Alla möten med människor verkar vara lite enklare, även om alla inte är perfekta. De kan fortfarande bli lite knepiga o konstiga, men beror i alla fall inte på att jag sitter o funderar över annat eller mår dåligt.

Jag är inte heller säker på att jag kunnat ta tag i det här tidigare, såklart, om jag aldrig börjat, eller tagit första ölen en gång hade jag inte behövt trassla mig ur det. Menar att jag inte är säker att jag hade klarat stanna kvar, sen berätta irl för några utvalda. Men gräma mig? Nja, nu är jag där jag är och är supernöjd över det som hänt på olika fronter i somras.

Helgen har varit bra här - massa umgänge i går med grillning ute (jag stod för ätandet av ett par av burgarna), och idag har jag varit o fikat och umgåtts på eftermiddagen med ett par bekanta, varav en haft stora problem med alk... på väg hem kom missbruk upp, så då berättade jag i förbifarten att jag också vet hur det är men att jag sen midsommar slutat dricka, och att det inte bara var lätt sluta, men det gick. Det fick räcka så, och det kändes bra att inte ha stor ojämnvikt i relationen, jag menar, jag känner ju till hur han haft det på samma område. Vi pratade vidare om lite ditt o datt sen ?

Jag hade aldrig kunnat tro jag skulle vara så pass öppen här o där om mig själv, men det känns riktigt bra.

Nu dags för helgrefrängen med lite te o en bra bok.

:)

Tack för en varm och inspirerande tråd. Du verkar vara en mycket fin människa, någon jag gärna skulle vilja lära känna där ute i det där så kallade verkliga livet. ?

Kram

Tack ??

Funderar över hur jag ska jobba i höst, ingen kan ju egentligen tvinga mig jobba hemma; och jag känner att jag både blir mer effektiv på jobbet o har lättare koppla av när jag inte jobbar hemma; så tror det blir någon 75% på jobbet o resten hemma-lösning. För det känns också trist med mörkret.

Det kommer inte - verkar det som - vara något problem undvika alkohol. Låååångt bort. Det finns andra saker jag behöver mogna i o växa i, o tror det blir enklare med det upplägget.

Här har jag faktiskt mest mått bra sen jag skrev sist; kanske lite för lite egentid hemma (motsäger inlägget lite - men det är en på jobbetvecka) o det kommer vara aktiviteter de flesta kvälllar. Det dränerar en enstöring lite :-)

Återupprepar det jag skriver tidigare. Den här sommaren o hösten känns som jag för första gången slutat springa från problem, vilket bl a gjort jag fick nåden att sluta dricka; men även kunna lättare umgås med de jag möter.

Och - jag har med erfarenheterna av att jag slutat dricka insett jag kan prata om andra saker som tynger också - men det gör jag ”irl”, och hör inte till det här forumet. Jag hade inte kommit till den slutsatsen utan att först sluta med A. Så dumt har jag tänkt, men man mognar bara så mycket man klarar av i taget :-) Jag känner mig extremt mycket bättre tillmods nu i höst sen jag började på andra delar i mitt liv, lite orsak också till varför jag inte skriver så mycket här längre, på något sätt är inte A i fokus längre, kanske inte andra problem heller längre, men det är andra skavanker som jag behöver och nu kan hantera.

Det är värt släppa kramen om flaskhalsen.

En god vän frågade på telefon idag när jag sa det inte var 100 uppåt - jasså är det problem med A; nej nej, det kommer inte sådana tankar alls. Det är / var inte 100 nedåt heller måste jag väl skriva som avslutning :-)

Corona tar fart här hos oss nu. 40 fall senaste två dygnen, och det är mycket när totalen är 796.

Vi har tydliga riktlinjer hos oss, vilka pass man ska jobba hemifrån. Så man turas om. Några i riskgrupp jobbar alltid hemifrån.

Själv försöker jag jobba 50/50, dvs 2-3 dagar per vecka på jobbet respektive hemifrån. Utgår från hur det ser ut med möten etc. Info går bra på video men idémöten funkar bäst IRL tycker jag.

Kram ?

Andrahalvlek; det har ökat i höst även här, så det gäller nog fortsatt vara klok. på jobbet har vi stora oanvända ytor och faktiskt något arbetsrum som står helt tomt som går nyttja om jag vill vara där mer än 50/50.

Mic; om vi är lika så har du också varit / är bra på att ge upp, tycka det inte är någon mening att ens försöka / inte värd bättre ;-) men båda två vet ju det är nån falsk fågel som sitter och ljuger på axeln.

Fredag. Idag blir det vinterdäcksbyte på bilen här. Något av det bästa jag gjort är att låta en däckfirma lagra däcken och sköta om tvätt, kontroll. Det är hur skönt som helst slippa stå i slasket o regnet på hösten och frysa och byta. När jag för några år sedan fick punktering och blev arg på att reservdäcket på nya bilen faktiskt inte fanns, utan det som fanns var istället en pump med något lim i som skulle ersätta... så ringde jag däckfirman och tog ut ett av de fyra däcken o låter det ligga i skuffen. Om jag får punktering vill jag kunna byta och köra med ett riktigt däck...

Jag är ju singel och trivs ganska bra med min självsamhet (för att citera Andrahalvlek), och nu i Coronatider är väl det bara en av bröderna som ibland kommer på besök. Men, det är ändå lite märkligt hur mycket mer städat det har blivit här sen midsommar. Alla dessa timmar som jag inte förstör, gör att det dels inte blir rörigt på grund av det jag gjorde, men även att det är lätt att dra dammsugaren en stund, eller så. Damma bokhyllor ligger dock fortfarande på min bucketlist...

Ha en fin fredag :)

Ja det är värdelöst med de här reservdäckslösa bilarna.? Det tar dubbelt så lång tid att pumpa upp däcket med den lilla kompressorn än att slänga på ett reservdäck. Och så funkar det bara om det är en liten pyspunka. Har testat flera gånger själv. Du får göra som Andrahalvlek gjorde med fönsterputsningen. Testa att damma bokhyllorna på typ din halvårsdag. Det går bättre än man tror, och kan tom vara kul. Den nyktra tiden gör underverk med en.?

Ska ut och klippa gräset nu, känns väldigt avlägset med frost här.

Må väl!

Jag ska erkänna en sak.. när jag fick punktering så tog det några minuter innan jag insåg att jag hade problem, tyckte först det bara var underligt att bilen inte gick styra så bra... så det hade faktiskt inte ens hjälpt om jag försökt pumpa, då det bara var "slarvor" kvar av däcket..... Men det fick mig verkligen att bestämma att ha ett riktigt däck i.

Det här med bilar... på jobbet har vi börjat prata batteribränder, och speciellt bränder i elbilar. Tydligen så måste man i princip sänka ner en elbil i en vattenfylld container i ett par dagar för att kunna släcka en brand. Inte kul om det brinner i ett garage...

Hehe, ja om jag får vänta till halvårsdagen så har jag tid på mig till strax före jul att ta tag i det. Kan ju vara lämpligt och få städat o fint innan dess :-)

Klippa gräset... avundsjukan är stor.... Här är det idag långt till frost, känns det som, men kan växla snabbt

Jag har ett varningssystem på min bil som tjuter om däcktrycket är förändrat. Himla smart. En gång tjöt larmet, men det syntes inte ens på däcket. Däckverkstan upptäckte en skruv, som precis nyligen fastnat. Han stoppade i något plastkrafs i hålet och sen kunde jag fortsätta köra. Himla smidigt.

Förutom skruven så har jag under mina snart 30 år med körkort aldrig fått punka. Får jag punktering ringer jag bärgare. Eller mina barns pappa ?

Kram ?

Andrahalvlek; så ny bil har jag inte :-) Den är precis i skarven mellan mekanisk och ett videospel. Jag var nöjd den hade bluetooth till radion (en koppling som funkar dåligt och gör jag måste starta om bilen ibland för den ska fungera).

Mitt körsätt och var jag kör på sommaren är väl som upplagt för att det ska bli skador på bilen, så ska definitivt vänta så länge som möjligt innan jag köper en ny gasbil eller elbil om det inte finns gasvarianter då... (jag tror inte riktigt på el på grund av arbetsmiljön för barnen som gräver i gruvorna, och hur mycket laddinfrastrukturen behöver byggas ut, det vore smidigare med gasladdning - och snabbare brandförlopp ;-) )....

Jo jag gick med i "Blåbandet", lite inspirerad av Andrahalvlek som gick med i IOGT. Det är nog samma princip - att verka för ett drogfritt samhälle, men med historik ur frikyrkorörelserna :-) Jag blev uppringd av den lokale ordföranden som undrade hur jag hittat till dem - "via formuläret på en hemsida", sa att jag inte vet vad jag gav mig in på riktigt, men att jag gärna tog emot information och såg var det utvecklar sig. De har just nu bara digitala träffar, och nästa träff ska jag vara med på :-) Det pratas lite om alkohol i våra församlingar - det blir "bara" på LP-nivå, dvs då allt gått precis överstyr, men inte innan. Jag är nog inte ensam där det såg ut fungera på utsidan. Sedan är jag inte ensam ute i övriga samhället / bekanskapskretsen.

I övrigt...

Livet tuffar på, jag har fått komma till en samtalskontakt angående annat i mitt liv. Det var såklart nervöst att träffas och börja prata och lägga upp garnnystanet på bordet. Men det kändes bra. Jag kommer inte gräma mig att jag slet i det fördolda med t.ex. alkoholen i många år innan jag via det här forumet kunde börja ta steg iväg från missbruket. Så mycket som jag vuxit på alla möjliga områden bara senaste 5 åren (nej jag är inte perfekt eller kaxig, mer ödmjuk att till slut faktiskt få börja må bra och fungera), så hade det nog inte gått tidigare. Tyvärr.

Inget blir bättre med ett missbruk som binder en. Även snuset är väl ett sådant, som jag har kvar och kramar om, tänker inte röra det på ett tag. Tids nog.

Både Blåbandet och besök hos terapeuten låter toppen! Personlig utveckling på olika områden, som förstås hänger ihop.

Det händer bannemej grejer när vi slänger av oss den tunga våta illaluktande filten som alkoholen är. Vi vågar se vad som faktiskt skaver därunder, och har drivkraft att ta itu med det.

Jag brukar säga att jag ångrar att jag inte blev nykter tidigare, att det är det enda jag ångrar just nu efter åtta månaders nykterhet. Det är en sanning med modifikation. Jag vill inte ha någonting i mitt liv ogjort.

Allt jag har upplevt har format mig till den jag är, och jag trivs med mig själv. Jag har gjort ett bra jobb med mig själv! Och mina barn! Vilket är mest deras förtjänst, men lite har jag förstås bidragit.

Det är väl det som kallas självkänsla. Att vara nöjd och stolt över den man har blivit, trots allt eller tack vare allt man har gått igenom. Jag duger bra som jag är, utan mina prestationer. Jag är värd att älska, av mig själv och andra.

Är blåbandet såpass utbrett att det finns en fysisk grupp där du bor? Att först hänga digitalt och sen träffas är ju en gåva. Snart står du på de nyktra barrikaderna också ?

Kram ?

Jag tror mitt förra inlägg försvann, eller så tog inte spara-knappen..

Det finns en lokal ganska stor förening här, med både aktiva "vuxna" och "ungdomar", jag hade själv faktiskt inte hört om det innan jag googlade runt. Enligt ordförande är Blåbandsrörelsen o IOGT jämnstora.

Och jamendåså... , då har jag varit med på mitt första medlemsmöte med Blåbandet... Det var en digital frågesport, och större delen av mötet handlade om att få alla att klicka rätt på mötet, stänga av mikrofonen osv. Men det är ju där alla börjar, ovana med det digitala. Jag vet inte vad det ger för mig ännu, men det får visa sig, jag är gärna passiv stödmedlem :-). Det var lite intressant höra en av medlemmarna berätta om en del av historiken där man hade gjort stora sociala insatser, i kombination med nykterhetsarbetet.

Sol o måndag

Det tuffar på för mig, inga sug efter alkohol.

Här har det varit uppehåll i det ständiga regnandet, så jag har passat på göra lite utflykter i skogarna häromkring (både igår och idag), det märks verkligen hur blött det är i markerna, men det var riktigt härligt vara ute och promenera, med lite fika, och helt fritt från insekter :-)

Dagens utflykt blev till ett helt okänt ställe för mig, flera kilometer efter grusväg rakt in, men jag hade sett den på appen "Naturkartan" som jag upptäckte igår kväll. Appens design var väl inte den bästa, men det bästa var att den listade många oupptäckta små smultronställen (vandringsleder, rastplatser, utkikstorn) här i närheten. Kartan täcker hela Sverige, så den kan verkligen rekommenderas.

Det var inte bara jag som var ute i skogen de här dagarna, det var även ett gäng med riktigt stora ryggsäckar och vattendunk, jag surrade lite med dem, de hade tänkt tälta... tydligen aldrig för sent.

Nåväl - ha en fin lördagkväll!

Den appen ska jag kolla upp!

Jag ska också uppsöka skogen imorgon, där tankar jag verkligen energi. Vi har haft strålande väder idag, hoppas på detsamma imorgon. Men det blir ingen jättelång runda eftersom jag ska ha dottern och hennes kompis i släptåg. Deras tålamod klarar inte allt för långa skogspromenader.

Kram ?

Tycker att det har blivit vanligare med dubbelposter på sistone. Eller är det jag som börjat göra på annat sätt än jag gjort tidigare? Innan fick man dubbelposter då och då. Nu får jag dubbelposter flera gånger varje dag. Skumt.

Kram ?

Du har väl inte börjat skriva på paddan utan tangentbord?? Nä, bara skoja, det verkar vara mycket fler dubbelposter nu. Har säkert att göra med att de laborerar med forumet. Kram

Siten har blivit väääldigt mycket segare senaste tiden tycker jag - det är som sirap när jag går in, så kanske har de någon optimering de glömt göra eller kämpar med?

Häromdagen var mobilanpassningen helt väck, men den kom tillbaka tack och lov. De borde skaffa funktionen att man kan ta bort sina egna inlägg också, så vi slipper alla dessa dubbelposter.

Kram ?

Hej forumet,
Jag tänkte jag skulle skriva en litet kort inlägg i min tråd; jag är sällan här just nu, det är inte alls för jag börjat dricka, utan för annat tar plats i mitt liv, på ett bra sätt, och jag har andra saker som jag behöver bearbeta än just frågor kring alkohol (eller snus), men det gör jag inte här :-)

Repeterar lite det jag skrivit flera ggr tidigare ; för mig har det varit ovärdeligt att få börja nyktra resan här, när jag fick stöta o blöta tankar, och få pepp även de dåliga dagarna. Det gjorde hela skillnaden för mig då. Nu runt 120 dagar senare; runt 17 veckor, så har jag inget sug alls, och jag har folk runtomkring mig jag skulle kunna använda som livlinor IRL om det blir riktigt illa - men det känns extremt avlägset dricka, alltså. Igår kväll gick jag ner på stan till församlingen, då passerade jag systembolaget, såg flera stressade som var på väg dit (såg ut så i alla fall), och jag tänkte mest, vad skönt jag slipper det där nu. Så mycket enklare allt blivit. Livet har inte blivit perfekt, men detta var verkligen en av stenarna som behövde lyftas bort. Jag tänker inte rulla hem alkoholstenen igen. Kommer finnas här på forumet emellanåt, och även prata sprit irl med de jag känner så det inte blir helt bortglömt, utan att beredskapen finns kvar om det kommer dåliga dagar då jag "råkar" bestämma mig och göra ett felaktigt beslut. För hur jag väljer i framtiden vet jag inte, såklart.

I övrigt, det är jobb jobb jobb, denna vecka hemma i lägenheten, har utrustat mig med ett höj o sänkbart arbetsbord vilket verkligen känns bra, för jag tillbringar ju dels mkt arbetstid hemma, men även egen tid framför datorn, eller vid skrivbordet, och ergonomi är inte att underskatta. Och en fördel vara singel - behövde inte fråga frun om jag fick baxa in det i sovrummet ;-)

Det är en ganska blöt höst här där jag bor, jag har precis kommit in från en morgonpromenad, med en blöt dunjacka som resultat.

Skönt att du mår bra ? Du får ändå skriva då och då så vi får veta att du verkligen mår bra. Göra en söndagskrönika som Berra kanske? Men välj en annan veckodag då ?

Önskar jag hade plats för höj- och sänkbart skrivbord i min lägenhet. I sovrummet vill jag INTE ha en dator, där ska luften vara frisk och orörd när jag ska sova eller vila.

Jag får hålla tillgodo med köksbordet, det funkar bra. Jag har bra vinkel för axlar, armbågar och handleder till min laptop, det är huvudsaken. Höjda axlar går bort, plus att jag behöver ha armbågarna och händerna så nära kroppen som möjligt.

Det enda lilla bekymret är den lilla skärmen. Vissa arbetsuppgifter just nu hade mått bra av skärm modell XXL, så det blir mycket förstora och förminska. Men det funkar med kortkommandon.

När jag började jobba 1992 hade vi en utbildare på plats hela dagarna under en period. Så fort vi började leta i menyerna kom han rusande och sa med barsk stämma ”kortkommando, kortkommando, kortkommando”. Det sitter i fortfarande.

På vanligt tangentbord använder jag rullmus sen typ 20 år tillbaka, men laptopens touch funkar bra också. Nära kroppen är huvudsaken.

Kram ?