LEmedE

Jag förstår dig precis, jag hamnar ofta i den situationen. Jag kommer ha som strategi att bestämma ett antal glas som är ok. Just nu är det ok att dricka 4 glas fredag och 4 glas lördag. Sedan ev 2 glas på söndag om vi äter finmiddag. Efter jag druckit den tillåtna mängden kommer jag logga in här för att komma ihåg varför jag inte ska dricka mer och känna stödet. Hade det kunnat fungera även för dig?

LEmedE

Och det blev som du ville. Om inte så döm inte dig själv för hårt utan ta nya tag och fortsätt kämpa. Jag var nykter ikväll och jag skäms nästan för att erkänna att jag tänkte många gånger att det var ok för imorgon är det fredag och helt ok att dricka. MEN jag måste klara att inte dricka mer än 4 glas! Det där femte lockar ofta. God natt!

stöd!!!!!Tyvärr gick det som jag befarade - när jag kom hem vid midnatt drack jag två stora glas vin till. HELT onödigt och dessutom äckligt boxvin från minglet....Men jag var faktiskt inte arg på mig själv imorse, minglet var superlyckat och jag tar nya tag. Idag ingen alkohol trots middag med vin för övriga. Och det kändes väldigt skönt och inte alls problematiskt. Men precis det är det där att kunna hålla sig måttlig..känner så igen mig också i det du skriver att man tänker att idag är det helt ok eftersom imorgon är det helt ok att dricka....Hoppas du haft en bra dag!

LEmedE

Mig till mina fyra glas ikväll och är väldigt nöjd med det.

Det är ju underbart att minglet var lyckat och att du var nykter idag! Heja dig! Att du sedan drack när du kom hem är inget du kanske ville men tillsammans peppar vi varandra till att fortsätta göra smarta val.

Vad jobbar du med? Du behöver inte berätta om du inte vill eller i detalj, bara nyfiken. Sov gott!

Absolut, är egenföretagare och driver ett bokförlag , tidigare VD för ett produktionsbolag ( som jag lämnade för att satsa på bokförlaget i vintras). Kanske svårare att hantera det där femte glaset när man själv kan bestämma tider, alltid jobbar och är i ett kreativt yrke...jag behöver inte vara på jobbet kl 8 utan kan vara där 10 och till 20.Har dock haft en mktbra dag, och kväll. Tack var detta forum känns drickandet mer kontrollerat ( behöver det verkligen). Kanske blev det fem glas ikväll men med mycket vatten, tid och med eftertanke ( och köttgrytan och osten var så god). Jag är också nyfiken, vad gör du? Hur gick det idag?

LEmedE

Blev det igår, jag tror det landade på sex glas men det en ganska stökig kräftskiva och jag var nog en av de nyktraste trots allt. Det känns ok, det var väldigt roligt och lyckat. Det gläder mig att höra att det gick så bra för dig!

Jag jobbar som CFO på ett börsbolag och kan känna igen det där med tider då jag helt styr min tid. Jag jobbar en del hemma vanligtvis och inte bara nu under covid så det är ju sällan någon undrar var jag är om jag inte är på kontoret någon dag eller kommer kl 10 som du skriver.

Jag känner verkligen stöd på detta forum och är så glad att det finns. Det hjälper verkligen till eftertanke.

Ha en fin dag!

Vill bara säga hej och önska dig och med flera här i tråden Lycka till!

För min del har det inte gått alls så bra..några nyktra dagar här och några nyktra dagar där men jag vet att jag behöver vara helnykter först och främst för min hälsa men för att få tillbaka mitt liv. Eftersom jag var van att dricka öl/vin/bubbel till helgen var det lätt att ta ett glas vin eller två under veckan. Ute i samhället började det även bli legitimt så när livet blev fyllt av kriser..sorger..så var det så enkelt att dricka mer....för jag visste ju att det var så avslappnande och nu har det gått överstyr. Nu finns det ingen möjlighet för mig att dricka kontrollerat..jag måste sluta så är det.

Kämpa på...och heja heja!

Ha en fin söndag:)

LEmedE

Och välkommen! Bara att logga in här är ju ett steg i rätt riktning. Jag känner igen känslan av att vilja ha något avslappnande, det är en väldigt lättillgänglig och kortsiktig enkel lösning för att i stunden må bättre. Jag vet inte vad du varit med om men det låter som du haft det tufft, då tror jag det är extra viktigt att du inte är för hård mot dig själv. Ta varje ny dag som en nystart och en chans att göra ett val för att må bättre, det kanske låter klyschigt men jag får verkligen ta varje dag i taget just nu. Det är enklare att lösa en dag i taget än en vecka/månad/år. Vi finns här av samma anledning och det är skönt att kunna både få och ge stöttning när det är som tuffast.

Kram på dig!

Heja dig också! Vi peppar varandra! Känner igen mig i mycket. Själv hoppas jag verkligen kunna dricka måttligt, men tar en dag i taget. Vågar inte nu sätta andra mål än att ha fyra helnyktra dagar per vecka och de övriga första vara måttlig. Kommande vecka blir nog svår eftersom jag känt mig så "duktig" denna vecka och då kan man lätt börja resonera att det är ju inte så farligt, behöver slappna av etc.. Men jag ska tänka på er och alla andra i detta fina forum och kämpa på!HA en fin dag!

LEmedE

Har en hel del planerat som inkluderar alkohol. Imorgon har jag en representationsmiddag med styrelsen, men jag har tänkt att göra det enkelt för mig genom att ta bilen. Sedan har jag en tapaskväll på torsdag med mitt team för att fira kvartalsrapporten och slutligen tjejhelg med mina närmsta tjejkompisar hos en av tjejerna som flyttat en bit bort. Så måndag-onsdag och söndag får bli nyktra och max 4 glas övriga dagar. Bara att fortsätta kämpa.

Ha en fin söndag!

Smart att ta bilen. Jag kör också mån-ons och söndag. Träff med väninna på torsdag, och fred-sönd ska jag och min man vandra på Österlen med vänner och bo o äta på trevliga ställen,... Men max fyra då. Och söndag helt nyktert.Vi kämpar på ! Har lagt in träningstillfällen tis o ons. För en utomstående kanske det låter som om man lurar sig själv och istället borde vara helt nykter hela tiden, men jag hoppas verkligen att det ska fungera att vara måttlig! Om inte får man tänka om.

LEmedE

Vi kanske lurar oss själva men jag har just nu svårt att tänka mig ett liv utan vardagslyx i form av god mat och goda viner. Det kanske är en vanesak men vatten/läsk etc till en finare måltid blir lite platt fall i helheten och jag älskar att kombinera och njuta. Hälsan går givetvis före men målet just nu är att kunna dricka hälsosamt.

Låter väldigt trevligt med Österlen, det är en plats jag velat besöka länge. Vi har varit dåliga på att resa inom Sverige de senaste åren men det får bli ändring på det. Finns ju massor av vackra resmål man lätt glömmer.

Ny vecka nya tag! Vi kämpar på, tillsammans.

Hmm efter att jag skrev det igår satt jag med lite sent jobb, och ja, tog några glas vin. Jättegott och avslappnande, men helt onödigt. Bra med det här forumet att man tvingas vara ärlig! Nya tag!

Oavsett vad målet är med vistelsen här så är det en bra början att vara ärlig med hur mycket som dricks och slinker ner
Tror Sveriges bästa slirare på sanningen finns här- tills den dag vi bestämmer oss förstås.
Bra att ni har varandra, så värdefullt att följas åt med gemensamma mål. ?

Jo, tänkte på det där med livets vardagslyx som i vin. Jag dricker vatten, a-fritt till mat som jag fortfarande älskar, för mig blev vardagslyxen snarare vardags-tragik, baksmälla och ett hittepå för att få berusa mig. Så lurigt var mitt drickande, nykterhet är numera min vardagslyx ?

LEmedE

Är att inte ge upp utan ta nya tag. Viktigt också att ha en kanal där man kan vara ärlig utan att bli dömd. Jag tog bilen idag och drack lite mindre än ett halvt glas till köttet. Känner mig nöjd ändå och kämpar vidare!

Sov gott ni som kämpar!

LEmedE

Efter att ha suttit i möte hela dagen med styrelsen så är jag helt utpumpad så ikväll blir det tufft. Hoppas inte min man är sugen på vin och peppar mig. Får försöka hålla ihop...

I stället för att hoppas och försöka så bestäm dig i stället. I dag SKA jag inte dricka. Det är ju du som bestämmer.