Li-Lo

Jodå nyktert på jobbet! Ber om ursäkt för att det snurrar till sig i vårt arbete att bygga sidan, då vi inte vill "stänga ner" får ni följa med i karasullen! Tack för ert tålamod.

Allt gott om än rörigt till & från

Li-Lo
Alkoholhjälpen

Borde kanske inte skriva nu, då jag fortfarande inte är nykter.
Tog ett planerat återfall för att se om jag har missat något. Svaret är, så här långt, NEJ!
Ansiktet som möter mig när jag ser mig i spegeln är trött, slitet och orakat. Jag vill inte vara den människan!
Ok, jag har sovit bättre, eller fler timmar i alla fall. Men jag vaknar seg i huvudet och inte helt utvilad.
Jobb imorgon som tur är. Måste sluta dricka så att jag åtminstone är " körbar" imorgon.
Ehhh, helt plötsligt försavnnn

Eeh, helt plötsligt försvann mitt inlägg, ännu ett av sitens "förbättrignar"

Ehh! Helt plötsligt försvann det inlägg jag skrev!

Skönt att höra av dig! Och bra med jobb som kan hjälpa dig bryta imorgon! Har ju sett den glädje du visat här i tråden över nykterheten, är övertygad om att du kommer ta dig tillbaks dit.

Inte riktigt från det döda kanske, men i alkoholdjävulens rike har du rumlat runt i alldeles för många dagar.

Häll ut resten om du har något mer. Och skriv och berätta mer imorgon om hur överjävligt jobbigt det var att ta ett återfall. Och vilken dålig idé det är om någon annan vacklar.

Upp på hojjen igen och cykla vidare mot målet! Du kan det här. Du är värd ett bättre liv ❤️

Kram ?

Det vete tusan. Synen som mötte mig i spegeln i morse var inte uppbygglig?. Kan förmodligen framkalla missfall och fungerar utmärkt att skrämma barn med. Jag tog min första, och förmodligen enda, selfie. Bra att titta på nästa gång jag får den utmärkta ide'n att jag kan dricka.

Klarade inte av att gå till jobbet imorse. Ringde och var helt ärlig med att jag led av sviterna av ett fyllerejs. Jävligt smart med tanke på situationen på jobbet.

Tyvärr håller jag på att hälla i mig det sista av mitt älskade vin, kunde inte förmå mig att hälla ut det.
Jag kan nog inte skylla på någon alkoholdjävul eller någon annan yttre fiende. Det är en mörk sida i min personlighet som jag har att brottas med. Dr Jekyll och Onkel F, ruskig historia.

Jag avskyr att skjuta upp saker, men nu blev det som det blev. Imorgon? Ny dag, ny chans. Ingen alkohol. Inte inom överskådlig framtid.

Ja då har du testat klart det här med fyllerejs tycker jag. Det lät inget vidare kul. Vi finns här som sagt, bara att hoppa upp på hästen i morgon.?

Och bra att du var ärlig mot jobbet tycker jag, vi hymlar för mycket om våra problem rent allmänt. Jag gillar också att läsa (och håller med om att man får passa sig för lycksökare) vi får kanske starta en bokcirkeltråd här på forumet.. Styrka till dig idag, gneta på nu, det vet du ju att du kan!

Bara att börja om från början. Har precis hällt ut den sista skvätten vin som fanns kvar i "tröstlådan" från igår. En ny dag 1.
Det gick ju faktiskt ganska bra att hålla sig från alkohol, och så plötsligt får man för sig att dricka igen. Lika urbota korkat som onödigt. Det enda positiva är väl att jag fick bevisat det jag egentligen redan visste, jag hör inte till dem som kan dricka kontrollerat.

Jag är så glad att ditt återfall blev så kortvarigt, att du inte spårade ur helt i flera månader ?

Det är jag i ett nötskal det. Hur svart något än tycks vara så hittar jag någon liten fördel. Det kunde varit värre liksom. Det är nästan som ett tvångsbeteende hos mig.

Ett ex sa till mig ”du är så vit i alla lägen att det nästan är onaturligt”. Men för mig är det helt naturligt, en överlevnadsinstinkt tror jag att det är faktiskt. För att orka i vissa situationer så måste man se ljuset i fjärran.

Och numer är jag vit i betydelsen nykter också ?

Kram ?

Tillräckligt för att ge abstinenssymptom. Jag mår riktigt jäkla dåligt. Mansförkylning har väl alla hört talas om, finns det mansabstinens?? Ujujuj, så synd det är om stackars mig. NOT!
Om något gör ont eller kostar pengar brukar man lära sig ganska fort. Det här gör ont och har kostat pengar, så förhoppningsvis har jag lärt mig något så att det inte blir någon nästa gång. Det grämer mig att jag har spolierat nästan 3 månaders nykterhet.

Man kan inte sudda ut två månaders nykterhet. Det går liksom inte?. Skönt att du är back in business igen. Du kommer fortare tillbaka till måendet nu när du inte druckit så länge. Kram Jullan

Det känns bara lite ledsamt att tappa kontinuiteten, men det är bara att kämpa vidare.
Det känns som om jag behöver få upp motivationen lite, den är inte på topp just nu. Jag har Skål, ta mig fan! som nästa bok på bordet, hoppas den kan ge lite inspiration.

Hoppas verkligen måendet blir bättre fort! Jag fryser, svettas, skakar och har en jäkla oro i kroppen. Det blir tufft i helgen om det fortsätter så här.

Ja det är det där med motivationen, den sjunker liksom. Det är alkoholen som tagit ett grepp om dig igen. Rent livsfarligt, men inte omöjligt att få upp igen. Av erfarenhet vet jag att den kommer igen, om du kämpar dig igenom dom första dagarna, kanske veckan. Att använda vita knogar är rätt bra nu, ren envishet. Sen lättar det gradvis. Skriv skriv o läs här hjälper oxå. Så upp på banan igen bara.