Livet rullar på och allt känns väldigt bra. Har inte haft några tankar på att dricka eller ens känt ett behov av den typen av avslappning/ verklighetsflykt. Allt är verkligen inte perfekt men jag upplever att vardagen är hanterbar, just nu räcker det gott för mig!

Tror att alla vi kick/belönings-sökare behöver lära oss att många gånger är hanterbart gott nog!

Jaha, idag har jag nått mitt initiala mål på att vara nykter i 90 dagar. Känns inte alls som jag föreställde mig när jag satte målet. Då trodde jag att det skulle bli jobbigt och svårt, men det har inte varit så denna gång. Jag tvekar inte alls på att vara fortsatt nykter, saknar inte alkoholen. Dessutom tycker jag om mig själv igen, och har även börjat tycka om andra människor på ett sätt som jag inte tidigare gjort.

Man får väl säga god fortsättning!

Bra att du fortsätter på den inslagna vägen. Själv tog jag ett återfall i lördags, det som skulle blivit min 90:de dag, och slutade inte dricka förrän igår kväll. Jag kan försäkra dig om att du inte har missat något som nykter!

Fylletant

Igår hände det igen. Ute med sambon, trevlig middag med två glas rött. Sen gick vi vidare och det blev för många glas för mig. Började bråka på hemvägen och sen kommer jag inte ihåg mer. Hopplöst att jag inte vet när det är dags att sluta. Gick på samtal för några år sedan men nu är det likadant igen.

I glaset i rubriken är det givetvis rödgrapefruktdrink ? Skål och grattis till tre nyktra månader!

Visst är det häftigt att det spelar så stor roll HUR man tar sig an den nyktra resan. Tre nyktra månader med ”vita knogar” är nog en mardröm, medan en nykter resa med öppet sinne och nyfikenhet på det nyktra livet känns plättlätt.

Generellt tycker jag om ALLT mycket mer som nykter. Jag förstår att man gör ett nyfrälst intryck. Och då känns det både onödigt och tragiskt att gå tillbaka till det gamla levernet. Saknar det inte alls. Jag tycker inte att jag behöver avstå från någonting, men jag vill avstå från en del. Fylletjafs till exempel, nej tack. Då går jag hellre hem.

Kram ?

Du har hamnat mitt i Soffpotatis tråd. Det är bättre du skapar en egen tråd. Uppe till höger står det ”Skapa en ny forumtråd”. Starta en egen tråd så ska vi stötta dig i den.

Kram ?

Tack, det är bra att du delar med dig av den erfarenheten också. Det hjälper mig att påminnas ❤️

HerrÅgren

Vad inspirerad jag blev att läsa #191 om att du aldrig har mått bättre!
Det ser jag fram emot mycket själv.
Jag är bara på dag 5 än, men det går bra!
Brytpunkten för mig var i helgen när jag verkligen gjorde bort mig igen på fyllan och ångesten på det.
Känner att det räcker nu. Mitt första mål när jag kom hit var 2 veckor.
Men efter att ha läst många fina inlägg blev målet 3 månader i stället! ??

Vad fint att kunna inspirera. Tycker att det här forumet gjort väldigt mycket för mig. Skönt att skriva av sig och att vara bland människor med samma problem o erfarenheter. ❤️

Offside

På lördag har jag varit nykter i tre månader. Det fungerar bra. Jag har varit nykter i perioder tidigare, men alltid fallit tillbaka till drickandet.

Jag brukar uppleva den kommande tiden som väldigt jobbig, ska jag fortsätta nykter? Om jag fortsätter nykter - hur länge? Resten av livet? Jag fixade ju att vara nykter så då kan jag ju fortsätta dricka, eftersom att jag vet att jag kan vara nykter osv.

Denna gången, peppar peppar, känns det än så länge annorlunda, mer på riktigt. Det känns inte lika euforiskt att vara nykter men suget efter att vara full är heller inte så stark. Jag har aldrig en tanke på att kunna dricka måttligt, inget jag vill med mitt drickande, saknar jag något är det fortfarande att bli full - att bara vara i nuet för någon timme.

Skriver inte ofta här, men läser ofta. Jag har lovat mig själv att skriva oftare när det börjar bli jobbigt, kanske sker snart.

Just nu tänker jag mycket på uttrycket ”Spela hela filmen”, och tycker den tanken/övningen är rätt bra att göra när suget inte är så stort för det blir för mig en utmärkt påminnelse hur filmen slutar, och slutet har bara blivit sämre och sämre.

Ja, blir ju oftast långt när jag skriver känner jag, men men ha det bäst alla kämpar!

Grattis till 90 dagar! ✨?

Jag är på dag 50 och siktar mot 100!

@andrahalvlek ler när du skriver nyfrälst. Jag känner mig ibland som nyförälskad i mig själv. Vilken bra person jag är utan alkohol o vad mycket jag orkar.

Dock är jag inte där att jag kan säga att jag aldrig vill dricka igen. Jag saknar vinet då och då. Även om jag inte vill dricka nu.

Grattis till 90 dagar! ✨?

Jag är på dag 50 och siktar mot 100!

@andrahalvlek ler när du skriver nyfrälst. Jag känner mig ibland som nyförälskad i mig själv. Vilken bra person jag är utan alkohol o vad mycket jag orkar.

Dock är jag inte där att jag kan säga att jag aldrig vill dricka igen. Jag saknar vinet då och då. Även om jag inte vill dricka nu.

Jo, nog har slutet på filmen blivit sämre med åren alltid! Jag spelar också upp den vid behov. Målet för mig har också varit att bli full även om jag intalat mig att jag druckit för att det varit gott.

Skönt att höra att det känns annorlunda för dig denna gång ?