Energi

Jag håller med i allt ni skriver. Det är underbart att läsa era inlägg och det hjälper mig i min kamp att inte (som just nu) dricka mig ganska berusad pga olika anledningar... Jag har inte gjort några inlägg förut och kommer noginte fortsätta med det eftersom jag inte vill att det blir ett "måste" att läsa och svara... (har gått ur facebook och andra sociala medier..)Men jag går in och läser då och då, för att inte känna mig ensam, få stöd i hur ni andra hanterar suget med mera. Så TACK för att NI skriver! Det hjälper. (som nu tex; istället för att gå "all in" så gick jag in här för att träffa mina "likar" och det hjälper.Kommer nog vakna imorgon utan ångest..!

Du väljer själv hur du vill använda forumet. Jag skriver här nästan som i en dagbok, för att kunna sätta ord på det jag tänker och känner. Sen hjälper det naturligtvis att få pepp och respons, utan det hade jag inte klarat att lägga av. Men om du bara vill läsa så är det naturligtvis helt OK.
Du kanske kommer fram till att du vill starta en egen tråd så småningom? Läs runt och se hur du tycker att det verkar. Ingen press, inga måsten!

Verkligen tjoho på den! Och att göra nyktra analyser är så mycket mer givande. Det bidrar till god nattsömn ihop med nya tyngdtäcket!

Det var nog klokt att inte köpa det tyngsta. Det gjorde jag och det ligger oanvänt. Känner mig helt fjättrad under. Det är fyllt med glaskulor så det är inte speciellt varmt åtminstone. Jag har försökt ha det på mig litegrann på benen delar av natten, men det funkar inte. Och det var snordyrt ? Ingen rea där inte.

Kram ?

Grattis till 12 veckor nykter. Du är superbra, en riktigt kämpe. Det här med tyngdtäcke har jag provat, 9 kg, första veckorna funkade det riktigt bra. Men sedan blev jag förkyld och fick nån slags andningspanik, så jag tog bort det. Kanske jag ska prova igen... ha det bäst Jullan

Nu är det "bara resten" kvar.
Jag hoppas att täcket kommer att hjälpa. De används ju tydligen inom vården mot en del problem, så helt verkningslöst borde det ju inte vara. Kan jag sova bättre, utan tabletter dessutom, är det värt en chansning.
Jag köpte ett 9-kilos, egentligen säger rekommendationerna för min kroppsvikt att det borde vara lite tyngre, men sunda förnuftet sade att det får räcka. Skall börja använda det på fredag så att kroppen får en chans att vänja sig till det är dags att jobba igen.

Oroligt på jobbet i ett par veckor, och de 3 senaste dagarna har varit riktiga skitdagar. En smärre konflikt med min närmaste chef fredag förmiddag som "grädde på moset".
Klarade fredagen nykter, men åkte till bolaget idag.
Efter 2 glas vin kändes kroppen mjuk och avslappnad, och mina demoner verkade kämpa för att hålla näsan ovanför vinytan.

Tyvärr har jag fortsatt dricka, jag har köpt alkohol så att det räcker för söndagen också.
Det känns det som om jag börjar tappa skärpan, så det är bäst jag slutar skriva nu.

Ryggmärgsreflexen gör att du dricker, eller inte! Du behöver nöta fler nyktra argument, tills de sitter stenhårt i ryggmärgen.

Du gör förstås som du vill, men du kan sluta nu. Ett litet gupp eller två eller tre på vägen är helt normalt. Gör inte guppet större än det behöver vara.

Styrkekramar i massor till dig!

Kram ?

Mr Leitch faller i sömn
All den hunger som han känt är glömd
Bägar'n på hans bord är tömd
Som en förbrukad vän
Nu kan han äntligen sova lugnt
Hans huvud vilar tungt
Och han drömmer att hans liv är ungt
På nytt igen

Det är ju många som misslyckas några dagar och sen tar sig vidare på vägen. Det vet du ju, och du väljer...Men välj att sluta igen, det vore så himla tråkigt att tappa dig här, och att veta att du mår dåligt när man vet att du har sån potential att leva och må gott... Häll ut allt i vasken nu, det har du klarat förut.

Det var tråkigt att höra, eller kanske inte....vi har ju alla varit där, i återfall. Kan du möjligen hitta motivation till att fortsätta nykterheten. Se det som en erfarenhet, ta lärdom och gå vidare. Och SE INTE TILLBAKA. Gräm dig inte, sånt händer. Vet att det kan kännas motigt nu när adjävulen greppat dig, men om du tar över rodret igen, även om det känns meningslöst, så är jag ganska säker på att om nån vecka känns det bra igen. Bra början är nu Onkel, kom igen. Jullan

Häll ut resten, sov ruset av dig. Sen är det läge att reflektera och analysera, lära dig något av det men låt återfallet vara ett gupp och inget annat.

Och sen ska du vara mer aktiv på forumet, påminna dig ofta om vart du aldrig vill hamna igen. Det är så vanligt att man tappar styrfarten när man tappar kontakten med forumet. Man tror att man klarar sig själv, men man gör inte det. Vi behöver varandra. Vi behöver få hjälp och stöd, vi behöver ge hjälp och stöd. Ibland behöver du gruppen, ibland behöver gruppen dig.

Och sen ska du tillbaka till skolbänken. Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Bara för att du dricker i dag behöver du ju inte fortsätta i morgon. Det vore väldigt onödigt tycker jag. Om du inte dricker i morgon kan du bli ännu starkare. Se på Sommarbarnet, dagen efter champagnen åkte hela sjömanskistan full med alkohol ut i vasken. Håller med AH om att det är viktigt att skriva ofta här också.

Inte ge upp! ?

Har snart druckit en hel BIB vin, och är bara smålullig. Toleransen finns tydligen fortfarande kvar. Är bara seg och dåsig, ingen "må bra- känsla" har infunnit sig. Känns bara meningslöst att ha druckit. Har inte ens fått någon kick av berusning.

Ett gupp eller två eller tre på den nyktra resan är SÅ vanligt! All din nyktra tid är inte bortkastad. Upp på hojjen igen och cykla vidare mot målet! Du är så värd det ❤️

Kram ?

Vet precis, som så många andra, hur det är att falla. Men vi vet också att vi kan vända återfallet och kravla oss tillbaka. Till nykterheten, där vi mår bäst och egentligen vill vara. Det krävs dock en kraftansträngning för att bryta, men jag hoppas att du fixar det i dag. Fortsätter du i mirgon är risken att det rullar på alldeles för länge.

Kom igen, jag tror på dig. ?

Kram

Fick en känsla av att jag skulle tipsa dig om de här titlarna: Vårt enda liv av Martin Hägglund, och Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindeberg. Kanske hittar du något där, om inte så brukar filosofi som inte intresserar en vara effektivt mot sömnproblem...