på 3 månader. Det kan ju inte vara bra någonstans. Det blir en längre uppehåll nu, den saken är klar. Jag var inne på ett par veckor först men nu lutar det mer mot 3 månader. Pga många kommentarer jag har läst här. Guld värt. ?